Τα «στοιχειωμένα» γκολπόστ του ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Τερματοφύλακας και ΠΑΟΚ! Κάτι ανάμεσα σε σύντομο ανέκδοτο και καταραμένη σχέση! Ο Γλύκος μετά τη γκέλα και του Μπρκιτς, παραμένει η μόνη σταθερά, την ώρα που όλα αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!
Πηγή: sdna.gr
Τα «στοιχειωμένα» γκολπόστ του ΠΑΟΚ!

Δείτε προσεχτικά το βίντεο. Ωραία! Ας παίξουμε τώρα ένα παιχνίδι. Κάτι ανάμεσα σε «Monopoly» και «Football manager». Ας πούμε ότι είστε για λίγο πρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΚ. Τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Στέλεχος στον ΠΑΟΚ. Οπαδός του ΠΑΟΚ, σκέτο. Προσληφθήκατε χθες τα μεσάνυχτα. Σήμερα το πρωί πιάνετε δουλειά και πρώτη σας αποστολή είναι να αξιολογήσετε τις κινήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια για τη θέση του γκολκίπερ. Σκέφτεστε την παραίτηση; Δε γίνεται! Στο συμφωνητικό υπήρχε σχετική ρήτρα και σε περίπτωση παραίτησης πρέπει να μείνετε για τρεις ώρες σε ένα δωμάτιο με τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Γιώργο Τζαβέλλα. Προφανώς και δεν το θέλετε...

Οπότε καλύτερα να πιάσετε δουλειά. Τοποθετήστε το φίλτρο, βάλτε μπόλικο νερό και μπόλικο καφέ στην καφετιέρα να γίνεται και προχωρήστε στην ανάλυση των δεδομένων. Στο τέλος της πρώτης – κοπιαστικής και ανταποδοτικής - ημέρας στη δουλειά, όποιες κι αν ήταν οι προτιμήσεις σας στη ζάχαρη, θα αλλάξουν. Γιατί στον ΠΑΟΚ τον καφέ τον πίνουν γλυκό! Γλύκο, για να το λέμε ορθότερα. Γιατί ο Έλληνας γκολκίπερ έχει κατορθώσει να κάνει στην Τούμπα, όσα όλοι όσοι αποκτήθηκαν για να τον αντικαταστήσουν, δεν κατάφεραν!
1. Ο Σαρλ του Δώνη και της τρέλας!

Στην Λίβερπουλ μια αποφράδα ημέρα, βαριόταν κι έκανε πλάκα ενώ όλοι στο «Άνφιλντ» τιμούσαν τη μνήμη των θυμάτων του «Χίλσμπορο». Στην Καβάλα μια ωραία πρωία έφυγε από το ξενοδοχείο όταν ενημερώθηκε ότι δε θα ήταν βασικός. Στον Ατρόμητο ένα δύσκολο απόγευμα πλακώθηκε στην ώρα του αγώνα με τον Νιάζι Κούτσι. Στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με ένα μήλο στο στόμα, την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμαζόταν να μιλήσει στους παίκτες του για την κακή αγωνιστικής του εικόνα.

Ήταν ο Σαρλ Ιτάνζ κακός τερματοφύλακας; Το γεγονός ότι για τρεις μήνες (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) μέσα στο 2015 ψηφίστηκε ως κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ από τον κόσμο του, αποδεικνύει πως όχι. Κάποιες εμφανίσεις του, όπως με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τον Μάρτιο του 2013 ή τα δύο πέναλτι που απέκρουσε σε δύο συνεχόμενα ματς με Καλλονή και Αστέρα Τρίπολης, μνημονεύονται ακόμα. Για τον Γάλλο γκολκίπερ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον Ατρόμητο τον Ιανουάριο του 2013. Καθιερώθηκε απευθείας στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, όμως όταν έφυγε ο Έλληνας τεχνικός άρχισαν τα προβλήματα για τον ίδιο.

Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι έμεινε – χωρίς να ειδοποιήσει – στην Αθήνα μετά από έναν αγώνα με τον Ατρόμητο στα πλέι οφ, γεγονός που έκανε έξω φρενών τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Κατόπιν, χρεώθηκε πειθαρχικά παραπτώματα στην προετοιμασία και το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στην Κόνιασπορ για να επιστρέψει ένα χρόνο μετά.

Στην Τουρκία είχε 33 εμφανίσεις και μια πολύ καλή σεζόν, όμως στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Γλύκος είχε κερδίσει τη θέση βασικού. Ο Ιτάνζ θα βρει ευκαιρία να μπει στην ενδεκάδα στο ματς με τον ΠΑΣ και σταδιακά θα κερδίσει τον προπονητή του. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το διάστημα θα παραπαίει αγωνιστικά, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ θα αναδεικνύεται σταθερά πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του. Το καλοκαίρι θα υπάρξει συζήτηση για ανανέωση του συμβολαίου του, όμως αυτή τη φορά ο Φρανκ Άρνεσεν θα είναι εκείνος που θα πάρει την απόφαση να ψάξει ο ΠΑΟΚ για άλλη λύση και να μην δώσει στον 34χρονο τα λεφτά που ζητούσε.

Ο Ιτάνζ γύρισε στην Τουρκία, όπου είχε πολύ καλό όνομα, και υπέγραψε στην Ρίζεσπορ. Έμπλεξε, όμως, κατευθείαν σε περιπέτειες αφού τσακώθηκε σε νυχτερινό κλαμπ με δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, όντας μεθυσμένος. Μέχρι σήμερα έχει παίξει σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος με την τουρκική ομάδα, η οποία είναι στην 16η θέση της βαθμολογίας.

2. Ο Σανθ του ΟΑΚΑ και της παράνοιας!

Ήταν ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, καλή ώρα σαν το χθεσινό, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε 1-0 τον ΠΑΟΚ μέχρι που ο Σταύρος Τριτσώνης (σ.σ. ο σημερινός αρχιδιαιτητής) σφυρίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και ο Βιτόλο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η κάμερα έχει στραφεί προς τη σέντρα, όταν ο εκφωνητής αρχίζει να μιλάει για το ξέσπασμα του Σανθ Χακόμπο. Λίγο αργότερα έρχονται στο πλάνο του σκηνοθέτη οι χειρονομίες και ακολουθεί το κυνηγητό, οι φωνές, η αποβολή, το γκρέμισμα των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, η συγγνώμη προς τους συμπαίκτες του.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες... Ο Ισπανός γκολκίπερ είχε έντονο ταπεραμέντο, μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, είχε προκαλέσει μεμονωμένα επεισόδια στην Τρίπολη, ήταν προφανώς κυκλοθυμικός και παρέμεινε τέτοιος σε όλη την καριέρα του. «Η ευκολία που δίνεται πέναλτι είναι απίστευτη. Να δω αν θα τολμήσει να σφυρίξει στην Τούμπα τέτοιο πέναλτι. Ο διαιτητής είναι ανώτερος από μένα δε μπορώ να του μιλήσω. Μετά έκανα λάθος και εκνευρίστηκα με τον οποιονδήποτε μέσα στο γήπεδο», έλεγε μετά το ματς στην πρώτη από τις φορές που θα απασχολούσε τον ΠΑΟΚ με τη συμπεριφορά του.

Δυστυχώς για τον ίδιο, υπήρξαν κι άλλες... Ο ΠΑΟΚ, παρά τη συμπεριφορά του, τού έδωσε δεύτερη ευκαιρία το καλοκαίρι του 2013 και του ανανέωσε το συμβόλαιό του, όμως στην πορεία ο Χακόμπο προκάλεσε την αντίδραση και του Χουμπ Στέφενς. Μετά από επεισόδιο που είχε με τον Γρηγόρη Καβαλιεράτο, ο Ολλανδός τεχνικός τον έθεσε στο περιθώριο κι εκεί που είχε ξεκινήσει βασικός τη χρονιά, εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Η διοίκηση του δικεφάλου είχε ζητήσει από τους δύο να τα βρουν, όμως ο Στέφενς ουδέποτε ξανά τον χρησιμοποίησε. Εξάλλου, ο Χακόμπο με τον αυθόρμητο και απερίσκεπτο τρόπο του, είχε προκαλέσει αντιπάθειες και ανάμεσα στους συμπαίκτες του.

«Όταν νικάει η ομάδα είναι εύκολο κάποιοι να βγαίνουν και μιλάνε, εγώ δεν είμαι αρχηγός να πω ποιος φταίει ή οτιδήποτε. Εγώ ήρθα τώρα να πω αυτό που νιώθω, είναι πολύ κακό για έναν ποδοσφαιριστή να χάνει έτσι και να μη λέει τίποτα. Είμαι άντρας και δεν κλαίω. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και δεν μαθαίνουμε. Αν είμαι εγώ ο υπεύθυνος, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη, ακόμα-ακόμα και να φύγω», είχε πει μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό, στέλνοντας μήνυμα προς τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ που προφανώς δεν το έλαβαν και με... ευχαρίστηση.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δεν απελπίστηκε. Κράτησε τον Σανθ Χακόμπο και θα του έδινε και τρίτη ευκαιρία. Ο δίκαιος και ανθρώπινος, όπως γραφόταν τότε, ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του με τον άσωτο υιό. Μέχρι που στις 3 Ιουλίου στην προετοιμασία πλακώθηκε και με εκείνον και γλιτώσαμε έναν... μόσχο, σιτευτό. Το συμβόλαιό του λύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι κι ενώ για ένα χρόνο είχε παίξει δανεικός στην Τενερίφη. Τι έκανε στην ισπανική ομάδα; Πλακώθηκε με τους συμπαίκτες του, δεν ήθελε κανείς να τον βλέπει μπροστά του, και έφυγε άρον-άρον. Σήμερα, παραμένει χωρίς ομάδα!
3. Ο ήρεμος και άφαντος Μίκαελ!

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε... Έτσι απλά πήρε τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2014, έτσι απλά αποφάσισε ότι δεν του κάνει, έτσι απλά – μάλλον – αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ήταν μια φορά κι έναν καιρό από εκείνους τους λαγούς που βγάζει από το καπέλο του ο Χρήστος Πανόπουλος. Έκανε τέσσερις εκπληκτικές σεζόν με την Ξάνθη και αποχώρησε τον Δεκέμβριο 2011 για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική. Τρία χρόνια μετά και όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην... ανάγκη να συμπληρώσει την τριάδα των γκολκίπερ του, στράφηκε στην περίπτωσή του.

Στον ΠΑΟΚ έπαιξε σε ένα ματς! Αδιάφορο βαθμολογικά, στα φινάλε της σεζόν στη Λιβαδειά, όπου δέχτηκε τρία γκολ και ο δικέφαλος έχασε με 3-2. Αποδείχθηκε πως είχε αρχίσει να δύει το άστρο του και όχι τόσο λόγω ηλικίας. «Διότι έχεις λίγο χρόνο να προσαρμοστείς και λίγο χρόνο για να αποδείξεις ότι αξίζεις. Θες και τύχη για να πάνε όλα καλά. Μέσα σε λίγο καιρό να μπορέσεις να προλάβεις να παίξεις και να δείξεις και τι μπορείς να κάνεις. Οπότε τον χειμώνα θα ψάξω κάτι πιο μακροχρόνιο», έλεγε για την εμπειρία του μερικούς μήνες αργότερα, όταν θα έχει αποτύχει να πείσει και στον Πλατανιά!

Πήγε στα Χανιά το καλοκαίρι κι έφυγε τον Δεκέμβριο με μόλις μια συμμετοχή, συμπτωματικά κόντρα στον Λεβαδειακό. Η φθίνουσα πορεία του αποδεικνύει ότι ήταν μια περίπτωση που η ανάμνηση ήταν καλύτερη από την πραγματικότητα. Ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ βρίσκεται σήμερα στην Γερμανία και στο ρόστερ της Union Berlin έχοντας παίξει ένα ματς στο κύπελλο. Πέρυσι, δε, αγωνίστηκε με την ομάδα U23 της Σάλκε σε τοπική κατηγορία!

4. Ο Μάρκος και το λάθος Ευαγγέλιο!

Σε περίπτωση που κάποιος το έχει ξεχάσει θα ξεκινήσουμε με μια υπενθύμιση: Ο Μάρκος Βελλίδης είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ναι, δεν παραχωρήθηκε δανεικός το καλοκαίρι, δεν λύθηκε το συμβόλαιό του και παραμένει ενεργός ποδοσφαιριστής. Πώς γίνεται, όμως, να μην το θυμάται κανείς έντεκα μήνες μετά τη διθυραμβική απόκτησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα; Μετά από τρεις σεζόν στην Ήπειρο, ο Έλληνας γκολκίπερ έφτασε στην Εθνική ομάδα και ήταν πάντα πρωταγωνιστής στις αναμετρήσεις με τον δικέφαλο. Όταν, πέρυσι, τον Ιανουάριο ο δικέφαλος αποφάσισε ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι με τα λάθη του Όλσεν και μόλις χτύπησε ο Γλύκος, έσπευσε να αποκτήσει τον Μάρκο Βελλίδη.

Κι εδώ έρχεται ο κακεντρεχής Μέρφι με τους νόμους του να μας υπενθυμίσει πως όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει! Ο Βελλίδης των εκπληκτικών εμφανίσεων μπαίνει κατευθείαν βασικός στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η Ένωση βρίσκει το γκολ της νίκης από δικό του λάθος και η παράνοια συνεχίζεται! «Νομίζω ότι μπορούσα να μπλοκάρω την μπάλα. Έφυγα στο σουτ του Βάργκας, δεν είχα άλλο βήμα και θεώρησα σωστό να διώξω την μπάλα με τα χέρια. Εκ των υστέρων δεν φάνηκε σωστή επιλογή. Mακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να το άλλαζα... Έπρεπε να αντιδράσω πολύ γρήγορα. Στο μυαλό μου είχα να διώξω την μπάλα, αλλά δεν με δικαίωσε η επιλογή μου».

Η επιλογή του στο ΟΑΚΑ δεν δικαίωσε τον ίδιο και ο χρόνος δε δικαίωσε τον ΠΑΟΚ. Θα χρεωθεί και το γκολ του Ατρόμητου στην Τούμπα στις 30 Ιανουαρίου και δε θα καταφέρει – παρά αρκετές καλές εμφανίσεις στην πορεία – να πείσει τον κόσμο του δικεφάλου. Δεν έμοιαζε να πείθει ούτε τη διοίκηση της ομάδας, όμως κι ενώ το Μάιο όλα έδειχναν ότι θα μείνει ελεύθερος, τον Ιούνιο ανανεώθηκε το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν του έδειξε ποτέ την παραμικρή εμπιστοσύνη, με αποκορύφωμα το ματς στα Τρίκαλα πριν από λίγες μέρες όταν θα μπορούσε να του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής.
5. Ο Όλσεν και η νευρική κρίση!

«Εκπληκτικός ο Όλσεν». «Εντυπωσιάζει ο Όλσεν». «Έσωσε την Κοπεγχάγη ο Όλσεν». «Αγοράζει τον Όλσεν από τον ΠΑΟΚ η Κοπεγχάγη». Μέσα σε όλη την παράνοια, υπήρχε κι ένα καλό νέο για τον κόσμο του δικεφάλου, που ακόμα κι αν του έδειχναν τον Ρόμπιν Όλσεν να αποκρούει σαν τον Πίτερ Σμάιχελ θα πίστευε ότι είναι επεξεργασμένο βίντεο. Μέσα σε έξι μήνες τα έζησαν και τα είδαν όλα με τον Δανό γκολκίπερ που αποκτήθηκε για το παρόν και το μέλλον κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τίποτα από τα δύο.

Η μία γκέλα διαδεχόταν την άλλη, το youtube γέμιζε βιντεάκια, τα μαλλιά του Ιγκόρ Τούντορ λιγόστευαν, εκείνα του Φρανκ Άρνεσεν άσπριζαν, ενώ των δε οπαδών του ΠΑΟΚ είχαν ξεριζωθεί. Ο Όλσεν μέσα σε 19 ματς που έπαιξε, έκανε τουλάχιστον δέκα γκάφες στην εστία του δικεφάλου, οι περισσότερες εκ των οποίων στοίχισαν βαθμό ή βαθμούς. Η συνέχειά του ήρθε στη Σουηδία με την αξία του να έχει εκτοξευτεί στο 1,5 εκ. ευρώ, με 29 συμμετοχές ήδη με την Κοπεγχάγη (σ.σ. βασικός και στο Champions League) συν τις 14 περυσινές που ανάγκασαν το σύλλογο να τον αγοράσει από τον ΠΑΟΚ!

Εν κατακλείδι, ο δύσμοιρος εκείνος υπάλληλος που έπρεπε να κάνει την ανάλυση για τους τερματοφύλακες, έκλεισε τον φάκελο. Κόλλησε ένα αυτοκόλλητο απέξω και αντί για ένα ξερό «υπόθεση τερματοφύλακες», προτίμησε ένα πιο πιασάρικο (αρχή ήταν ακόμα και είπε να εντυπωσιάσει».

«Κάθε σπίτι ένας τρελός και στο δικό μας όλοι!»

Διαβάστε ακόμη...