«Ο ΠΑΟΚ κάνει αγωνιστική υπέρβαση»

Από paok24.com: Για την χθεσινή νίκη κόντρα στην Βέντσπιλς μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107.4» ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Ο ΠΑΟΚ κάνει αγωνιστική υπέρβαση»

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής αναφέρθηκε σε ουκ ολίγα θέματα, όπου μίλησε για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς, για τον Σάιμπερτ, για τον Κόνιαρη αλλά και για τον κόσμο της ομάδας.

Παράλληλα τόνισε πως αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω στο καλοκαίρι, θα έκλεινε ακόμα πιο νωρίς στον Δικέφαλο τώρα που γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο τμήμα.

Αρχικά σχολίασε την χθεσινή αναμέτρηση όπου ανέφερε πως: «Έχουμε κάποιες αδυναμίες, παρόλα αυτά δεν είναι ίδια η ομάδα συνέχεια, είχαμε δυο τραυματισμούς και στην ουσία δεν είμαστε πάντα η ίδια ομάδα στο παρκέ. Καταφέραμε σε ένα παιχνίδι που πήγαινε στην... ισοπαλία, να το κερδίσουμε, ενώ συνήθως φέτος χάνουμε τέτοια παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια της ομάδας πηγαίνουν στις... λεπτομέρειες, σχολίασε: «Ναι πηγαίνουν στις λεπτομέρειες, δεν κρυβόμαστε, δεν έχουμε την ομοιογένεια που θα θέλαμε και το συγκεκριμένο χρειάζεται μήνες. Είμαστε καλύτεροι αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τους αυτοματισμούς που θα έπρεπε, προσπαθούμε να πάρουμε τις νίκες με οποιοδήποτε κόστος, για να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια και να μπορούμε να βελτιωθούμε».

Πρόσθεσε πως: «Είναι γεγονός ότι οι ομάδες που κρατάνε το ίδιο ρόστερ κατά 60%, είναι ομάδες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Όταν μια ομάδα αλλάζει 6-7 παίκτες όπως εμείς, τότε είναι φυσιολογικό, όταν δεν είναι και έμπειρη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να βοηθήσουμε εμείς τα παιδιά σε αυτό. Αυτό σίγουρα παίρνει τη μισή χρονιά, θα σας πω ψέματα αν πω λιγότερο. Είναι κάτι που παίρνει καιρό και θεωρώ μετά το μισό της σεζόν, θα μπορούμε να πούμε ότι κερδίζουμε με τους αυτοματισμούς.

«Είναι γεγονός αυτό, δεν είναι ακριβώς οι ίδιοι λόγοι. Κακά τα ψέματα, ενώ υπάρχει πληθώρα Αμερικανών παικτών, παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι αναλόγως το μπάτζετ που διαθέτεις, έχεις την δυνατότητα να πάρεις παίκτες της ανάλογης αξίας. Βλέπουμε και στον Άρη που οι ξένοι κοστίζουν πέντε φορές παραπάνω, δεν μπορούν να ενσωματωθούν με την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κάνει υπέρβα ση αγωνιστική με το μπάτζετ που έχει. Η ομάδα στέκεται και στις δυο διοργανώσεις και είναι επιτυχία για το μήνα Νοέμβριο.

Σχετικά με την απουσία του Μαργαρίτη: «Έχει επηρεάσει η απουσία του, κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι, έχει λύσεις και με σουτ, είναι φοβερά χρήσιμος για τον ΠΑΟΚ. Αν ήταν ο Βαγγέλης από την αρχή, θα είχαμε κάνει περισσότερες νίκες».

Σχετικά με την σταδιακή άνοδο του Σάιμπερτ: «Συμφωνώ απόλυτα, ενώ στην αρχή δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα του. Προσπαθούμε να του εξηγήσουμε πως παίζουμε εδώ. Γιατί στο NBA για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται κάποιος παίκτης να καθίσει στη ρακέτα στην άμυνα πάνω από τρία δευτερόλεπτα, ενώ στην Ευρώπη επιτρέπεται και έτσι συνήθως η ρακέτα είναι κλειστή. Έχει το ταλέντο, πάντα προσπαθούσε και μετά από καιρό του βγαίνει το παιχνίδι και μας δίνει νίκες ο συγκεκριμένος παίκτης».

Για τον στόχο στο Basketball Champions League: «Το επίπεδο είναι καλό, έχει καλές ομάδες και δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι από το Eurocup, γιατί με αυτό μπορεί να συγκριθεί όχι με την Ευρωλίγκα. Είναι καλό στο οργανωτικό κομμάτι, οι ομάδες που συμμετέχουν πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους, ενώ έχει και ομάδες που είναι γνωστές. Ο στόχος είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αυτό θέλουμε, είναι εφικτό αλλά και αρκετά δύσκολο».

Για το θέμα με τις μπάλες το οποίο σχολιάστηκε αρκετά: «Το έχουν αυτό το πρόβλημα και άλλες ομάδες και σε άλλα γήπεδα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κάθε ομάδα έχει τις δικές τις μπάλες, το Basketball Champions League έβγαλε κάποιες μπάλες τις οποίες δεν τις προτιμούν στα πρωταθλήματα γιατί είναι πιο σκληρές. Είναι μπάλες που δεν χρησιμοποιήθηκαν και ξεκινήσαμε να παίζουμε με αυτές τον Οκτώβριο. Θεωρώ πως η αλλαγή στην επαφή από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη που μεσολαβούν δυο μέρες, δεν είναι για καμιά ομάδα εύκολο».

Για το πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, καμιά ομάδα δεν μπορεί να υποτιμηθεί, κάνουν πέντε προπονήσεις να παίξουν κόντρα σε εμάς που ερχόμαστε πάντα από Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Υπάρχει κούραση, έτσι το κάθε παιχνίδι γίνεται ντέρμπι και είναι δύσκολο να το κερδίσεις. Με το Ρέθυμνο μέχρι το 35' του αγώνα είχαμε ρυθμό μετά έγινε ντέρμπι το παιχνίδι αλλά παρόλα αυτά πήραμε τη νίκη. Δεν υπάρχει κάτι το δεδομένο. Υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, τα ματς θα είναι κοντά μέχρι να ανέβει η απόδοση μας».

Για τον κόσμο που δυσφορεί για την φετινή εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια: «Θα έλεγα ένα παράδειγμα, οι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και διπλά παιχνίδια θα κάνουν παραπάνω από μια ήττα στο πρωτάθλημα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν καλές ομάδες. Το μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο, πιο ανταγωνιστικό, μπαίνουν Αμερικάνοι περισσότεροι και γίνεται πιο απρόβλεπτο. Ο κόσμος έχει δίκιο, θέλει να κερδίζει την ομάδα, αλλά να είμαστε ξεκάθαροι. Με το μπάτζετ που έχει η ομάδα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι παίκτες που παίζουν τα δίνουν όλα, ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ με τα δεδομένα που είχε στα χέρια τις, έκανε τις δυνατότερες επιλογές».

Για τον Αντώνη Κονιάρη, τόνισε ότι: «Μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη, έχουμε κοινά στοιχεία στη ζωή μας. Είναι τεράστιο όφελος ο Αντώνης, είναι ένα παιδί που δέχεται τις πληροφορίες. Αυτό δεν συμβαίνει με τους περισσότερους νεαρούς αθλητές, ο Αντώνης ακούει, είναι επαγγελαμτίας, έχει ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για το τι θέλει να κάνει στο μπάσκετ. Για αυτό βλέπουμε συνέχεια άνοδο στο παιχνίδι του, τέτοια παιδιά αξίζει να τα βοηθάς. Έχει σημαντικό ρόλο στο αμυντικό κομμάτι, είναι από τους λίγους που μπορεί να παίξει τέτοια άμυνα, το δείχνει συνέχεια και συνήθως μαρκάρει Αμερικανούς, που είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Για το αν του αρέσει που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρος: «Περνάω καλά, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Το κίνητρο ήταν ο ΠΑΟΚ, η Ευρώπη και οι υψηλοί στόχοι της ομάδας. Είμαι χαρούμενους για την επιλογή μου και αν γυρνούσα πίσω στο καλοκαίρι, θα έκλεινα νωρίτερα, τώρα που ξέρω κιόλας τις συνθήκες».

Διαβάστε ακόμη...