Σκανδαλώδεις σπατάλες στην ΕΠΟ

Από sdna.gr: Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα που βγαίνουν στη... φόρα για την "αμαρτωλή" ΕΠΟ του παρελθόντος. Σπατάλες χιλιάδων ευρώ και αδικαιολόγητα έξοδα...
Πηγή: sdna.gr
Σκανδαλώδεις σπατάλες στην ΕΠΟ

Το κουβάρι της ασυδοσίας με την οποία διοικούνταν η ΕΠΟ μέχρι πριν λίγο καιρό, συνεχίζει να ξετυλίγεται και τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι ενδεικτικά για όσους βρέθηκαν στα ηνία της Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη κι εκείνοι που προσπάθησαν να βάλουν ένα "φρένο" στον κατήφορο που είχε πάρει, αναγκάστηκαν σε παραίτηση, καθώς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τα... θηρία. Μία από τις περιπτώσεις αυτές ήταν κι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, που διετέλεσε ταμίας της ΕΠΟ το διάστημα 1 Αυγούστου-30 Σεπτεμβρίου 2014, έπειτα από αφόρητες πιέσεις του τότε προέδρου, Γιώργου Σαρρή.

Μόλις ενημερώθηκε ο κ.Δημητρίου για τις σπατάλες που γίνονταν, ζήτησε να γίνουν μεγάλες περικοπές εξόδων (μεταξύ των οποίων και των χρημάτων που έπαιρναν οι παράγοντες) όπως αναφέρει η εφημερίδα "Documento", το αίτημα του ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση κι έπειτα από λίγες ημέρες παραιτήθηκε χωρίς κανείς να μάθει τον λόγο.

Μεταξύ μάλιστα των υπερβολών που είχαν διαπιστωθεί ήταν και το κόστος των σημάτων που ράβονται στις φανέλες των διαιτητών και των βοηθών. Κόστος που λέγεται ότι έφθανε τις 42.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο ο Δημητρίου κατάφερε κι έκλεισε νέα συμφωνία με μόλις 2.500 ευρώ τον χρόνο! Ο Αθηναίος παράγοντας είχε αλλάξει και τις ασφάλειες των 13 αυτοκινήτων που ανήκαν στην ΕΠΟ (και κόστιζαν 16.000 ευρώ ετησίως), καθώς πέτυχε νέο deal, όπου όλα μαζί τα αυτοκίνητα κόστιζαν 2.500 ευρώ τον χρόνο! "Τεθωρακισμένες Μερσεντές να είχαμε, τόσα λεφτά για ασφάλεια δεν θα δίναμε..." έλεγαν άνθρωποι της Ομοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο θέμα που "έσκασε" με την υπόθεση της Eurostar (Travel Plan), με την ΠΔΕ να έχει παραπέμψει τον σχετικό φάκελο στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς, σημειώνεται πως όταν υπογράφηκε η σύμβαση με την ΕΠΟ, μεταξύ των υποχρεώσεων της εταιρίας ήταν και μία χορηγία που θα έπρεπε να δίνει στην Ομοσπονδία. Την εν λόγω χορηγία μάλιστα στην ΕΠΟ την είχαν αποτιμήσει στα 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά στο ταμείο της δεν μπήκε ούτε ευρώ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...