Το "ξέσπασμα" του Μαντούρο

Μετά τις "βόμβες" που έριξε στην πατρίδα του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χέντβιγκες Μαντούρο μίλησε στο PAOK24 και έδωσε συνέχεια στο θέμα...
Πηγή: paok24.com
Το "ξέσπασμα" του Μαντούρο

Ο πρώην μέσος του Δικεφάλου μίλησε ανοιχτά για το μεγάλο πρόβλημα της διαιτησίας που "γεννά" το φανατισμό και τη βία, την έλλειψη ισονομίας και την κατάσταση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος εξασφαλίζει... εύκολα βαθμούς σε διάφορα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μαντούρο στο PAOK24:

Έδωσες μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο goal.com για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχεις πολύ καλές αναμνήσεις να υποθέσω, σωστά;

Κοίτα, έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό κλαμπ, σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τους διαιτητές που υπάρχουν. Γι΄αυτό υπάρχει τέτοιο μίσος στις τάξεις των οπαδών. Γιατί θέλουν ισονομία αλλά δεν την βλέπουν. Γιατί νομίζεις ότι υπάρχουν μονίμως προβλήματα στη διαιτησία; Γιατί δεν είναι δίκαιη.

Τι γνώριζες πριν έρθεις στην Ελλάδα και τι είναι αυτό που είδες και έζησες εδώ;

Ήξερα μόνο ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, μια ομάδα που παίζει Ευρώπη. Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα δεν γνώριζα τίποτα. Έζησα από κοντά όμως τις αμφιβολίες για τους διαιτητές και την κατάσταση με τον Ολυμπιακό. Κάθε χρόνο ξέρεις ότι υπάρχουν πάντα παιχνίδια που λες "δύσκολα να κερδίσουμε σήμερα".

Ανέφερες πως ο πρωταθλητής Ελλάδας αποφασίζεται εκ των προτέρων, γιατί το λες αυτό;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλη ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Αυτό ακριβώς λέω. Τα τελευταία χρόνια δεν χάσαμε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Γιατί στο τέλος υπήρχε αυτή η βαθμολογική διαφορά των άλλων ομάδων με τον Ολυμπιακό;

Ποια είναι η άποψη σου για την διαιτησία στην Ελλάδα; Στον ΠΑΟΚ νιώσατε αδικημένοι από τη διαιτησία;

Πολλές φορές αισθάνθηκα αδικημένος. Έτσι λειτουργεί το πράγμα εκεί. Και όχι μόνο εγώ, αλλά αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ρωτήστε τους οπαδούς και τη διοίκηση να σας πουν τι άποψη έχουν για τη διαιτησία.

Ποια είναι η πιο παράξενη στιγμή που βίωσες στην Ελλάδα;

Ένα παιχνίδι με την Καλλονή. Εκεί η διοίκηση και ο προπονητής ήθελαν να φύγουν από το γήπεδο λόγω διαιτησίας και να σταματήσει το παιχνίδι. Μας ζήτησαν να το κάνουμε αλλά στο τέλος επιστρέψαμε. Αποβλήθηκε ο Κάτσε με κόκκινη κάρτα και έδωσαν πέναλτι εις βάρος μας που τελικά το έχασαν. Ευτυχώς κερδίσαμε αλλά είχαμε την αίσθηση πως αυτό το παιχνίδι δεν θα το κερδίζαμε με τίποτα λόγω του διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος. Είσαι ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία που έχει αγωνιστεί σε διάφορα πρωταθλήματα, θεωρείται φυσιολογικό όλο αυτό;

Φυσικά και δεν είναι φυσιολογικό, τόσα χρόνια μία και μόνο ομάδα να είναι πρωταθλήτρια. Αυτοί έπαιρναν εύκολα βαθμούς σε άλλα παιχνίδια. Εμείς παλεύαμε. Σε ποια χώρα, υπάρχει ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που κερδίζει συνέχεια; Σε καμία χώρα. Πέρσι στην Αγγλία, η Λέστερ κέρδισε το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Είναι γνωστό στην Ολλανδία το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

'Εχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, ειδικά από την στιγμή που έκαψαν το σπίτι του αρχιδιαιτητή (σ.σ.Μπίκα). Γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω βίας και επεισοδίων. Οι οπαδοί είναι εξοργισμένοι απ΄αυτά που βλέπουν. Γι΄αυτό και εγώ αποφάσισα να μιλήσω τώρα, για να μάθουν όλοι την κατάσταση.

Θα επέστρεφες στην Ελλάδα;

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη εκεί, ίσως θα το σκεφτόμουν μόνο για τον ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...