Η Τούμπα που «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr: Ένα ακόμη σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού για τον ΠΑΟΚ, σήμερα το απόγευμα (18:00), στην Τούμπα, που τα τελευταία χρόνια αρχίζει και «πληγώνει» τον «Δικέφαλο» τις μεγάλες βραδιές...
Πηγή: gazzetta.gr
Η Τούμπα που «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα μπει απόψε στην Τούμπα με «την πλάτη στον τοίχο». Θέλει μόνο νίκη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ισοπαλία, εάν η Φιορεντίνα κερδίσει την Καραμπάχ, για να περάσει στους «32» του Europa League και να συνεχιστεί το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του και το 2017.

Στην Τούμπα, γήπεδο που υποκλίθηκαν η Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ (1-0 τον Σεπτέμβριο του 1975), η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ (1-0 τον Σεπτέμβριο του 1997) και δεν νίκησαν η Μίλαν του Ριβέρα (2-2 το Μάρτιο του 1974), η Μπάγερν του Ρουμενίγκε (0-0 το Νοέμβριο του 1983), η Νάπολι του Μαραντόνα (1-1 τον Οκτώβριο του 1988) και έχουν ηττηθεί ένα σωρό μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, τα τελευταία χρόνια μονίμως «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» έζησε ευρωπαϊκές νύχτες, που μπήκε στο ποδοσφαιρικό «σπίτι» του, με σκοπό να κερδίσει το ματς ή την πρόκριση και στο τέλος της βραδιάς να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι. Τα παραδείγματα, την τελευταία εξαετία-επταετία, ουκ ολίγα. Να θυμηθούμε τον Άγιαξ (εις διπλούν μάλιστα) τον Αύγουστο του 2010 και του 2016), τη Σάλκε σε μια βραδιά το καλοκαίρι του 2013, που ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Ή μήπως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ουντινέζε και την Μπενφίκα στα νοκ άουτ παιχνίδια της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ; Οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν και στα τρία αυτά ματς, που έδωσαν στην, συνήθως, κατάμεστη Τούμπα!

Από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2014 έχει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ σε αγώνα ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ στην Τούμπα. Τότε, επιβλήθηκε με το ευρύ 6-1 της Ντιναμό Μινσκ χάρη στο πρώτο ευρωπαϊκό χατ-τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη.

Υπάρχουν ματς, όπως αυτό πέρσι με την Ντόρτμουντ (1-1) ή φέτος με τη Φιορεντίνα (0-0), που δεν ηττήθηκε, αλλά στο κακό σερί του δεν κέρδισε ούτε την Γκινγκάμπ (1-2) τον Δεκέμβριο του 2014, σε ματς που ήθελε τη νίκη για να προκριθεί, ούτε πέρσι την Γκαμπάλα (0-0) και την Κράσνονταρ (0-0), ενώ φέτος ηττήθηκε κι από την Καραμπάχ (0-1). Ένα αποτέλεσμα που το «κουβαλάει» μέχρι και σήμερα, μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το

Από τη νίκη επί της Ντιναμό Μινσκ ακολούθησαν 7 εντός έδρας αγώνες για τη φάση των Ομίλων του Europa League, με απολογισμό για τον ΠΑΟΚ: 4 ισοπαλίες, 3 ήττες!

Διαβάστε ακόμη...