«Δεν μπορούσες να μην γίνεις ΠΑΟΚ…»

Από arenafm.gr:Ο Χρήστος Ζαμπούνης, γνωστός συγγραφέας και εκδότης, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για το νέο του βιβλίο με τίτλο «ΠΑΟΚ αφού».
Πηγή: arenafm.gr
«Δεν μπορούσες να μην γίνεις ΠΑΟΚ…»

Αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να γράψει αυτό το βιβλίο αλλά και στην αγάπη του για τον ΠΑΟΚ.

Όσα είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης στον ArenaFM 89.4:

Για το νέο του βιβλίο : «Καταρχήν είναι ένα θαύμα που βγήκε. Εδώ και 15 χρόνια προσπαθώ να γράψω ένα βιβλίο για τον ΠΑΟΚ. Φέτος πήγα στο μέγαρο για τους εορτασμούς για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ. Εκεί σκέφτηκε , όπως γύρισε ο αείμνηστος Νίκος Τριανταφυλλίδης, το ντοκιμαντέρ , σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει ένα βιβλίο για την ομάδα, όπου μπορούμε να μάθουμε τα πάντα γύρω από τον ΠΑΟΚ .

Είμαι μια γενιάς όπου είδαμε την ομάδα εκείνη της χρυσής δεκαετίας που έπρεπε να πάρει πέντε ή και 10 πρωταθλήματα. Δεν μπορούσες να μην δεν γίνεις ΠΑΟΚ. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα γίνονται ΠΑΟΚτσήδες , με την βαθμολογική θέση που έχουμε, με τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ετών. Αυτό δείχνει μια φοβερή δύναμη, ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων.

Το βιβλίο το έγραψα μόνος μου, δεν πήγα στην ΠΑΕ να ζητήσω βοήθεια ,χορηγία ή οτιδήποτε άλλο. Είναι μια ανεξάρτητη φωνή και όποιος το διαβάσει θα καταλάβει ότι δεν υπηρετώ κάποιο σύστημα.

Το βιβλίο βγήκε χθες , οπότε υπάρχει στα βιβλιοπωλεία και ο τίτλος είναι «ΠΑΟΚ αφού». Ένας τίτλος που είναι... Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα δεν μπορούν να το καταλάβουν και ρωτάνε».

Από τον ΠΑΟΚ σας έχει πλησιάσει κάποιος;«Πολλές φορές , έχω προταθεί για διοικητικό συμβούλιο αλλά δεν κάνω για αυτή τη δουλειά. Είμαι ένα απλός φίλαθλος. Είναι καλό να γνωρίζεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι η δουλειά τους αυτό. Δεν μου έχει γίνει πρόταση από την διοίκηση Σαββίδη αλλά από τις προηγούμενες διοικήσεις».

Πως βλέπετε τον ΠΑΟΚ;«Ο ΠΑΟΚ είναι σαν ένα πουλί που προσπαθεί να πετάξει , μπορεί να πετάξει, αλλά δεν πετάει ακόμα. Ξέρουμε όμως ότι είναι πουλί που θα πετάξει...

Αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι θαύμα που υπάρχει ένας άνθρωπος με αυτή την γενναιοδωρία και αυτό το πείσμα. Το θέμα αν έχει την γνώση και την ικανότητα, θα αποδειχτεί από τα αποτελέσματα».

Για την εκδήλωση των 90 χρόνων ΠΑΟΚ: «Ήταν ατυχής η εκδήλωση, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν έμαθα και το κόστος. Στεναχωρήθηκα για την επιλογή, δεν γίνεται η ομάδα του λαού να κάνει την εκδήλωση στο μέγαρο, ή μόνο στο μέγαρο. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να κάνει φιέστες στο Καραϊσκάκης και εμείς να πηγαίνουμε στην όπερα των Παρισίων . Είναι θέματα φιλοσοφίας».

Διαβάστε ακόμη...