“Ο ΠΑΟΚ, οι δηλώσεις και ο τραυματισμός…”

Aπό ebasket.gr: Σε ματς που έγινε στη Θεσσαλονίκη έμελλε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρήθηκε πολύ λόγω προβλήματος στο γόνατο.
Πηγή: ebasket.gr
“Ο ΠΑΟΚ, οι δηλώσεις και ο τραυματισμός…”

Ο Ελληνας φόργουορντ... ξέρει καλά την συγκεκριμένη πόλη αφού αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2014-15 βοηθώντας τον "Δικέφαλο" να τερματίσει τρίτος στη βαθμολογία.

Το ebasket.gr συνάντησε τον "Σαλού" έπειτα από το τέλος του αγώνα Άρης-Κολοσσός και ο 26χρονος καλαθοσφαιριστής με αφορμή το γεγονός πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και -επιτέλους- επέστρεψε στα παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του, είπε:

"Καταρχάς νιώθω πάρα πολύ όμορφα γιατί είμαι πάλι στους αγωνιστικούς χώρους. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά (σ.σ. με τον τραυματισμό στο γόνατο), χαίρομαι που είμαι εδώ (σ.σ. Θεσσαλονίκη)... Δεν έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Ηταν δύσκολο το ματς με τον Άρη, χάσαμε και συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα για το ντέρμπι με τον Απόλλων Πατρών".

"Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου περί εχθρού..."

Στον ΠΑΟΚ ο "Σαλού" πέρασε καλές στιγμές, υπήρχε όμως και μια πολύ άσχημη στιγμή γι' αυτόν στο τέλος της παρουσίας του στον "Δικέφαλο". Την σεζόν 2014-15 ήταν... πενταδάτος στους "ασπρόμαυρους", μάλιστα το καλοκαίρι του 2015 έκανε πολλές ατομικές προπονήσεις (και με τον Σούλη Μαρκόπουλο) στο "Παλατάκι" προκειμένου να βελτιωθεί, αλλά μόλις τρεις μέρες (!) πριν αρχίσει το πρωτάθλημα (2015-16) από τον "Δικέφαλο" ενημερώθηκε πως θα πρέπει να αναζητήσει νέα ομάδα.

Με όλα αυτά που πέρασε στους "ασπρόμαυρους", του ζητήσαμε να μας πει τι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει την λέξη "ΠΑΟΚ", με τον "Σαλού" να θέλει να βάλει τα πράγματα στη... θέση τους σχετικά με μια παλαιότερη δήλωση του ("σε κανέναν δεν εύχομαι, ούτε σε εχθρό μου, αυτό που πέρασα. Ητανε πολύ δύσκολες εκείνες οι μέρες)". Μια δήλωση που αφορούσε τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον "Δικέφαλο" αλλά και το γεγονός πως ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή από τον ΠΑΟΚ σχετικά με το ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα. Από κάποιους αυτό που δήλωσε (περί... εχθρού) ο "Σαλού", παρερμηνεύτηκε και ο ίδιος ανέφερε:

"Οι τελευταίες μου δηλώσεις ψιλοπαρεξηγήθηκαν. Οποιος συνέχισε να διαβάζει τις δηλώσεις, την συνέχεια αυτών, είπα κάτι το οποίο δεν γράφτηκε σωστά και μετά είπα την αλήθεια που κατά κάποιο τρόπο αυτό έπρεπε να κρατήσουν οι πιο πολλοί, αλλά κράτησαν κάποιο άλλο. Κράτησαν το γεγονός ότι δήλωσα "ούτε στον εχθρό μου...". Αυτό είναι μια φράση που την λένε πάρα πολύ συχνά.

Όποιος συνέχισε να διαβάζει όλη την συνέντευξή μου, εγώ ήμουν αυτός που είπα ότι ήμουν ο υπαίτιος και κατά 70%-80% εγώ ήμουν ο υπεύθυνος για την αποπομπή μου από την ομάδα βάσει της απόδοσής μου. Από εκεί πέρα, αυτή την στιγμή δεν χωράνε πολλά μέσα στο μυαλό μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους της. Είμαι παίκτης του Κολοσσού και έχω καλούς φίλους στον ΠΑΟΚ. Τους εύχομαι πάντα να είναι καλά και καλή συνέχεια".

"Δεν κρατάω κακία, ακόμη μιλάω με ανθρώπους του ΠΑΟΚ"

Όποιος γνωρίζει τον Σαλούστρο, ξέρει πάρα πολύ καλά πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που παραδέχονταν στελέχη του ΠΑΟΚ στο διάστημα που "έζησαν" τον Ελληνα φόργουορντ στον "Δικέφαλο". Για το αν ο ίδιος συνεχίζει να έχει στην καρδιά του τον ΠΑΟΚ παρά την δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν αποχώρησε από τους "ασπρόμαυρους", απάντησε: "Σίγουρα... Πέρασα όμορφες στιγμές. Όσο μπόρεσα, βοήθησα κι εγώ. Έβαλα το λιθαράκι μου για εκείνη την χρονιά (σ.σ. σεζόν 2014-15) που πιστεύω ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς πετύχαμε όλους τους στόχους μας.

Είχαμε βγει τρίτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχαμε πάει στη φάση των "32" της Ευρώπης (του Eurocup), φτάσαμε ένα σουτ μακριά από τον τελικό του Κυπέλλου... Ολα αυτά είναι χαρούμενα πράγματα και χαρούμενες καταστάσεις. Από όπου πας και από όπου φεύγεις, κρατάς πάντα τα θετικά. Δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι αρνητικό. Εγώ προσωπικά είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν έχω μάθει να κρατάω κακίες. Ακόμη και σήμερα, μιλάω με ανθρώπους του ΠΑΟΚ και χαίρομαι που είναι καλά. Τους στηρίζω και με στηρίζουν".

Όσο για την φετινή (2016-17) παρουσία του Κολοσσού στο πρωτάθλημα; "Εμείς ξεκινήσαμε λίγο άσχημα το πρωτάθλημα καθώς είχαμε μια κακή ήττα από το Ρέθυμνο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως εγώ θα είμαι έτοιμος ακόμη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο στην ζωή μου (σ.σ. λόγω τραυματισμού)".

"Η επέμβαση ήταν πολύ κακή, εμφανιστώ τον νέο μου γιατρό και τον Κολοσσό"

Η συζήτηση μας έφτασε στο πρόβλημα τραυματισμού του. Το καλοκαίρι ο Σαλούστρος έκανε αρθροσκόπηση στο γόνατο και ενώ δεν προβλεπόταν να μείνει για πολύ καιρό αγωνιστικής δράσης, τελικά ταλαιπωρήθηκε για πολλούς μήνες με το πρόβλημα στο γόνατο. Του ζητήσαμε να εξηγήσει αναλυτικά τι ακριβώς έχει συμβεί... "Δεν το ξέρει πολύς κόσμος (σ.σ. εννοεί το τι έχει γίνει με τον τραυματισμό του). Αυτό που ήξερα εγώ όταν βγήκα από το χειρουργείο, είναι πως μου αφαιρέθηκε κομμάτι 30% από τον έξω μηνίσκο (τελικά του είχε αφαιρεθεί γύρω στο 50%). Φτάσαμε σε μια περίοδο προετοιμασίας, ήμουν 10 μέρες στη Ρόδο, το πόδι μου έβγαλε μεγάλο πρήξιμο και από τον γιατρό της ομάδας αναγκάστηκε να αφαιρεθεί 70 cc υγρό, δηλαδή μισό λίτρο νερό και κάτι παραπάνω.

Η επέμβασή μου (σ.σ. εννοεί αυτή που έκανε το καλοκαίρι) ήταν τελικά πάρα πολύ κακή και ατυχής. Δυστυχώς... Αυτά συμβαίνουν όμως, είναι στο πρόγραμμα... Τώρα είμαι υγιής, είμαι καλά. Οι γιατροί όταν είχα κάνει τις δεύτερες εξετάσεις (σ.σ. μετά την πρώτη κακή επέμβαση), βρήκαν το πόδι μου σε πολύ κακή κατάσταση και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό μου με τον οποίο θα συνεργάζομαι από εδώ και πέρα, τον κ. Χίσσα (σ.σ. ο νέος του γιατρός και όχι αυτός που είχε κάνει την πρώτη -κακή- επέμβαση) αλλά και τον φυσιοθεραπευτή μου, τον Δημήτρη Σκορδή ο οποίος με βοήθησε με όλη την ομάδα του. Ευχαριστώ και την δική μου την ομάδα, τον Κολοσσό για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει όλο αυτόν τον καιρό και με περιμένει. Είμαι εδώ, είμαι μαζί τους και προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ στην υλοποίηση των στόχων".

"Ακόμη είμαι στο 20%-30% της ετοιμότητάς μου"

Ο Σαλούστρος, που έχει δείξει κατά την διάρκεια της καριέρας του πως αποτελεί έναν παίκτη που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ (σίγουρα η απουσία του στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος, ήταν πολύ σημαντική για τον Κολοσσό) έπαιξε στο σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι (3/12) απέναντι στον Άρη, ωστόσο ακόμη δεν είναι έτοιμος. "Θεωρώ ότι είμαι γύρω στο 20%-30%", είπε αναφορικά με την ετοιμότητά του και σχετικά με το πότε θα φτάσει στο 100%, τόνισε: "Προς το τέλος του χρόνου με αρχές του επόμενου, με το καλό θα είμαι ακόμη καλύτερα και θα μπορώ να δώσω τα πάντα μέσα στο παρκέ, όπως κάνω κάθε φορά όταν αγωνίζομαι".

Διαβάστε ακόμη...