Από τον παράδεισο στην κόλαση ένας Π.Α.Ο.Κ. δρόμος...

Από novasports.gr: Την περασμένη Πέμπτη ο Π.Α.Ο.Κ. άλωσε το «Αρτέμιο Φράνκι» νικώντας 3-2 τη Φιορεντίνα δίνοντας «ζωή» στην υπόθεση πρόκριση στους «32» του Europa League, μέσα από τα πολλά σενάρια που διαμορφώθηκαν για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.
Πηγή: novasports.gr
Από τον παράδεισο στην κόλαση ένας Π.Α.Ο.Κ. δρόμος...

Αποτέλεσμα και εξέλιξη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους χίλιους πεντακόσιους οπαδούς που ταξίδεψαν μέχρι τη Φλωρεντία, αλλά κι από όλους τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας. Τέσσερις ημέρες μετά και πάλι με την απουσία των Περέιρα, Αθανασιάδη, η ομάδα πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερά της πρώτα ημίχρονα στη σεζόν, προηγείται 2-0 με γκολ των Ροντρίγκεζ, Κουλούρη, έχει ένα δοκάρι και πάλι με τον Κουλούρη και πηγαίνει στο ημίχρονο με αίσθηση απόλυτης ανωτερότητας από τον Ατρόμητο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξαν όλα. Έχοντας χάσει τον Γλύκο από το ξεκίνημα λόγω τραυματισμού, χάνει και τον Ροντρίγκεζ και λίγο πιο μετά τον Πέλκα. Δέχεται ένα γκολ σχετικά νωρίς και χωρίς αντίδραση από την άμυνα. Ακολουθεί ένα δεύτερο από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κι αποβολή με κόκκινη τον Κάνιας, επειδή σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή της εστίας του και στα τελευταία επτά λεπτά δέχεται δυο τέρματα - το πρώτο από ... καραμπόλα - χάνοντας το παιχνίδι, τους βαθμούς (σ.σ. σε μια αγωνιστική που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν απώλειες βαθμών) και την ... ηρεμία του με όλα όσα ακολούθησαν τον αγώνα.

Τα λεγόμενα του Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη τύπου επανέφεραν στο προσκήνιο «ύποπτες» συμπεριφορές ποδοσφαιριστών, με άγνωστα κίνητρα ή τουλάχιστον αδύνατον να εξηγηθούν από τον ίδιο. Ονόματα δεν αναφέρθηκαν, αλλά στις φάσεις των γκολ εμπλέκονται οι Μπρκιτς (σ.σ. αποκτήθηκε το καλοκαίρι), Μάτος (σ.σ. αποκτήθηκε το καλοκαίρι), Βαρέλα (σ.σ. αποκτήθηκε το καλοκαίρι κι αποτελεί την πλέον δαπανηρή μεταγραφή με ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ), Τζαβέλλας (σ.σ. ανανέωσε πριν από – περίπου – ένα μήνα), Λέοβατς (σ.σ. δεύτερος χρόνος στην ομάδα), Κάνιας (σ.σ. αποκτήθηκε το καλοκαίρι), καθώς ο τεχνικός του «Δικεφάλου» παρέπεμψε στις φάσεις των γκολ μετά το πέναλτι. Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, κατέβηκε στ' αποδυτήρια και συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του μίλησε για δυο λεπτά στην ομάδα, πριν η πλειοψηφία της ομάδας αποχωρήσει από το γήπεδο. Μένοντας πίσω ο κ. Ίβιτς, μαζί με τους Γλύκο, Βελλίδη, Τζαβέλλα, τον τεχνικό διευθυντή Λούμπος Μίχελ και τον γενικό αρχηγό Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο ανέβηκαν στα γραφεία και χωρίς την παρουσία των ποδοσφαιριστών, οι υπόλοιποι είχαν διαδικτυακή συνομιλία με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε στήριξη μεν στους κ.κ. Μίχελ – Ίβιτς, αλλά ταυτόχρονα και αποχή από το γήπεδο της Τούμπας λόγω αυτής της όλης εικόνας. Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ο Σέρβος τεχνικός, πέρα από όλα όσα ανέφερε, επικαλέστηκε και τις φάσεις των γκολ όπου με την αρωγή οπτικοακουστικού υλικού υποστήριξε τις θέσεις του, οι οποίες και προφανώς έγιναν αποδεκτές από τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου». Μετά το πέρας της συνάντησης, κανείς από τους συμμετέχοντες σ' αυτήν, αποχωρώντας από τα γραφεία της Τούμπας, δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις και μόνον ο κ. Ίβιτς ανέφερε πως δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι περισσότερο την παρούσα χρονική στιγμή και πως σύντομα θα φανεί η συνέχεια όλων όσων συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Το δεδομένο είναι πως η ομάδα παρουσίασε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα από ημίχρονο σε ημίχρονο, που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί από την αλλαγή ενός ή δύο προσώπων. Εξίσου βέβαιο είναι πως το λάθος του Κάνιας είναι καίριο για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς πέραν της μείωσης του σκορ συνεπάγεται και το αριθμητικό μειονέκτημα του Π.Α.Ο.Κ. έναντι του Ατρομήτου, που με πίστη στο αγωνιστικό του πλάνο χτες κυνήγησε και πέτυχε μια ανατροπή αλίστου μνήμης. Απόλυτα βέβαιο κι απαράδεκτο είναι για κάθε ομάδα να δέχεται τέσσερα γκολ σ' ένα ημίχρονο στο γήπεδό της ανεξαρτήτως συνθηκών. Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως ακόμη κι αυτήν την κρίση που βίωσε η ομάδα δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί η ίδια φτάνοντας στα άκρα.

Γιατί τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη ουσιαστικά. Πλέον, το δίλημμα «ή εγώ ή αυτοί» που τέθηκε από τον προπονητή απαντήθηκε από τη διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θ' αποτελέσουν παρελθόν και με συγκεκριμένο στίγμα. Αν η απομάκρυνση αυτών επιφέρει το προσδωκόμενο για την τεχνική ηγεσία τότε όλα θα είναι καλά. Αν όχι όμως, η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στον Π.Α.Ο.Κ. της διχόνοιας και της καχυποψίας, το πλήγμα αυτό ήταν καιριότατο, καθώς επέτρεψε την κουβέντα του «ύποπτου» επιβεβαιώνοντας πως ο «Δικέφαλος» δε χρειάζεται εχθρούς. Έχει τον εαυτό του τον ίδιο. Οι αντιδράσεις θα είναι πολλές προς πάσα κατεύθυνση, καθώς κλονίστηκε – περισσότερο – από κάθε άλλη φορά – η εμπιστοσύνη του κόσμου και στην κουβέντα μπήκε η προδοσία, αντικαθιστώντας αυτήν της επιθετικής δυστοκίας που προϋπήρχε. Ότι χειρότερο ....

Κι ότι «χτίστηκε» πριν από τέσσερις ημέρες στη Φλωρεντία, «γκρεμίστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες στην Τούμπα. Αν αυτό το σοκ άξιζε προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει, τότε καλώς έγινε. Το μέλλον θα κρίνει μόνον το ποιός έχει δίκιο κι η εξέλιξη των πραγμάτων, σε μια κατάσταση που απλά επαναλαμβάνεται με άλλα πρόσωπα και διαφορετικούς πρωταγωνιστές μειώνοντας την ελπίδα πως κάτι μπορεί και πρόκειται ν' αλλάξει. Γι' αυτό και νίκες σαν αυτήν επί της Φιορεντίνα, της Ντόρτμουντ, της Τότεναμ, έχουν αυτήν την ιδιαίτερα μοναδική αίσθηση. Την αίσθηση πως σ' αυτές τις περιπτώσεις και μόνον σ' αυτές αποδεικνύονται οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Δηλαδή το τί είναι ικανή να κάνει αν παίζει πάντα με την ίδια συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, πάθος, κίνητρο. Κι αν είχε διάρκεια σε μια τέτοια απόδοση, όπως αυτής του χτεσινού πρώτου ημιχρόνου. Με τα «αν» όμως δε γίνεται τίποτα.

Ξημερώνει δύσκολη μέρα για τον Π.Α.Ο.Κ. – άλλη μια – που τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχει την πολυτέλεια να χαρεί και να απολαύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σαν αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας καθώς πάντα θα ταλαιπωρείται από τα δικά του θέματα. Πρωτίστως, αναμένονται οι αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας κι ακολούθως θα εκκινήσει η ανασυγκρότηση αρχικά για τον εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα, την Πέμπτη για το Κύπελλο και στη συνέχεια για τον Κυριακάτικο – επίσης – εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Αν κι αμφότερες οι δύο αυτές αγωνιστικές υποχρεώσεις φαντάζουν μακρινές ακόμη. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...