«Αυτοκτόνησε ο Ίβιτς»

Από metrosport.gr : Ο βετεράνος άσος μίλησε στο Metropolis 95,5 για την υπάρχουσα κατάσταση στον ΠΑΟΚ, τον Ίβιτς, τον Τζαβέλλα και τα «περίεργα» της ομάδας
Πηγή: metrosport.gr
«Αυτοκτόνησε ο Ίβιτς»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη σέντρα» μίλησε ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσουρέλας.

Ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα τονίζοντας ότι ο Βλάνταν Ίβιτς αυτοκτόνησε μόνος του κάνοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού έθεσε τον εαυτό του στο «μάτι του κυκλώνα».

Επιπλέον, σχολίασε ότι ο Τζαβέλλας είναι ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με έντονο παρορμητισμό που κάποιοι τον χρησιμοποίησαν όταν τον χρειαζόταν και τώρα ένα μήνα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του λένε πως δεν τους κάνει.

Τέλος, επισήμανε ότι συμβαίνουν «περίεργα» πράγματα με τις ανανεώσεις των συμβολαίων στον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε ότι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ερμηνεύεται ποδοσφαιρικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι φταίει για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω ότι με δυο κουβέντες μπορούμε να δώσουμε τι φταίει. Φταίνε πολλά πράγματα που εμείς πιθανόν να μη γνωρίζουμε και να μην συζητάμε τώρα. Σίγουρα όμως η αισιοδοξία μας και οι στόχοι που έχουμε βάλει φέτος στον ΠΑΟΚ είναι λίγο υπερβολικοί για φέτος. Φέτος είμαστε δύο σκαλιά πάνω από πέρυσι, έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να σταθεροποιηθούμε, όχι να καταποντιστούμε όπως κάναμε μόνοι μας, να ξαναγυρίσουμε δηλαδή πάλι στο μηδέν. Να συνεχίσουμε με ένα σοβαρό πλάνο και με σοβαρές επιλογές να μπορέσουμε του χρόνου να φτάσουμε στον στόχο του πρωταθλήματος».

Για το πώς έφτασε σε αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ: «Όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι από ανόητα έως περίεργα. Το θέμα με τον Τζαβέλλα που έχει προκύψει, και το κάνω συγκεκριμένο γιατί όλη αυτή η ιστορία έχει πέσει πάνω σε αυτό το παιδί, δεν νομίζω ότι αφορά μόνο τον Τζαβέλλα αλλά πολύ κόσμο και πολλά πρόσωπα αλλά αφορά και λάθος σκέψεις και λάθος συμπεριφορές.

Εγώ είμαι ΠΑΟΚ. Αγαπώ τον ΠΑΟΚ πάρα πολύ. Τον βλέπω ανελλιπώς κάθε Κυριακή, δεν έχω χάσει κανένα ματς. Πραγματικά απορώ με τις συμπεριφορές και τις σκέψεις αυτές. Ο Ίβιτς έχει κάνει ένα τρομερό λάθος που μίλησε για αυτά τα πράγματα. Αυτά τα πράγματα δε συνέβησαν ποτέ στον ΠΑΟΚ και ούτε πιστεύω ότι συνέβησαν και τώρα. Μιλάω για στημένα παιχνίδια, μιλάω για ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να στήσουν παιχνίδια στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση, είμαι κάθετος σε αυτό. Άντε να δώσω και μια στο δισεκατομμύριο. Αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχουν κλίκες και ούτε τίποτα. Ίσα ίσα το αντίθετο αφού στον ΠΑΟΚ κάθε χρόνο αλλάζουν έξι – εφτά παίκτες».

Για τα «ανόητα» και τα «περίεργα» πράγματα που συμβαίνουν: «Θα το εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ και βγω και λέω άλλα σαν τον Ίβιτς. Το ανόητα είναι ότι ο Τζαβέλλας είναι ένας παίκτης ο οποίος κάθε νοήμων και λογικός άνθρωπος θα σκεφτεί απλά ότι πριν από ένα-ενάμιση μηνά του ανανεώθηκε το συμβόλαιο και οι άνθρωποι της ομάδας εισηγήθηκαν την ανανέωση παίρνοντας υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους πριν το εισηγηθούν αυτό. Ο Τζαβέλλας είναι ένας άνθρωπος με τις ιδιαιτερότητες τις οποίες τις βλέπουμε όλοι στο γήπεδο, και αυτές τις ιδιαιτερότητες κάποιοι τις ανέχθηκαν, τις υπέθαλψαν, τις ενίσχυσαν και κάποια στιγμή τον χρησιμοποίησαν τον Τζαβέλλα για λόγους που ήθελαν, είτε παικτικά, είτε στα αποδυτήρια, που όλοι ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί, για να πάρουν αυτό που θέλουν και τώρα έρχονται μετά από ένα μήνα και σου λένε ότι είναι ακατάλληλος για την ομάδα. Εάν ήμουν εγώ ο μεγαλοιδιοκτήτης και ερχόντουσαν και μου έλεγαν αυτό, θα τους έλεγα «ρε παιδιά πλάκα μας κάνετε;». Εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον πλήρωσα με του κόσμου τα λεφτά και του έχω κάνει και τετραετές συμβόλαιο. Άλλο θέμα αυτό με τα συμβόλαια. Ανήκει στην κατηγορία των περιέργων. Έρχεστε μετά από ένα μήνα και μου λέτε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει, τι είναι αυτά; Δε γίνονται έτσι οι εταιρείες. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι μια εταιρεία πάρα πολύ σοβαρή και μπορεί να είναι και η πιο σοβαρή της Ελλάδος. Είναι μια εταιρεία η οποία βασίζεται στην πολύ καλά οργανωμένη δομή της, σε ένα εξαιρετικό οικονομικό υπόβαθρο».

Για το πώς χρησιμοποίησαν τον Τζαβέλλα: «Ο Γιώργος ο Τζαβέλλας είναι ένας ατίθασος χαρακτήρας, είναι ένα παιδί που βλέπουμε και στο γήπεδο ότι είναι παρορμητικός και πολλές φορές κάνει πράγματά που εμείς οι φίλαθλοι δεν θα θέλαμε να κάνει, ούτε και ο προπονητής, ούτε και ο πρόεδρος. Και αντί να τον πιάσουν από το αυτί και να του πουν "έλα εδώ αγόρι μου, εμείς εδώ παίζουμε μπάλα, ούτε σπρώχνουμε, ούτε κάνουμε αυτά που κάνεις εσύ, μπορείς να παίξεις διαφορετικά; Εάν όχι τότε πήγαινε σπίτι σου". Αυτοί το βλέπουνε δύο χρόνια, κάτι που το βλέπουμε όλοι στο γήπεδο. Φυσικά δε μιλάω για την αξία του την ποδοσφαιρική, δεν λέω ότι το παιδί του χαρίζουν τίποτα. Αυτήν την παρορμητικότητα την έχει και μέσα στα αποδυτήρια μαθαίνω και κάποια στιγμή τον χρησιμοποίησαν. Έλα να ανεβάσουμε λίγο πάθος στην ομάδα, λίγο εκείνο και του δώσαμε το δικαίωμα να λειτουργεί έτσι».

Για το εάν έχει ρίξει καρπαζιές: «Τι καρπαζιές; Αυτά γίνονται μόνο στα ερασιτεχνικά. Ποιον να χτυπήσει τώρα στον ΠΑΟΚ, όλοι οι παίκτες είναι με συμβόλαια, όλοι οι παίκτες είναι οι προσωπικότητες που είναι».

Για το πώς μπορεί να τον χρησιμοποίησαν στα αποδυτήρια: «Δηλαδή έχεις ένα Τζαβέλλα που έχει αυτόν τον παρορμητισμό μπορείς να τον έχεις στα αποδυτήρια φωνάξει λίγο να πιέσει λίγο. Αλλά σε σημείο να μην παρεξηγηθεί σε αυτό με το υπόλοιπο, ότι δηλαδή ο Τζαβέλλας είναι ο καπετάνιος, είναι το αφεντικό. Με αποτέλεσμα ο Τζαβέλλας να λειτουργεί και έτσι μέσα στο γήπεδο. Να χτυπάει τον άλλον και μετά αντί να τιμωρηθεί από τη ομάδα να ζητάει και τα ρέστα και μπροστά σε όλον τον κόσμο. Δεν γίνονται αυτά. Και επαναλαμβάνω αυτά τα πράγματα είναι άσχετα από την αξία του ως ποδοσφαιριστής και όντως είναι ένας καλός παίκτης και μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Όταν είναι σοβαρός και μετρημένος, τότε είναι πολύ καλός».

Για το αν και ο Ίβιτς να χρησιμοποίησε τον Τζαβέλλα, πριν τις καταγγελίες του: «Βεβαίως και τον χρησιμοποίησε, διαφορετικά θα του έλεγε "δεν μπορείς να παίξεις, δε μπορείς να συνεχίσεις, εδώ είναι ΠΑΟΚ. Δεν παίζεις, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι μέσα στο γήπεδο". Ο Τζαβέλλας με τον παρορμητισμό που έχει, εάν είχαμε και τόσες πολλές κακές διαιτησίες που λέγαμε, τότε θα έπρεπε να μας είχαν δώσει 10 πέναλτι. Η μονομαχία του τελειώνει σε τριάντα δευτερόλεπτα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει τις αδυναμίες του και συμπεριφέρεται και έτσι. Δεν είναι κατηγορία αυτό προς το πρόσωπο του, είναι μια κριτική που κάνω εγώ. Η μονομαχία του είναι τριάντα δευτερόλεπτα και τα γιατί τα ξέρει αυτός και οι τεχνικοί του. Δεν του το έχει πει κανένας αυτό».

Για τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν με τις ανανεώσεις των συμβολαίων στον ΠΑΟΚ: «Τι να εννοώ; Αθανασιάδης, ανανέωσε το παιδί, βλέπουμε σε λίγο καιρό, πρόβλημα. Τζαβέλλας ανανέωση συμβολαίου και σε ένα μήνα έξω. Τζιόλης, ανανέωση συμβολαίου, φεύγει. Ο Γλύκος ο Παναγιώτης ανανέωσε το συμβόλαιο του και τώρα μπαίνει στο κάδρο της αμφισβήτησης ότι τάχα φτιάχνει παιχνίδια, ότι είναι μαζί και δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα και είναι πάρα πολύ αφύσικο που ο Σαββίδης δεν τους φωνάζει και δεν τους λέει «πάτε καλά;». Έχω μια εταιρεία και πληρώνω πέντε υπαλλήλους και εάν αυτοί κάνουν λάθος, τότε τους ζητάω και τα ρέστα. Εδώ είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος. Κάνανε συμβόλαιο στον Τζαβέλλα για τέσσερα χρόνια. Ξέρετε τι θα γίνει τώρα εάν δεν πάει κάτι καλά και μπορεί να χάσει και τον παίκτη. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ τέτοια ομάδα. Πουθενά δε γίνονται αυτά. Μετράτε πόσα συμβόλαια είναι. Είναι πέντε, έξι; Τον Πέλκα τον ανανεώσαμε και τον διώξαμε επειδή δεν μπορεί να είναι βασικός αλλά μια δεύτερη επιλογή. Δεν γίνεται αυτό. Το οξύμωρο είναι ότι τα συμβόλαια είναι μεγάλης διάρκειας. Ο Τζαβέλλας συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Δηλαδή ποιος είναι ο Μαραντόνα; Έχουμε τρελαθεί τελείως στον ΠΑΟΚ; Εγώ μιλάω ως ΠΑΟΚ. Είμαι ΠΑΟΚ. Αυτά που λέω απηχούν σε όλο τον κόσμο και τη λογική. Ξέρουμε εμείς πώς θα είναι σε τρία χρόνια. Είναι θέματα σοβαρά. Είναι δύσκολο. Αδιανόητο για το δικό μου το μυαλό το φτωχό».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Αυτό το αποτέλεσμα και η απόδοση ερμηνεύονται ποδοσφαιρικά αλλά στον ΠΑΟΚ μας έχει πιάσει μια ταραχή, κάνουμε λάθη το ένα πάνω στο άλλο. Γιατί δεν ερμηνεύεται. Έπρεπε να είναι ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 25-0 στο ημίχρονο, ένα καλούτσικο τέταρτο του δευτέρου και ένα πολύ κακό μισάωρο. Δηλαδή γιατί δεν ερμηνεύεται ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά, ότι δεν είχαμε τα τελειώματα, γιατί δεν τα έχουμε και πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε μια λύση εκεί πέρα, ότι ήρθε η κούραση από την Πέμπτη με την Φιορεντίνα και ότι οι επιλογές των παιδιών που μπήκαν δε βοήθησαν. Ο πάγκος μας, το βάθος μας. Ότι δεν μπορεί να κουβαλήσει το βάρος της ομάδας μας. Θέλει χρόνο και δουλειά ακόμη. Ένα απλό συμπέρασμα και για αυτούς από πίσω και για αυτούς που είναι παρόντες».

Για τη δήλωση του Ίβιτς: «Αυτοκτόνησε μόνος του γιατί έβαλε τον εαυτό του στο "μάτι του κυκλώνα" χωρίς λόγο και ενώ είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν έβαλε πάλι τον εαυτό του στο κάδρο αλλά στο κέντρο του κάδρου. Το επόμενο στάδιο της αμφισβήτησης, αφού έφυγε ο Τζαβέλλας, είναι αυτός. Εγώ έμεινα έκπληκτος! Δεν ξέρω το λόγο που το έκανε. Η ΠΑΕ έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ένας μεγάλος παίκτης που θα θέλει να έρθει τι θα σκεφτεί και τι θα διαβάσει; Ότι εκεί φτιάχνουν τα παιχνίδια; Ότι εκεί τον κάνουν συμβόλαιο και σε ένα μήνα τον πετάνε από έξω; Ότι λειτουργούν πρόσκαιρα και ευκαιριακά; Χωρίς σκέψη, χωρίς βάθος; Συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων με 500.000 το χρόνο στον Τζαβέλλα και έρχεσαι σε ένα μήνα και μου λες κάνει αυτό, κάνει το άλλο; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Για παράπτωμα πειθαρχικό. Δηλαδή εάν ο Τζαβέλλας τιμωρήθηκε αυτή τη φορά για πειθαρχικό παράπτωμα, δηλαδή έλεος.

Επίσης, διαβάζω κριτικές και κατηγορούν τον Τζαβέλλα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ. Δεν θα κάνω την κριτική μου για τον Τζαβέλλα. Είναι δίκαιο το παιδί. Ένα γκολ το δεύτερο και κλαίνε όλοι. Ο Τζαβέλλας δηλαδή τι έκανε; Ηταν μπροστά από τον επιθετικό και πίσω του ήταν ο Λέοβατς. Δηλαδή θα πηδήξει ο πρώτος που έχει βγει εκτός φάσης; Θα μας τρελάνουν αυτοί. Δεν ξέρουν και από μπάλα. Ο Τζαβέλλας έχει χάσει ήδη τη φάση και ο Λέοβατς κάνε δύο βήματα, πήδα, ακούμπησε τον, προσπάθησε και τελείωσε. Ο τερματοφύλακας από το κόρνερ γίνεται η σέντρα βγες και μάζεψε τη μπάλα. Όλα ερμηνεύονται ποδοσφαιρικά και επειδή είναι στον ΠΑΟΚ, λειτουργεί με τη λογική του όχλου».

Διαβάστε ακόμη...