Ας μπουν επιτέλους αρχές στα αποδυτήρια

Από sport24.gr: Θα ήταν βασανιστικό και για τον γράφοντα και για όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο να επιχειρήσουμε να κάνουμε μία σε βάθος ανάλυση του αγώνα του ΠΑΟΚ στα Τρίκαλα.
Πηγή: sport24.gr
Ας μπουν επιτέλους αρχές στα αποδυτήρια

Και μόνο που θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι χωρίς Ροντρίγκες, Κάμπος και Μάτος ο "Δικέφαλος" δεν... υπήρχε δημιουργικά, αρκεί για να καταδείξει πόσο μίζερη ήταν η εμφάνιση της ομάδας του Ίβιτς και πόσο πολύ πρέπει να προβληματιστούν όσοι αγωνίστηκαν στη θεσσαλική πόλη. Θα κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο υπογραμμίζοντας μόνο την πολύ θετική εικόνα που έβγαλε η ομάδα των Τρικάλων επιβεβαιώνοντας ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Ας πάμε στα σοβαρά, τα οποία αρχίζουν με την ανάλυση που έκανε για τα θέματα του Τζαβέλλα και του Αθανασιάδη ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου και φτάνοντας μέχρι την ξαφνική έλευση του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη και τις συσκέψεις που προγραμμάτισε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Είναι προφανές -και το συμπέρασμα αυτό δεν βγαίνει λόγω των τωρινών εξελίξεων- ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει σοβαρό θέμα με τα αποδυτήρια της ομάδας. Υπήρχε και επί Δώνη, υπήρχε και επί Στέφενς, το βίωσαν ο Γεωργιάδης, ο Αναστασιάδης, αλλά και ο Ιγκόρ Τούντορ και τώρα ο Βλάνταν Ίβιτς. Το θέμα δεν είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, για να μην παρεξηγηθούμε, ούτε αν ο Στέφανος Αθανασιάδης λειτουργεί ή όχι ως αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο. Το πρόβλημα είναι η ίδια η δομή και η φιλοσοφία της ομάδας του ΠΑΟΚ. Το τι ακριβώς ζητά ο ΠΑΟΚ από τους παίκτες του και ποια είναι τα όρια μέσα στα οποία τους θέλει να κινούνται. Γι' αυτό και οι περιπτώσεις των δύο παικτών που προαναφέραμε πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα και όχι ως το κυρίως πρόβλημα.

Με απλά λόγια. Αν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα με τον χαρακτήρα του Τζαβέλλα και τον τρόπο που κινείται στα αποδυτήρια γιατί πριν από ένα μήνα οι επικεφαλής του τον κατέβασαν στην Αθήνα για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του ενόψει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τότε εκθείαζαν μία έντονη προσωπικότητα που τώρα αποτελεί αγκάθι. Σύγχυση... Γιατί τώρα που ο Αθανασιάδης δεν βάζει τα γκολ με τη συχνότητα που το έκανε παλιότερα ενοχλούν τα ρολόγια-τατουάζ, τα τρέντι κουρέματα, οι νυχτερινές έξοδοι και οι φωτογραφίες με τον Σιανίδη; Τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή ο Αθανασιάδη δεν γέμιζε τους λογαριασμούς του στο facebook και στο instagram από φωτογραφίες με τατουάζ και gossip καταστάσεις; Είναι ξεκάθαρο ότι πολύ απλά όλα αυτά ενοχλούν τώρα που τα αποτελέσματα δεν έρχονται και ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει μία ξεκάθαρη φιλοσοφία και στρατηγική στην διαχείριση των παικτών του. Αυτό είναι το βασικό θέμα και εκεί ακριβώς πρέπει να εστιάσει ο Ιβάν Σαββίδης με τους συνεργάτες του.

Τα βασικά ζητούμενα των συσκέψεων του Ιβάν
Για να φτάσει όμως στο πόρισμα ποιον ακριβώς ΠΑΟΚ θέλει μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, πρέπει να καταλήξει στο τι ακριβώς ζητάει από κάθε συνεργάτη και το κυριότερο να επιλέξει συνεργάτες με τους οποίους θα συνεργαστεί για χρόνια. Του κάνει ο Λούμπος Μίχελ σαν τεχνικός διευθυντής ή είναι πολύ σοφτ; Βλέπει στον Βλάνταν Ίβιτς τα στοιχεία ενός νέου και άπειρου μεν προπονητή, αλλά ικανού όσο περνάει ο καιρός να επιβάλλει κανόνες και πειθαρχεία μέσα στα αποδυτήρια;

Έχει καταλήξει στο πως θέλει να στέκονται τα μέλη της διοίκησης απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις τους με τους ποδοσφαιριστές (ακόμη και αν μιλάμε για τον γιο του); Από εκεί πρέπει να αρχίσει ο Ιβάν Σαββίδης και μετά όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Γιατί αν κατασταλάξει στο τι ακριβώς ζητάει και από ποιον το ζητάει για τους κομβικούς ρόλους του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, τότε θα καταλήξει και στον τιμ μάνατζερ που ταιριάζει στην ομάδα και στον γυμναστή που χρειάζεται και σε όλα τα υπόλοιπα. Και φυσικά στο ποιοι παίκτες κάνουν για τον ΠΑΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά έχει ανοίξει πιο πολύ οποτεδήποτε άλλοτε στην εποχή Σαββίδη το θέμα των αποδυτηρίων της ομάδας. Πιάνει τους πάντες και όχι μόνο προπονητές και στελέχη τύπου Άρνεσεν, Τσιστιακόφ κ.α. και γι' αυτό είναι μια χρυσή ευκαιρία να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Ας μη βιαστεί λοιπόν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ να βγάλει συμπέρασμα. Ούτως ή άλλως σε ένα μεγάλο βαθμό και η φετινή σεζόν είναι πειραματική και καλό είναι το πείραμα να γίνει σε όλη του την έκταση για να μείνει κάτι ουσιαστικό στο φινάλε και να μην ξηλώσει πάλι αυτό που πήγε να ράψει στην αρχή της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...