Ο Άγιαξ του… δίνει προκρίσεις

Από inpaok.com : Μια απίστευτη σύμπτωση συνέβη για τον ΠΑΟΚ, καθώς όπως το 2010 που αντιμετώπισε τον Άγιαξ, έτσι και την φετινή σεζόν που βρήκε ξανά στον δρόμο του τον «Αίαντα» πανηγύρισε την πρόκριση του στους καλύτερους «32» του Europa League.
Πηγή: inpaok.com
Ο Άγιαξ του… δίνει προκρίσεις

Την σεζόν 2010-2011 ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα, στα προκριματικά του Champions League, με τους «ασπρόμαυρους» να γνωρίζουν τον αποκλεισμό. Ακολούθησε η επική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε και στην φάση των ομίλων τότε ο ΠΑΟΚ, είχε κληρωθεί με Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2010, ο Δικέφαλος την τελευταία αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 60ο λεπτό της αναμέτρηση να χαρίζει τη νίκη στους «ασπρόμαυρους» και παράλληλα να... σφραγίζει την πρόκριση τους στην φάση των «32».

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία γνώρισε τον αποκλεισμό με μια ήττα (0-1 στην Τούμπα) και μια ισοπαλία (1-1 στη Μόσχα).

Την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ και πάλι αντιμετώπισε τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League, που πάλι γνώρισε τον αποκλεισμό από τον «Αίαντα». Στη συνέχεια ο Δικέφαλος ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντιναμό Τιφλίδα και κληρώθηκε στον 10ο όμιλο με αντιπάλου τις Φιορεντίνα, Καραμπάχ και Σλόβαν Λίμπερετς.

Όπως και το 2010 οι «ασπρόμαυροι»... έπαιζαν την πρόκριση τους την τελευταία αγωνιστική, με τον Δικέφαλο να δείχνει για ακόμα μια βραδιά το καλό του ευρωπαϊκό πρόσωπο, νικώντας την Σλόβαν με 2-0 και πανηγυρίζοντας μετά από δύο χρονιές την πρόκριση του στους καλύτερους «32» της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...