Νέα επανάσταση Ινφαντίνο: θέλει να καταργήσει τις ισοπαλίες!

Από sdna.gr: Όχι απλά επαναστατικές, αλλά... κοσμογονικές αλλαγές έχει στο μυαλό του ο Τζιάνι Ινφαντίνο και αν τις κάνει πράξη, τότε θα ξεχάσουμε το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε.
Πηγή: sdna.gr
Νέα επανάσταση Ινφαντίνο: θέλει να καταργήσει τις ισοπαλίες!

Θέλει να αυξήσει τον αριθμό των εθνικών ομάδων που θα παίρνουν μέρος στα Παγκόσμια Κύπελλα, επιθυμεί να αλλάξει τη μορφή διεξαγωγής της διοργάνωσης, να βάλει GPS στους ποδοσφαιριστές για να διαπιστώνονται τα οφσάιντ και να επιβάλει τη χρήση βίντεο για να περιοριστούν τα λάθη των διαιτητών...

Και τώρα ο πρόεδρος της FIFA θέλει να καταργήσει τις ισοπαλίες! Όχι όλες... Για αρχή αυτές στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ!

Σύμφωνα με το πλάνο του Ινφαντίνο, στη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που οραματίζεται θα συμμετέχουν 48 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε 16 ομίλους των τριών. Αυτό ίσως προκαλέσει μια... αμοιβαία συμφωνία κάποιων ομάδων ώστε το δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων να λήγει ισόπαλο.

Πως θα αποτραπεί κάτι τέτοιο; Απαγορεύοντας την ισοπαλία! Έτσι, σε κάθε αγώνα θα υπάρχει νικητής ακόμα κι αν στα 90 λεπτά το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο. Θα ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι και όποιος επικρατεί θα παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Η συγκεκριμένη σκέψη του Ινφαντίνο δεν έχει τεθεί ακόμα προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...