Ανοίγουν τηλέφωνα για τον εμπρησμό του Μπίκα!

Από sdna.gr: Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος αναλαμβάνει την εξιχνίαση επιθέσεων σε αθλητικούς παράγοντες και προχωρά στην άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών για να οδηγηθεί στους δράστες!
Πηγή: sdna.gr
Ανοίγουν τηλέφωνα για τον εμπρησμό του Μπίκα!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξιχνίασης του εμπρησμού στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΒΗΜΑ και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, η υπόθεση περνάει στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και όχι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως αρχικά υπήρξε η σχετική ενημέρωση.

Ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής πραγματοποιήθηκε με ένα και βασικό κριτήριο: Την εμπειρία της εν λόγω υποδιεύθυνσης σε δράση κυκλωμάτων!

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Πρόκειται, άλλωστε, για την υπηρεσία που έχει προχωρήσει σε πολλές εξαρθρώσεις κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, σωματεμπορίας, απατών κ.ά., ενώ έχει αναλάβει και έρευνες για τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, εξοπλιστικών και άλλες για θέματα διαφθοράς.

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος θα κληθεί πλέον να διαλευκάνει τον εμπρησμό στην οικία του Γιώργου Μπίκα, αλλά και άλλες επιθέσεις κατά διαιτητών και ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Για το λόγο αυτό αναμένεται να παραδοθούν στα γραφεία της, εντός των προσεχών ημερών, πολλοί φάκελοι επιθέσεων σε αθλητικούς παράγοντες.

Η λεπτομέρεια, ωστόσο, που αξίζει να σταθεί κανείς σχετίζεται με τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν οι άνδρες της Δίωξης, προκειμένου να οδηγήσουν τις ανακρίσεις τους σε αίσιο τέλος, μέσω της συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το σύστημα νομίμων συνακροάσεων της Αντιτρομοκρατικής και να υπάρξει άρση απορρήτου επικοινωνιών με επίκληση ζητημάτων «εθνικής ασφαλείας». Δηλαδή «θα ανοίξουν τηλέφωνα». Και αυτό προκειμένου να δοθεί γρηγορότερος ρυθμός στη σχετική αναζήτηση πληροφοριών, όπως έχει ζητήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Η Δίωξη Οργανωμένοι Εγκλήματος αναμένεται να συνεργαστεί και με την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να αποκλεισθεί να υπάρξει προσπάθεια συσχετισμού της επίθεσης στον Γιώργο Μπίκα και με άλλες εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν γίνει στη Βόρειο Ελλάδα κατά αθλητικών παραγόντων και τμήμα του κυκλώματος έχει εξαρθρωθεί.

Διαβάστε ακόμη...