Νικητής ο Ολυμπιακός, κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Aπό novasports.gr: Για πρώτη φορά σε ντέρμπι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και οι δύο μονομάχοι έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο.
Πηγή: novasports.gr
Νικητής ο Ολυμπιακός, κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι", λόγω περισσότερων επιλογών, να πήραν το τρίποντο, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι έβαλαν πολύ δύσκολα στον πλήρη αντίπαλο τους, την ώρα που έπαιζαν χωρίς Ντάντε, Γκόμεζ και Ανδρεάδη. Τρεις παίκτες δηλαδή πάνω στους οποίους έχει στήσει φέτος τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Καλμαζίδης. Αυτός λοιπόν ο ελλιπής πρωταθλητής, με βασικούς και αποτελεσματικούς Σακόγλου και Σωτηρίου, τις παλιές "ρεζέρβες" του Ολυμπιακού δηλαδή, "τρόμαξε" τον Ολυμπιακό που πήρε το τρίποντο λόγω, κυρίως, Φράγκου.

Ο διεθνής ακραίος στην πρώτη του "γεμάτη" παρουσία, μετά την επιστροφή του μετά από 6 χρόνια στο λιμάνι, "ξύπνησε" την ομάδα του και έδειξε έτοιμος για μια μεγάλη σεζόν. Μαζί με τον Στιβαχτή κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό και έκαναν τους 2 χιλιάδες φίλους της ομάδας τους να περάσουν ένα χαρούμενο βράδι. Όλοι πάντως στον Πειραιά ξέρουν ότι το 2017, όταν δηλαδή τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι με φουλ σύνθεση, με ανάλογες εμφανίσεις, μόνο με θαύμα θα μπορούν να χαμογελούν. Περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ ο οποίος το Σάββατο ήταν σκιά του παλιού καλού Αγκάμεζ που "τρόμαζε" τους αντιπάλους.

Ο Αγκάμεζ του Σαββάτου ήταν αγχωμένος, βαρύς και έδειξε έξω από τα νερά του. Το ίδιο και ο Φιλίποφ που έχασε την πρώτη μάχη από τον Πέτκοβιτς του ΠΑΟΚ που σε μια "πυρακτωμένη" έδρα έδειξε ηρεμία και καθαρό μυαλό. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανέδειξε επίσης την δεδομένη αδυναμία που έχει ο Τσούπκοβιτς στην υποδοχή. Τον έβαλε ο Καλμαζίδης στο σημάδι και ο Σέρβος έχασε την επαφή του με το γήπεδο. Το επόμενο ραντεβού Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ πιθανότατα να είναι επί Κυπριακού εδάφους στον τελικό του League Cup.

Τότε θα είναι και το σοβαρότερο crash test των δύο ομάδων που θα έχουν σε κοινή θέα την πρώτη κούπα της χρονιάς. Μέχρι τότε οι δύο κόουτς καλούνται να λύσουν τα προβλήματά τους. Ο Μπόσκαν να μπορέσει να βγάλει στο γήπεδο την ποιότητα του Αγκάμεζ και του Φιλίποφ και να "καλύψει" στην υποδοχή τον Τσούπκοβιτς ο οποίος στην μέρα του επιθετικά μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο.

Ο Καλμαζίδης, από την πλευρά του, σε πρώτη φάση, έχει διαφορετικά θέματα να διαχειριστεί. Πρώτα περιμένει σινιάλο από τον τραυματία Γκόμεζ για να δει αν μπορεί να τον υπολογίζει. Όταν λύσει τον δύσκολο γρίφο Γκόμεζ τότε θα τρέξει για να μοντάρει την νέα ομάδα που θα παρουσιάσει με τον Ντάντε παρόντα. Η χρονιά πάντως αναμένεται ιδιαίτερα καυτή...

Διαβάστε ακόμη...