«Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα!»

Η εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης Α.Ε. είναι και φέτος μέγας χορηγός του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Ο επιχειρηματίας της κ. Κώστας Αμοιρίδης, επίλεκτο μέλος ο ίδιος, της οικογένειας του Δικεφάλου μίλησε στο acpaok.gr σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κύριε Αμοιρίδη, συνεχίζετε και φέτος τη χορηγική σας συνεργασία με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, για τα εμπορικά σήματα της εταιρείας σας MORRIS και F & U. Πόσο αποδοτική είναι αυτή η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ;

Η συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικής μορφής. Το κριτήριο δεν έγκειται κατά βάση στην ανταποδοτικότητα της χορηγικής συμφωνίας, αλλά είναι περισσότερο συναισθηματική συνεργασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω κι εγώ οφέλη από αυτή, όσον αφορά την προβολή της εταιρείας μου.

Εκτός όμως από τη χορηγική συνεργασία, φέτος έχετε υπό την επιμέλειά σας δύο τμήματα του Α.Σ. ΠΑΟΚ, το Volley Γυναικών και την Πάλη. Γιατί αυτά τα δύο τμήματα λοιπόν;

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ διαθέτει πολλά τμήματα, πολλά εκ των οποίων δεν είναι στελεχωμένα όπως θα έπρεπε να είναι και χρειάζονται βοήθεια. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κάνει μεγάλο αγώνα, αλλά θεωρώ πως η βοήθεια που λαμβάνει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως προς τη συνεισφορά του είναι πολύ μικρή. Οπότε θεώρησα ότι σε αυτά τα πλαίσια, θα μπορούσα να βοηθήσω δύο τμήματα ο ίδιος. Επέλεξα από τη μία πλευρά, την πάλη, καθώς σαν παλαιστής έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με το τμήμα. Από την άλλη επέλεξα το volley γυναικών, γιατί είναι μία ομάδα Β' Εθνικής και θεωρώ πως δεν αξίζει αυτό σε μία ομάδα που φοράει τη φανέλα του Δικέφαλου.

Ειδικά για το Volley Γυναικών, η φετινή χρονιά θεωρείται μάλλον διαδικαστική, αφού όλοι θεωρούν ότι με το έμψυχο υλικό που φροντίσατε να αποκτήσετε, η ομάδα θα κερδίσει άνετα την άνοδό της. Ποιος είναι ο τελικός στόχος για το τμήμα, τα επόμενα χρόνια;

Φτιάξαμε μία ομάδα από την αρχή και ο βασικός στόχος είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να διδάξουμε αθλητικά ιδεώδη. Ο πρώτος και βασικός μου στόχος είναι να αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλη την Ελλάδα: η δομή του, η οργάνωσή του, η κουλτούρα του, η φιλοσοφία του, να αποτελεί αθλητικό πρότυπο από τις Ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Αυτός ο στόχος, φυσικά, θα πρέπει να μεταφραστεί και σε αποτελέσματα. Με το πέρασμα των χρόνων, πρέπει να ανεβαίνουμε, με τελικό σκοπό την κατηγορία που μας ανήκει και το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Εκτός όμως από το οικονομικό βάρος των τμημάτων, τα οποία διαχειρίζεστε, είναι συχνή και η φυσική σας παρουσία στους αγώνες δείχνοντας μεγάλο μεράκι γι' αυτό που αναλάβατε.

Από τη στιγμή που κάνεις κάτι, θεωρώ, πρέπει να το αγαπάς και από τη στιγμή που το αγαπάς, τα υπόλοιπα είναι εύκολα και θα έρθουν... Θα θέλεις να μαθαίνεις, να το βλέπεις, να ζεις με αυτό, να συμμετέχεις σε αυτό. Εγώ, προσωπικά, έχω μία αρχή: ή κάνω κάτι ή δεν το κάνω καθόλου. Δεν είναι στη φιλοσοφία μου να κάνω κάτι μισό ή περίπου, είναι απαγορευτικό για μένα.

Ο ΠΑΟΚ, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση καταφέρνει να διατηρεί τα περισσότερα τμήματα από κάθε ελληνικό Σύλλογο, τα περισσότερα εκ των οποίων διεκδικούν και πολλές φορές κατακτούν τίτλους και διακρίσεις. Κατά τη γνώμη σας πόσο εύκολο είναι αυτό;

Όταν ζεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το να είσαι πρωτοπόρος και να έχεις επιτυχίες εξυπακούεται ότι δεν είναι εύκολο, δε στο χαρίζουν, το κατακτάς. Ο ΠΑΟΚ εκ του αποτελέσματος σημαίνει ότι κατακτάει πολλές διακρίσεις, με τους ανθρώπους του και την προσπάθειά τους. Η βασική ευθύνη σε αυτό ανήκει στον Πρόεδρο, ο οποίος κάνει πολύ καλά το καθήκον του.

Για έναν επιχειρηματία του δικού σας βεληνεκούς που ο χρόνος του σπανίζει, πόσο εύκολο είναι να παρακολουθεί την καθημερινότητα των τμημάτων που διαχειρίζεται;

Θα αναφέρω, όπως και παραπάνω, ότι αν αγαπάς κάτι, το χρόνο το βρίσκεις. Αυτή δεν είναι η δουλειά μου, είναι το χόμπι μου, η ευχαρίστησή μου, οπότε στον ελεύθερό μου χρόνο, ασχολούμαι με αυτό, γιατί περνάω καλά με αυτό που κάνω. Φυσικά στο τμήμα αυτό έχω ένα πολύτιμο συνεργάτη τον κ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσπάθειας.

Φέτος, ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 Χρόνια του. Τι θα θέλατε να ευχηθείτε στο Σωματείο;

Να συνεχίσει το Σωματείο να υπάρχει και να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες και τη συλλογικότητά του. Να συνεχίσει να υπηρετεί τα αθλητικά ιδεώδη, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και να μας γεμίζει χαρές μέσα από αυτή τη λειτουργία του.

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τι μήνυμα θα θέλατε να του στείλετε;

Θα ήθελα να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο Σωματείο με τον κόσμο του και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα. Οπότε αυτή την ιδέα θα ήθελα να πω στον κόσμο να την υπηρετήσει με κάθε τρόπο. Αυτό που για εμένα προσωπικά είναι απαγορευτικό, είναι η βία στα γήπεδα, είμαι κάθετος απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Πρέπει να χαιρόμαστε τον αθλητισμό, να βγάζουμε άμιλλα και να παίρνουμε ό,τι όμορφο βγάζει αυτός.

Διαβάστε ακόμη...