«Ο Αθανασιάδης θέλει βοήθειες»

Από inpaok.com : Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και, κυρίως, γι' αυτό που λείπει από την ομάδα ώστε να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια, μίλησε στο ''Πρακτορείο FM 104,9'' και στην εκπομπή ''Παίζουμε Μπάλα'', ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Αθανασιάδης θέλει βοήθειες»

Ο πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού επεσήμανε πως «περιμέναμε φέτος έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, κάτι διαφορετικό σε απόδοση από κάποιους ποδοσφαιριστές, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο», μπήκε στην ουσία του προβλήματος: «Είναι τέτοια η ομάδα του ΠΑΟΚ, η φανέλα είναι βαριά, η Τούμπα είναι πολύ δύσκολη, που δεν μπορούν όλοι να αντέξουν. Αλλά αν θες να λες πως αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ, πως θα έχεις διάρκεια για κάποια χρόνια, θα πρέπει να δείξεις πως αντέχεις στην πίεση του πρωταθλητισμού και των μεγάλων στόχων».

Τι φταίει, όμως, και ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί και φέτος από νωρίς μακριά από την κορυφή; «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια – και όχι μόνο φέτος – οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην ομάδα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ ούτε τι σημαίνει το σήμα στη φανέλα», ξεκαθάρισε ο προπονητής του Εθνικού Σοχού και συμπλήρωσε: «Ο ΠΑΟΚ στερείται από ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, από ποδοσφαιριστές με ηγετική τάση που μπορούν να αντέξουν στην πίεση της Τούμπας».

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις των Στέφανου «Κλάους» Αθανασιάδη και Εργκις Κάτσε, ο Γιώργος Τουρσουνίδης ήταν κατηγορηματικός: «Δοκάρι και μέσα, είσαι ήρωας. Δοκάρι και έξω, γίνεσαι αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτό ισχύει για τον Αθανασιάδη που σίγουρα είναι ντεφορμέ αυτό το διάστημα. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως θέλει και αυτός τις βοήθειες. Ο Κάτσε είχε δείξει με την απόδοσή του πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Ακόμη και σήμερα. Το κακό είναι πως στον ΠΑΟΚ μειώνουν ποδοσφαιριστές, τους διώχνουν. Όχι πως δεν φταίει και ο ίδιος ο Κάτσε. Αλλά αν θέλεις να διώξεις κάποιον ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τον αναπληρώσεις με καλύτερο», προσέθεσε ο 46χρονος προπονητής.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Τουρσουνίδης έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω να αλλάξουν πολύ τα πράγματα ως το τέλος της σεζόν. Φέτος ξεκίνησαν όλοι με μεγάλη αισιοδοξία, αλλά φτάσαμε Νοέμβριο και έχουμε βγει εκτός από τους δύο στόχους, την Ευρώπη και πρωτάθλημα. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε ήδη τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά.

Αυτό που προέχει τώρα, είναι η ομάδα όσο το δυνατόν να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, να ενισχυθεί τον Ιανουάριο με ποδοσφαιριστές καλύτερους από αυτούς που έχει τώρα και αν είναι δυνατόν να διεκδικήσει ένα τρόπαιο μέσα από το θεσμό του Κυπέλλου».

Διαβάστε ακόμη...