Ο Μάτος το ήξερε και το ομολόγησε

Από metrosport.gr: Βοήθησε ή δεν βοήθησε ο εγκλεισμός στο ξενοδοχείο τον ΠΑΟΚ να δείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του;
Πηγή: metrosport.gr
Ο Μάτος το ήξερε και το ομολόγησε

Κρίνοντας από την εικόνα που έβγαλε ο Δικέφαλος στη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού η απάντηση είναι καταφατική.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς παρουσιάστηκαν πολύ συγκεντρωμένοι και, παρατηρώντας και πιο προσεκτικά, με μπόλικη ενέργεια. Προφανώς πρόσεξαν τη ζωή τους περισσότερο μέσα από το αυστηρό πρόγραμμα που επιβλήθηκε με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τους έδειξε συνάμα και το ανθρώπινό πρόσωπό του.

Όμως, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι την ομάδα τη σήκωσαν στην πλάτη της οι παίκτες που έχουν συνηθίσει να το κάνουν και... χωρίς «εγκλεισμό» στο ξενοδοχείο. Ο Ροντρίγκες και ο Μάτος. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες του Δικεφάλου φέτος, αυτοί μίλησαν και χθες.

Ο Βραζιλιάνος οργίαζε από τα δεξιά και ο Καποβερντιανός από τα αριστερά. Αυτοί ήταν η δύναμη πυρός της ομάδας του Ίβιτς και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο.

Θα 'θελα, όμως, να αποκαλύψω κάτι σ' αυτό το σημείο γιατί είναι απόλυτα ενδεικτικό της προσωπικότητας που διαθέτουν αυτοί οι παίκτες. Σε μία προσπάθεια να πάρω κλίμα από το πώς εισπράττουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ την προετοιμασία για τον «τελικό» με την Σλόβαν Λίμπερετς, είχα μία πολύ σύντομη επικοινωνία με τον Λέο Μάτος. Μου είπε το εξής άκρως αποκαλυπτικό για τις σκέψεις που υπήρχαν μέσα στην ομάδα: «Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς, θα κερδίσουμε σίγουρα».

Και λίγες μέρες αργότερα, φρόντισε να το αποδείξει με την εμφάνισή του. Ο Μάτος ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση. Ειδικά στη φάση του 42' που ορμά κατά μέτωπο και περνά τους πάντες και τα πάντα πριν κάνει το σουτ για να αποκρούσει ο Ντουμπράβκα, τα λέει όλα: «Κύριοι της Σλόβαν, τελειώσατε. Σήμερα φεύγετε μόνο με ήττα από την Τούμπα».

Με τη νοοτροπία αυτών των παικτών και το «ανέβασμα» κάποιων άλλων όπως ο Κλάους και ο Πέλκας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και την κερκίδα που άρχισε με αυστηρά μηνύματα και τελείωσε με ζεστό χειροκρότημα και πλέον όλοι μαζί σκέφτονται τα ματς πρόκληση του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη...