«Με τις εμπειρίες θα γίνω καλύτερος»

Από metrosport.gr: Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και για να καθιερωθεί χρειάζεται πολύ δουλειά-
Πηγή: metrosport.gr
«Με τις εμπειρίες θα γίνω καλύτερος»

Για τον τερματοφύλακα 1 ματς ισούται με 30 προπονήσεις

Μέχρι να φτάσει ένας τερματοφύλακας στην καθιέρωση χρειάζεται πολύ δουλειά, όπως εξομολογείται ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Σπάρτη, Νίκος Μελίσσας, με συνέντευξή του στη «Μ».

-Από την πρώτη εμπειρία που είχες από την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ, πέρσι, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να καθιερωθείς;

«Χρειάζεται πολύ υπομονή, πολύ δουλειά και πολλές εμπειρίες. Γι' αυτό και προέκυψε ο δανεισμός μου στη Σπάρτη, για να αποκτήσω εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν τερματοφύλακα, γιατί μόνο μέσα από τα παιχνίδια γίνεται καλύτερος. Για να καταλάβετε, για έναν τερματοφύλακα, ένα ματς αντιστοιχεί σε 30 προπονήσεις».

-Ο ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι υπάρχουν και οι Γλύκος, Μπρκιτς, Βελλίδης, σε «φοβίζει»;

«Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αρκεί να είναι υγιής ανταγωνισμός. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον καθένα πόσο θα δουλέψει. Όσο δουλέψει, τόσο θα ανταμειφθεί. Πλέον βλέπετε ότι οι τερματοφύλακες παίζουν από 16 χρονών, κάποιοι μπορούν να καλύψουν την έλλειψη εμπειρίας με την δουλειά, την προσήλωση και τη συγκέντρωση».

-Η πρόκληση που ακούει στο όνομα εθνική ομάδα περνάει από το μυαλό σου;

«Είναι πολύ μακρινός στόχος, η αλήθεια είναι ότι αυτό το διάστημα δεν το σκέφτομαι. Βάζω πιο κοντινούς στόχους που είναι πιο βατοί. Ολοι οι παίκτες, πάντως, κάποια στιγμή ονειρεύονται την εθνική ομάδα».

-Θεωρείς ότι μπορεί να βοηθήσει έναν τερματοφύλακα της ηλικίας σου ο δανεισμός; Σε δικαιώνει μέχρι στιγμής η επιλογή που έκανες να μετακομίσεις στη Σπάρτη;

«Πιστεύω ότι για έναν τερματοφύλακα είναι εξαιρετική κίνηση ο δανεισμός. Τον βοηθάει πολύ να βελτιωθεί και να αποκτήσει εμπειρίες. Ενας τερματοφύλακας πρέπει να παίξει και να κάνει λάθη. Η επιλογή μου να έρθω στη Σπάρτη θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή γιατί θα αγωνιστώ στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μέχρι στιγμής με δικαιώνει, η Σπάρτη είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, έχει πολύ καλό ρόστερ και η χρονιά έχει ξεκινήσει ιδανικά»

-Πως είναι η καθημερινότητά σου εκεί;

«Είναι μία πολύ μικρή πόλη, μία πόλη που έχει αγαπήσει την ομάδα γιατί είχε αρκετά χρόνια να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οσον αφορά τις εξόδους οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πάρα πολλές. Αλλά το βασικό είναι ότι όλοι εδώ στηρίζουν πολύ την ομάδα».

Ο Νίκος Μελίσσας πραγματοποίησε πέρσι το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ, στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ συνολικά την περασμένη σεζόν έγραψε πέντε συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Διαβάστε ακόμη...