Δυο λόγια για την Κύμη...

Από paokbc.gr: Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες σε STOIXIMAN.GR Basket League και Basketball Champions League επί του Ρεθύμνου Creta Kings και της Ventspils αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται σήμερα (3/12) στη Χαλκίδα από την Κύμη Sea Jets για την 9η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
Δυο λόγια για την Κύμη...

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην «μεγάλη» κατηγορία. Μετά από τις 8 πρώτες αγωνιστικές, μετράει 3 νίκες και 5 ήττες, ενώ στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της έχει χάσει μόνο από την ΑΕΚ.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Αμερικανός γκαρντ Mouhamed El-Amin, ο οποίος πετυχαίνει κατά μέσο όρο 13,5 πόντους ανά παιχνίδι ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σκοράρουν και οι Jordan Morgan (10,75), Slaven Cupkovic (10,13) και Stephen Adegboye (10). Ο Jordan Morgan επίσης, είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος, έχοντας κατεβάσει 71 «σκουπίδια», 2 περισσότερα από τον Keith Clanton.

Στην άκρη του πάγκου είναι ο Βασίλης Μπρατσιάκος. Ο γεννημένος στη Χαλκίδα, 46χρονος τεχνικός, ανέλαβε την Κύμη τη σεζόν 2012-2013 και την ανέβασε στην «μεγάλη» κατηγορία από την Α΄Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε. κερδίζοντας την άνοδο σε 4 διαδοχικά χρόνια.

Η ιστορία

Η ίδρυση του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης έγινε στην Κύμη το 1893. Ανάμεσα στα μέλη-αθλητές του συλλόγου ήταν και ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου, γνωστός από το ομώνυμο τεστ πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας. Η δραστηριότητα του ΓΣ Κύμης διήρκησε μέχρι το 1907.

Έναν αιώνα και 3 χρόνια αργότερα, το 2010, μια ομάδα νέων από την Κύμη προχώρησαν στην ίδρυση αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Γ.Σ. Κύμης, ως συνέχεια του ιστορικού συλλόγου της περιοχής. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική περίοδο (2010-2011), η ομάδα μπάσκετ κατάφερε να πάρει την άνοδο από την Γ΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ και μετά από 6 συνολικά συνεχόμενες ανόδους έφτασε στην STOIXIMAN.GR Basket League.

H πόλη

Η Κύμη είναι κωμόπολη και λιμάνι του νομού Ευβοίας, η οποία βρίσκεται στη μέση της ανατολικής πλευράς του νησιού και έχει ιστορία αιώνων ως ναυτική πόλη. Ο πληθυσμός της Κύμης ανέρχεται στους 2.383 κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη...