«Προσχεδιασμένη ενέργεια, ήθελαν να πάρουν την τρομπέτα του ΠΑΟΚ!» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5φιλοξενήθηκε ο γνωστός τρομπετίστας του ΠΑΟΚ και τα τελευταία χρόνια και της Εθνικής, Τάσος Κωτούλας και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους μετά το φιλικό της Τετάρτης (09/11) με τη Λευκορωσία.
Πηγή: metrosport.gr
«Προσχεδιασμένη ενέργεια, ήθελαν να πάρουν την τρομπέτα του ΠΑΟΚ!» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχε περάσει πολύ ώρα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και κατευθυνόμασταν προς το πάρκινγκ. Τη στιγμή εκείνη μας περικύκλωσε μια ομάδα κουκουλοφόρων και εκστομίζοντας χυδαία συνθήματα πήραν στην τρομπέτα. Φώναζαν "τι ζητάς εσύ εδώ ρε στην Αθήνα μας. Εσύ είσαι βουλγαράκι" και άλλα τέτοια. Μας πήραν την τρομπέτα και έφυγαν. Ο πιο μεγάλος εξ αυτών, ο αρχηγός φώναζε "μόνο την τρομπέτα να πάρετε. Μην τον αγγίξετε". Απευθυνθήκαμε στη σεκιούριτι της Εθνικής, η οποία κινητοποιήθηκε όπως και η σεκιούριτι του Καραϊσκάκη. Ήρθαν και δύο αστυνομικοί, δεν πετύχαμε τίποτα, όμως».

Για τη στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Και οι άνθρωποι του "Γ. Καραϊσκάκης" και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έτρεξαν μαζί μας. Πήρε έκταση το θέμα στον Ολυμπιακό. Μόνο ο Μαρινάκης δεν ασχολήθηκε. Όλοι οι υπόλοιποι επιτελείς της ΠΑΕ έτρεξαν».

Για την ταυτότητα των τραμπούκων: «Δεν υπήρχαν κάποια διακριτικά ομάδας. Ήταν κουκουλοφόροι με κράνη. Ευτυχώς γλιτώσαμε, η τρομπέτα, βέβαια, εξαφανίστηκε».

Για το αν θεωρεί ότι ήταν μια σχεδιασμένη επίθεση: «Ήταν ενέδρα. Ο τρόπος που έδρασαν αποδεικνύει πως ήταν προσχεδιασμένη ενέργεια».

Για το πώς ένιωσε: «44 χρόνια γύρισα πολλά γήπεδα. Πρώτη φορά τράβηξα τέτοιο φόβο. Ένιωσα ότι όλα σβήνουν γύρω μου. Όταν βλέπεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου και ενώ είσαι μόνος χωρίς βοήθεια. Ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι ήθελαν να πάρουν την τρομπέτα: «Νομίζουν ότι είναι η τρομπέτα του ΠΑΟΚ. Από το 2004 έχρι το 2007 πήγαινα με την τρομπέτα του ΠΑΟΚ. Μετά ο "Γαλανόλευκος Φάρος" πήρε μια άλλη. Προφανώς είχε μια ιστορική σημασία γι' αυτούς. Νόμισαν ότι πήραν την τρομπέτα του ΠΑΟΚ. Πλήρωσα το ότι είμαι ΠΑΟΚ».

Για το αν είχε κάποιο πρόβλημα στο χθεσινό ματς: «Στο χθεσινό ματς κοντά μας καθόταν μια παρέα μελών της Θύρας 7. "Δεν θα σε αγγίξει κανείς και θα στο αποδείξουμε εδώ που θα καθίσουμε μαζί σου", μου είπαν. Πράγματι κάθισαν πίσω μας. Δεν έγινε τίποτα. Η αλήθεια είναι πως πήγα με φόβο στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσα να μην πάω. Είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκος Φλέκας, ο οποίος σημείωσε: «Ήταν ένα τραγικό περιστατικό. Μετά το παιχνίδι με τη Λευκορωσία ήρθαν 15 παιδιά κουκουλωμένα με κράνη και με απειλή μαχαιριού πήραν την τρομπέτα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Μας την αντικατέστησαν από την ΕΠΟ. Μας πήραν άλλη. Ο Τάσος είναι η δύναμη της Εθνικής από το 2004. Εμείς ως Φάρος είμαστε κοντά στην Εθνική και ενώνουμε όλους τους Έλληνες. Έχουμε στο σύνδεσμό μας φιλάθλους όλων των ομάδων. Θέλουμε να είμαστε ο 12ος παίκτης της Εθνικής. Είναι αμαρτία να γίνονται τέτοια περιστατικά. Να μην φοβάσαι στο εξωτερικό και να φοβάσαι στην Ελλάδα. Δεν το ανακοινώσαμε αμέσως γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την Εθνική. Ο Τάσος είναι 45 χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά από το 2004 είναι στις κερκίδες και βοηθάει και την Εθνική. Να μην μας μπλέκουν με οπαδικά. Δεν έχουμε καμία σχέση», υπογράμμισε ενώ για το θέμα του πανό συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα για μια σφαγή που έγινε το 1995. Ντροπή και αίσχος. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Μακάρι να δουν τις κάμερες και να τους βρουν».

Ακούστε την συνέντευξη των Τάσου Κωτούλα και Νίκου Φλέκα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...