Αυτή είναι η EWE Baskets Oldenburg

Από paokbc.gr: Μπορεί πέρσι, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για πρώτη φορά την Oldenburg, η γερμανική ομάδα να ήταν ένας σχετικά άγνωστος αντίπαλος, αλλά αυτή την φορά δεν ισχύει το ίδιο.
Πηγή: paokbc.gr
Αυτή είναι η EWE Baskets Oldenburg

Η αυριανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία της το 1954, όταν εμφανίστηκε τμήμα μπάσκετ στην Oldenburrg TB sports club. Ωστόσο, από το 2001 το τμήμα μπάσκετ απέκτησε μία εντελώς ξεχωριστή μορφή, ενός ξεχωριστού club, με την ονομασία EWE Baskets Oldenburg, την σημερινή δηλαδή ονομασία της ομάδας.

Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Oldenburg ήταν αναμφισβήτητα η σεζόν 2008-09, όταν κατάφερε για πρώτη, αλλά και μοναδική έως τώρα φορά να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας. Και την επόμενη σεζόν (2009-10) η Oldenburg αγωνίστηκε για πρώτη (και μοναδική έως τώρα) φορά και στην Ευρωλίγκα!

Η δεύτερη μεγάλη στιγμή για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ ήρθε το 2015, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, μέσα από την διαδικασία του Φάιναλ Φορ, το οποίο και διοργάνωσε η Oldenburg. Η Oldenburg είχε νικήσει 77-71 την Telekom Basket Bonn στον ημιτελικό και στον τελικό επικράτησε με 72-70 της Bamberg!

Η Oldenburg χρησιμοποιεί δύο γήπεδα. Βασική της έδρα είναι η Large EWE Arena, που μπορεί να φιλοξενήσει 6.069 θεατές, ωστόσο το αυριανό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο μικρότερης χωρητικότητας (περίπου 3.200) Kleine EWE Arena. Στο ίδιο γήπεδο είχε πραγματοποιηθεί και ο περσινό αγώνας του ΠΑΟΚ με την Oldenburg.

Η Oldenburg κράτησε σημαντικό κομμάτι του περσινού ρόστερ και ουσιαστικά πάνω στον κορμό που διατήρησε, δημιούργησε την φετινή ομάδα. Ο εκρηκτικός Αμερικανός γκαρντ Chris Kramer που έκανε αρκετή ζημιά στον ΠΑΟΚ πέρσι είναι και φέτος ένας από τους βασικούς στην προσπάθεια της Oldenburg, όπως και οι επίσης παραμένοντες Αμερικανοί Rickey Paulding (35, 1μ.96), Vaughn Duggins (30, 1μ.88) και Brian Qvale (29, 2m.11). Σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας είναι ο Βέλγος διεθνής φόργουορντ Maxim de Zeeuw (30, 2μ.06), αλλά και ο «ρούκι» Αμερικανός γκαρντ Frantz Massenat (24, 1μ.92).

Ο 52χρονος Mladen Drijencic (με καταγωγή από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη) είναι και φέτος ο προπονητής της Oldenburg.

Στο Basketball Champions League η Oldenburg έχει ρεκόρ 3 νίκες (όλες σε εκτός έδρας αγώνες) και 2 ήττες (στο γήπεδό της) μετά από 5 αγωνιστικές, ενώ στο πρωτάθλημα Γερμανίας και μετά από 11 αγώνες, έχει 5 νίκες και 6 ήττες, ενώ στον τελευταίο της αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής ηττήθηκε με 97-92 στην παράταση από την Bremehagen.

Διαβάστε ακόμη...