Το... καρδιογράφημα του ΠΑΟΚ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Από sentragoal.gr: «Ζωή σαν καρδιογράφημα, μια σταθερά δεν έχει...» λέει ο πρώτος στίχος μιας κρητικής μαντινάδας που θυμίζει έντονα τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sentragoal.gr
Το... καρδιογράφημα του ΠΑΟΚ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Από τις σφαλιάρες της Δόξας Λευκάδας και της Ρόσα Ράντομ στους θριάμβους με Αρη και Βαρέζε και από εκεί ξανά στην κατάρρευση στα... Τρίκαλα στα δυο στενά.

Σε ένα ματς που έλαμψε με την παρουσία του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (7/10 τρίποντα), ένα παιδί που είχε αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το 2003 σε ηλικία 15 ετών από τη ΧΑΝΘ και που είχε ουσιαστικά «μπουσουλήσει» μπασκετικά στον Δικέφαλο του Βορρά, όπου έπαιξε μέχρι το 2007. Η πορεία του ΠΑΟΚ θυμίζει καρδιογράφημα κι όταν οι εύθραυστες ισορροπίες (ελλείψει εναλλακτικών επιλογών) διαταράσσονται στην ομάδα, αυτό προκαλεί επιπτώσεις.

Ο τραυματισμός του Πέινερς σε συνδυασμό με την πολύμηνη απουσία του Μαργαρίτη δημιουργούν νέα δεδομένα. Ο Λετονός δεν θα ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ που σήμερα αναχωρεί με προορισμό τη Γερμανία για το ματς με την Ολντενμπουργκ. Θα απουσιάσει για 3ο συνεχόμενο ματς. Οσο για τον Μαργαρίτη, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οίδημα εξακολουθεί να μην υποχωρεί και ότι δεν θα προλάβει να αγωνιστεί μέσα στο 2016.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει ήδη ενημερώσει συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη ότι πορεύεται «λαβωμένη» σε Ελλάδα και Ευρώπη κι ότι ενδεχομένως να χρειαστεί ενίσχυση. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα τον ήθελε (υπό τις γνωστές οικονομικές προϋποθέσεις), όμως για να προχωρήσει μια σχέση πρέπει το ενδιαφέρον να είναι και αμφίδρομο, οπότε θα... δείξει.

Φυσικά άπαντες συμφωνούν πως η ομάδα χρειάζεται κυρίως πλέι μέικερ. «Θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή της ομάδας, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, να εμφανιστούμε με υψηλό κίνητρο και να αντιδράσουμε. Σε αντίθεση με άλλους ομίλους, στο δικό μας γκρουπ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι» δήλωσε χθες ο Παντελής Μπούτσκος, συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, για την Ολντενμπουργκ, αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...