«Μόνο με καλύτερο διάδοχο να φύγει ο Αθανασιάδης από τον ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr: Πρέπει να πουληθεί ο Κλάους ή να βρεθεί ο τρόπος για να μεταμορφωθεί και να αξιοποιηθεί αγωνιστικά; Παλαίμαχοι παίκτες του ΠΑΟΚ απαντούν
Πηγή: metrosport.gr
«Μόνο με καλύτερο διάδοχο να φύγει ο Αθανασιάδης από τον ΠΑΟΚ»

Η «Μ» αποκάλυψε χθες την απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει τον Στέφανο Αθανασιάδη. Σήμερα δίνει τον λόγο στους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Γιώργο Σκαρτάδο, Νέτο Γκουερίνο, Παναγιώτη Κερμανίδη, Κούλη Αποστολίδη και Κώστα Ορφανό, για να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα

Πρέπει να πουληθεί ο Κλάους ή να βρεθεί ο τρόπος για να μεταμορφωθεί και να αξιοποιηθεί αγωνιστικά;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

«Εύχομαι το καλύτερο»

«Θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξουμε και τις δύο πλευρές. Τι θέλει ο ιδιοκτήτης και τι θέλει ο Στέφανος. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πεις κάτι, είναι να γνωρίζεις τις διαθέσεις του Κλάους. Κατά συνέπεια, δεν θα μπορέσω να εκφράσω άποψη. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και για τον Στέφανο».

ΝΕΤΟ ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ

«Να δουλέψει πιο πολύ»

«Αν πρόκειται να πουληθεί ο Κλάους, πρέπει να υπάρχει έτοιμη λύση για να καλυφθεί το κενό. Εάν ο Αθανασιάδης δεν αισθάνεται άνετα στην ομάδα και μια αλλαγή θα τον έκανε διαφορετικό, συμφωνώ πως πρέπει να τον πουλήσει ο ΠΑΟΚ. Προτείνω να πέσει ο Κλάους με τα μούτρα την δουλειά, να μένει ακόμη και μία ώρα μετά το τέλος της προπόνησης και να δουλέψει στα τελειώματα. Εγώ το έκανα πολλές φορές όταν ήμουν παίκτης. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά μέσα από τα παιχνίδια, η λύση είναι μία. Δουλειά, δουλειά, δουλειά».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ

«Να βρουν τι φταίει»

«Ο Κλάους έχει δείξει πως είναι δεινός σκόρερ. Φέτος δεν περνάει την καλύτερή του σεζόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει για εμένα πως πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα. Εάν είναι να τον πουλήσει και να μας φέρει έναν παίκτη αμφιβόλου αξίας θα προτιμούσα κάποιος από τον ΠΑΟΚ να κάνει τον Κλάους να είναι ο παλιός Κλάους που γνωρίζουμε. Εάν μου φέρει τον... Μέσι για παράδειγμα δεν θα πω όχι. Αν είναι να μου φέρει τον Τιάμ σέντερ φορ, καλύτερα να μην το σκεφτούν καθόλου.

Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης που παίρνει 700.000 ευρώ τον χρόνο έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Και δεν νομίζω ότι πρέπει να έχει. Τα ψυχολογικά προβλήματα τα έχει ο οικοδόμος, ο μεροκαματιάρης άνθρωπος που σηκώνεται το πρωί να πάει στη δουλειά του, εάν έχει δουλειά, για να ταϊσει την οικογένεια του.

Ας βρουν τον τρόπο, αυτή είναι η δουλειά τους. Θα πω και κάτι ακόμη. Δεν μπορεί ο Κλάους να ξέχασε να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι άλλο φταίει. Δεν τροφοδοτείται σωστά από τους συμπαίκτες του, δεν αξιοποιείται σωστά από τον προπονητή του, έχει προσωπικά προβλήματα και τον επηρεάζουν; Αυτά πρέπει να τα δουν οι άνθρωποι που είναι στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ

«Δεν θα βρουν τέτοιο γκολτζή»

«Εάν πραγματικά βρεθεί μία καλή πρόταση θα πρέπει να πουληθεί ο Αθανασιάδης και στη θέση του να έρθει κάποιος άλλος, που θα είναι όμως καλύτερος. Είμαι, όμως, σίγουρος πως γκολτζή σαν τον Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ δεν θα βρει. Εκτός και αν πραγματικά μπορέσουν και βρουν αυτό τον γκολτζή που θα καλύψει το κενό του. Νομίζω ότι και ο Αθανασιάδης, αν αλλάξει ομάδα, θα ανανεωθεί και θα μπορέσει να δείξει πως είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ».

ΚΩΣΤΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

«Να βοηθήσουν και οι δύο»

«Πρέπει να συμβούν και τα δύο. Η ομάδα πρέπει να προσπαθήσει αν βρει τρόπους να ανεβάσει την ψυχολογία του Αθανασιάδη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να σκοράρει και, ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, να ανεβάσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ούτως ώστε να είναι πιο ελκυστικός εάν πούμε ότι είναι ποδοσφαιρικό προϊόν. Η ομάδα να βρει τρόπο να τον βοηθήσει, λοιπόν, αλλά και ο ίδιος να βρει τρόπους να βοηθήσει τον εαυτό του για να βελτιωθεί.

Το θέμα μιας ενδεχόμενης πώλησης του Κλάους έπρεπε να απασχολεί εδώ και καιρό τον ΠΑΟΚ, δεν θα έπρεπε να περιμένουν την αγωνιστική πτώση του Αθανασιάδη. Θα έπρεπε να είναι στο τραπέζι της συζήτησης εδώ και πολύ καιρό. Όχι μόνο για τον Αθανασιάδη, αλλά για οποιοδήποτε παίκτη. Πάντως δεν ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά του κόσμου, ότι υπάρχει πρόθεση να πουληθεί ο Αθανασιάδης»

ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

«Δεν είναι ο φορ το θέμα...»

«Σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθείς σαν ομάδα να το κάνεις όσο μπορείς πιο διακριτικά γιατί αυτό είναι σε βάρος της ψυχολογίας του παίκτη. Ετσι όπως εξελίχθηκε το θέμα Αθανασιάδη, θα έλεγα ότι μέχρι και ένα χρόνο πριν η άποψή μου θα ήταν πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να φύγει ο Κλάους, γιατί πίστευα και πιστεύω πως είναι πολύ καλός σέντερ φορ με πολύ καλά χαρακτηριστικά γιατί είναι και σκόρερ. Όπως εξελίχθηκε το θέμα φέτος και όπως άρχισαν να ασχολούνται όλοι με τον Κλάους, νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα και για τον ΠΑΟΚ και για τον Αθανασιάδη να πουληθεί έξω. Και ο ίδιος ο παίκτης να βρει τον δρόμο του και ο ΠΑΟΚ να βρει κάποιον πολύ καλύτερο στη θέση του.

Όμως, το θέμα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο σέντερ φορ. Υπάρχει μία γενικότερη θεώρηση που πρέπει να εφαρμόσει ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός για να βρει τρόπους και να αποδίδει καλύτερα. Ούτε και η απόκτηση ενός δεκαριού για παράδειγμα θα φέρει, από μόνη της, λύσεις. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Όμως αυτό το θέμα χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης».

Διαβάστε ακόμη...