Στο σπίτι μου δε θα πάω;

Από paokrevolution.net: Για πολλούς και διαφόρους λόγους το ματς της Πέμπτης στην Τούμπα είναι το πιο κρίσιμο των τελευταίων ετών.
Πηγή: paokrevolution.net
Στο σπίτι μου δε θα πάω;

Οχι γιατί κρίνει έναν στόχο που είναι η πρόκριση στη φάση των "32" του Europa, εκεί δηλαδή που ελάχιστες φορές έχει καταφέρει να βρεθεί ο ΠΑΟΚ. Απλά αυτό το βράδυ ο ΠΑΟΚ -σε πολλά επίπεδα- θα μετρήσει τις αντοχές του.

Πρώτα απ' όλα είναι ευχάριστο που σε αντίθεση με τον Σαββίδη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν εξέφρασαν την άποψη να "κόψουν" την Τούμπα επειδή ντρέπονται για την ομάδα. Το έγραψα και τις προάλες: στο σπίτι μου δε θα πάω; Ο καθένας θα αποφασίσει για τον εαυτό του και είναι δεδομένο ότι συμβουλές και προτροπές δεν επηρεάζουν τον οπαδό για το αν θα πρέπει ή όχι να πάει στην Τούμπα. Και πάμε στα πιο σοβαρά...

Ανεξάρτητα του αν κερδίσει ή όχι η Φιορεντίνα την Καραμπάκ ή τουλάχιστον να μην χάσει, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει την Σλόβαν Λίμπερετς. Οχι για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά για να σταματήσει τον ντροπιαστικό κατήφορο και να αποδείξει ότι το βαρέλι έχει τελικά πάτο.

Αν κερδίσει, αυτομάτως ο ΠΑΟΚ δε θα γίνει υπερ-ομάδα, οι παίκτες δε θα ξαναγίνουν παικταράδες ούτε θα σβηστούν όλα όσα ντροπιαστικά ζήσαμε το τελευταίο διάστημα. Απλά θα βάλουν τέλος στην κατρακύλα. Τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο.
Για να κερδίσει όμως θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Που έχουμε πολύ καιρό να το δούμε. Από παίκτες που είναι οι πιο "ευλογημένοι" στην Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί πληρώνονται στην ώρα τους αλλά γιατί έχουν συμβόλαια "υπεραξίας". Να είναι καλά αυτοί που τους τα πρόσφεραν...

Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν έχει πιστέψει το ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη για τον Ιβιτς "μαζί ως το τέλος". Ούτε ο ίδιος ο Ιβιτς. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει την Σλόβαν (προσέξτε όχι αν δεν προκριθεί) τότε είναι δεδομένο ότι η αλλαγή προπονητή θα είναι πολύ πιθανή. Μπορούν λοιπόν οι παίκτες να παίξουν και για τον προπονητή τους; Απάντηση το βράδυ της Πέμπτης. Και αν ναι, γιατί δεν το είδαμε στα Τρίκαλα όπου ο ΠΑΟΚ ήταν ΑΘΛΙΟΣ;

Μπορεί ο Ιβιτς να διαχειριστεί και τη δική του πίεση; Γιατί είναι σε πίεση. Και η θολούρα είναι κακός σύμβουλος για έναν προπονητή που πρέπει να διαχειριστεί συνεχόμενους αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη με νίκη κερδίζει χρόνο. Προχωρά στην Ευρώπη (το αναλγητικό των ΠΑΟΚτσήδων στον ΠΟΝΟ που τους προσφέρει συνεχώς η ομάδα) και δε θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Και φυσικά θα περιμένουμε τον Ιανουάριο ο Σαββίδης να φέρει παίκτες που ΔΕΝ έφερε το καλοκαίρι όπου προτίμησε τις σπασμωδικές κινήσεις (βλέπε Τιάμ) απλά για να πει ότι έφερε επιθετικό.

Την Πέμπτη επίσης κρίνεται και κάτι άλλο. Το αν έστω και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όπου ο εκνευρισμός χτυπά κόκκινο, υπάρχει η διαύγεια πνεύματος να προστατέψουμε ΟΛΟΙ την ομάδα. Γιατί πολύ θεωρούν δεδομένα τα επεισόδια, το μπάχαλο και τη διάλυση του ΠΑΟΚ. Αν αποφευχθούν αυτά, δεν προσφέρει κανείς υπηρεσία στον Σαββίδη. Τον εαυτό του προστατεύει γιατί πολύ απλά τον εαυτό του θα τιμωρήσει κανείς αν του στερήσει την Τούμπα σε ενδεχόμενο τιμωρίας. Και στο σπίτι μου θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω.

Kαι κάτι ακόμη: οι παίκτες που είναι στον ΠΑΟΚ "εξαργύρωσαν" με παχυλά συμβόλαια το... brand name του συλλόγου. Ή μάλλον το εκμεταλλεύτηκαν. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ δεν τερμάτιζε πρώτος στα πλέι οφ, αν δεν έπαιζε στην Ευρώπη, αν δεν είχε τον Σαββίδη μεγαλομέτοχο ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αυτά τα χρήματα. ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΟΚ. Το ευτυχές για αυτούς (δυστυχές για τους ΠΑΟΚτσήδες) είναι ότι δεν υπάρχουν όροι στα συμβόλαια τους που θα ορίζουν το ύψος του συμβολαίου τους με τις επιτυχίες της ομάδας. Θα πεινούσαν...

Κλείνω με μια απορία: Αν στο ματς με τα Τρίκαλα (ένα από τα πολλά ματς) δεν υπήρχε αφορμή για τον Σαββίδη να βάλει χρηματικό πρόστιμο τότε ΣΕ ΠΟΙΟ; Ναι δε θα λείψουν τα 1000 ευρώ απο τον Μπίσεσβαρ και τον κάθε Μπίσεσβαρ, αλλά ΜΙΑ ΦΟΡΑ μπορούν εκεί στην ΠΑΕ (και αναφέρομαι στον Σαββίδη) να αποφασίσουν να μην έχουν παραχαϊδεμένα τα παιδιά; ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...