Κρέσπο, Μπρκιτς, Τιάμ… ξέρουν

Kρέσπο, Μπρκιτς, Τιάμ ξέρουν από Φιορεντίνα!
Πηγή: inpaok.com
Κρέσπο, Μπρκιτς, Τιάμ… ξέρουν

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League πλησιάζει, με το site της UEFA να παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάνει αναφορά στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων πριν από δύο σεζόν, στην φόρμα τους αλλά και άλλες μικρότερης σημασίας πληροφορίες.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Προηγούμενες αναμετρήσεις

• Ο ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα αναδείχθηκαν (0-0) ισόπαλοι την 1η αγωνιστική των ομίλων της φετινής σεζόν.

• Οι δύο σύλλογοι προηγουμένως, είχαν συναντηθεί ξανά την σεζόν 2014/2015. Η Φιορεντίνα υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βιντσέντζο Μοντέλα είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην Ελλάδα πριν την ισοπαλία (1-1), των δύο ομάδων στη Φλωρεντία.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στην αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου του 2014 στο Αρτέμιο Φράνκι:

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκεζ, Βάργκας (Βαλέρο 70), Πιζάρο, Κούρτιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Λατσάρι (Μαρίν 57), Γκόμεζ, Τόμοβιτς (Μπαμπακάρ 86).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Τζιόλης, Γκολάδα, Περέιρα (Μαντούρο 46), Σαλπιγγίδης (Μάρτενς 71), Μιγκέλ Βίτορ, Σπυρόπουλος (Τζαβέλλας 90), Τζανδάρης, Αθανασιάδης.

• Η Φιορεντίνα έχει αντιμετωπίσει ακόμα μια ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ, που την συνάντησε την σεζόν 2007/08, στην φάση των ομίλων του τότε Κυπέλλου UEFA, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη με 1-1.

• Ο ΠΑΟΚ έχει συνολικό ρεκόρ απέναντι στις ιταλικές ομάδες, 1 νίκης, 5 ισοπαλιών και 7 ηττών (1 ισοπαλία, 4 ήττες στην Ιταλία). Ο Δικέφαλος, μάλιστα έχει σκοράρει μόλις μια φορά στα τελευταία του πέντε ματς επί ιταλικού εδάφους.

Η φόρμα των δύο αντιπάλων

• Η Φιορεντίνα είναι αήττητη στα τελευταία της επτά ματς σε φάση ομίλων μετρώντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

• Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόλις μια φορά στα τελευταία τέσσερα ματς του στην Ευρώπη εκτός έδρας, μετρώντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

• Το ταξίδι από την Θεσσαλονίκη στην Φλωρεντία έχει απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων.

• Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, Μάμε Τιάμ (Ίντερ, Λαντσιάνο, Γιουβέντους), Χοσέ Άνχελ Κρέσπο (Πάντοβα, Μπολόνια, Βερόνα) και Ζέλικο Μπρκιτς (Ουντινέζε, Σιένα, Κάλιαρι, Κάρπι), είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα την Φιορεντίνα έχοντας αγωνιστεί στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη...