Εκδικάστηκε η προσφυγή κατά ΕΠΟ: Αύριο η απόφαση!

Από sdna.gr: Την διατήρηση της νυν διοίκησης της ΕΠΟ ως τις 9/1 (ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων) αποδέχεται ο Ανδρέας Μαλάτος, αλλά χωρίς δικαίωμα δεσμευτικών αποφάσεων. Ένταση στο Πρωτοδικείο!
Πηγή: sdna.gr
Εκδικάστηκε η προσφυγή κατά ΕΠΟ: Αύριο η απόφαση!

Εν μέσω έντασης μεταξύ των αντιδίκων, εκδικάστηκε την Τρίτη (6/12) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή του προέδρου του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέα Μαλάτου, κατά της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που διόρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ, την οποία θεωρεί παράνομη, όπως και την τροπολογία Κοντονή με την οποία νομιμοποιήθηκε η διοίκηση.

Ο κ. Μαλάτος ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση, με μοναδικό σκοπό την διενέργεια εκλογών στην ομοσπονδία.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου θα ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης (7/12), ενώ η κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για τις 9 Ιανουαρίου.

Το παρών στη συζήτηση της υπόθεσης έδωσε και το σωματείο ΑΕ Ηρακλείου, ως μέλος του οποίου ο κ. Μαλάτος έκανε την προσφυγή. Οι εκπρόσωποι του σωματείου υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ δεν νομιμοποιείται να προσφύγει, καθώς έχει διαγραφεί εδώ και καιρό από μέλος τους λόγω μη πληρωμής των συνδρομών. Ο Ανδρέας Μαλάτος, ωστόσο, προσκόμισε έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνεται ότι είναι μέλος της ΑΕ Ηρακλείου, όμως το σωματείο υποστήριξε ότι χορήγησε το έγγραφο εκ παραδρομής.

Οι δικηγόροι της ΕΠΟ από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ομοσπονδίας έχει οριστεί απολύτως νόμιμα από τη ΦΙΦΑ, ενώ έχει νομιμοποιηθεί και από την ελληνική κυβέρνηση με την σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Ανδρέας Μαλάτος και ο δικηγόρος του, Γιώργος Παναγόπουλος, τόνισαν πως η ΕΠΟ πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της νομιμότητας και να οριστούν εκλογές. Δέχτηκε μάλιστα, να μην διορίσει το δικαστήριο νέα προσωρινή διοίκηση, αλλά να διατηρήσει τη νυν ως τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα (κύρια αγωγή). Όμως στο διάστημα αυτό, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ να πράττει τα απολύτως απαραίτητα και να μην λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις.

Μετά το πέρας της συζήτησης της υπόθεσης, ακολούθησε μεγάλη ένταση μεταξύ Μαλάτου-Παναγόπουλου και του προέδρου και του δικηγόρου της ΑΕ Ηρακλείου. Με τους δεύτερους να κατηγορούν τον κ. Μαλάτο ότι εκμεταλλεύτηκε το σωματείο, με συνέπεια να επιβληθεί ποινή διαγραφής από την ΕΠΟ προς το σωματείο. Για δέκα περίπου λεπτά, οπότε και εκτονώθηκαν, υπήρξαν φωνές και αντεγκλήσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...