ΠΑΟΚ: Τα επιτεύγματα των μεταγραφικών στόχων του καλοκαιριού

Aπό metrosport.gr: Στον Δικέφαλο προτείνονται εκατοντάδες παίκτες σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους, εμείς σας παρουσιάζουμε τους 18 που απασχόλησαν περισσότερο
Πηγή: metrosport.gr
ΠΑΟΚ: Τα επιτεύγματα των μεταγραφικών στόχων του καλοκαιριού

Με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, το Metrosport.gr κάνει μια αναδρομή στους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και τον Αύγουστο και το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Απασχόλησαν πολλοί παίκτες, πάνω από 50 προτάθηκαν και εξετάστηκαν από λίγο έως πολύ αλλά τελικά μόνο 9 αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Εμείς σας παρουσιάζουμε τους 18 παίκτες που απασχόλησαν περισσότερο την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με κάποιους από αυτούς να φτάνουν και στο κατώφλι της Τούμπας και να μην γίνονται μέλη της ομάδας τελικά.

Αρχή θα κάνουμε με τον Αλβαρο Βάσκεθ. Ο Ισπανός επιθετικός της Εσπανιόλ εξετάστηκε από τους σκάουτερ του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Μάρτη, όπως σας είχε ενημερώσει το Metrosport.gr, και ήταν ψηλά στη λίστα του Δικεφάλου στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Δεν αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο αλλά δεν έμεινε στην Χετάφε καθώς μετακόμισε στην Εσπανιόλ. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 αγώνες με τη νέα του ομάδα καθώς είναι τραυματίας.

Συνεχίζουμε με τον Τάσο Μπακασέτα. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ από τον Γενάρη και δύο μήνες μετά εμφανίστηκε ως «κλεισμένος». Τελικά δεν ανηφόρισε Θεσσαλονίκη, αλλά από τη Νέα Σμύρνη πήγε στους Θρακομακεδόνες. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί στα 7 παιχνίδια της ΑΕΚ και έχει πετύχει 1 γκολ όντας βασικό γρανάζι στην ομάδα της Ενωσης.

Τρίτος στη σειρά, ανάλογα με το πότε εμφανίστηκε δημοσίευμα για το όνομά του, είναι ο Λουίζ Κάρλος. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος απασχόλησε από τον Απρίλιο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ αλλά δεν τα βρήκε στις διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του και κατέληξε στο τέλος Ιουνίου στην Αλ Αχλί. Ο πρώην παίκτης της Μπράγκα είναι βασικός στην ομάδα του καθώς έχει αγωνιστεί σε 8 αναμετρήσεις.

Σκυτάλη παίρνει ο Μίκου που ήρθε στο προσκήνιο στις 20 Απριλίου από τη «Μ» και από το Metrosport.gr. Ο παίκτης της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπως είπε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Μετρόπολις 95,5 την τελευταία μέρα των μεταγραφών, τα είχε βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ για να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης αλλά η ομάδα του δεν συμφώνησε καθώς ζητούσε υπερβολικά ποσά και ο Δικέφαλος δεν «έπαιξε» το παιχνίδι της. Ο Βενεζουελάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί μόνο σε 3 παιχνίδια στη Σεγούντα, έχοντας σκοράρει 1 γκολ και έχοντας δώσει 2 ασίστ, καθώς έχει μαλώσει με τον προπονητή του και δεν αγωνίζεται. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30.6.2017 και είναι πολύ πιθανό να απασχολήσει τον Δικέφαλο στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Προχωράμε στον επόμενο που ακούει στο όνομα Κλαούντιου Κεσέρου. Ο 29χρονος Ρουμάνος επιθετικός της Λουντογκόρετς είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ από τα τέλη Απριλίου και το όνομά του βγήκε ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες λόγω και της επιθετικής αφλογιστίας του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Ρουμάνος αγωνίζεται με την βουλγάρικη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη φετινή χρονιά έχει πετύχει 12 γκολ σε 19 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Επόμενος στη λίστα είναι ένας που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Αμρ Ουαρντά που απασχόλησε πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο με την επίσκεψη του ίδιου στο Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ προφανώς δεν ήθελε να κάνει πρόταση γιατί περίμενε κάτι καλύτερο με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να περιμένει πρόταση από τον Μίχελ, που ποτέ δεν έγινε. Ο παίκτης του Παναιτωλικού τελικά έμεινε στο Αγρίνιο και είναι βασικός και φέτος με 8 συμμετοχές και 3 γκολ.

Ακόμη ένας παίκτης της Λουντογκόρετς που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ ήταν ο Τζόναθαν Καφού. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ποτέ δεν έκανε επίσημη πρόταση για να τον αποκτήσει αλλά τον παρακολουθεί από τον περασμένο Μάϊο. Προς το παρόν ο 24χρονος Βραζιλιάνος δεξιός εξτρέμ απολαμβάνει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ με την βουλγάρικη ομάδα, με 20 συμμετοχές, 9 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Και αφού μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει για επιθετικούς παίκτες, κυρίως, πάμε και στην άμυνα. Και πιο συγκεκριμένα στη θέση του τερματοφύλακα. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη θέση «1» ήταν ο Ντένις Μπόικο. Ο 28χρονος Ουκρανός προτάθηκε στον ΠΑΟΚ που έκανε πρόταση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για να τον αποκτήσει αλλά η Μπεσίκτας ζητούσε όσα χρήματα προέβλεπε η ρήτρα του, δηλαδή 5 εκατομμύρια. Τελικά κατέληξε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών στη Μάλαγα ως δανεικός αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι βρισκόμενος στην σκιά του Καμενί.

Επόμενος παίκτης που θα μας απασχολήσει είναι ένας που έφτασε ένα βήμα πριν από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Ο λόγος για τον Ματέους που προτίμησε τα λεφτά της κινέζικης Σιγιαζούνγκ Έβερ Μπράιτ από την προοπτική ενός ευρωπαϊκού συλλόγου. Το περίεργο είναι ότι ο παίκτης πέρασε ιατρικές εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά η «σφήνα» από την Κίνα τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Ο παίκτης έχει προταθεί από τέλος Μαΐου στον ΠΑΟΚ και ο Μίχελ τον περίμενε εξ αρχής. Η επιλογή του μάλλον δεν ήταν και η πιο καλή καθώς η ομάδα του υποβιβάστηκε αλλά ο ίδιος πρόλαβε να «γράψει» 8 γκολ και 2 ασίστ σε 16 αναμετρήσεις.

Συνεχίζουμε με τον Σιμόνε Βέρντι. Ο 23χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός προτάθηκε στον ΠΑΟΚ τον Ιούνιο και το όνομά του απασχόλησε για αρκετές ημέρες το ασπρόμαυρο ρεπορτάζ. Τελικά προκρίθηκαν άλλες επιλογές και ο πρώην παίκτης της Μίλαν κατέληξε στην Μπολόνια με την οποία πρόλαβε να πετύχει 4 γκολ σε 11 ματς πριν τραυματιστεί και μείνει μέχρι τον Φλεβάρη εκτός.

Επόμενος μεταγραφικός στόχος είναι ο Οσκαρ Σκαριόνε. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός απασχόλησε τον Δικέφαλο από τον περασμένο Γενάρη αλλά και το καλοκαίρι όμως οι υπερβολικές (κατά τον ΠΑΟΚ) απαιτήσεις του δεν προχώρησαν τη μεταγραφή. Ο πρώην παίκτης της Κασίμπασα κατέληξε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και έχει 7 γκολ και 2 ασίστ σε 13 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Συνεχίζουμε με τη μεσαία γραμμή που φάνηκε ότι απασχολούσε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι και ίσως συμβεί και τον Ιανουάριο. Ο Μοχάμεντ Σισοκό αγωνίστηκε τελευταία φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λεβάντε και τώρα παίζει στην Ινδία με την Πούνε με 6 συμμετοχές και 1 γκολ. Αρχές Ιουνίου ο ΠΑΟΚ είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, όπως σας είχε ενημερώσει το Metrosport.gr, αλλά τελικά αποκτήθηκε ο Κάνιας στη θέση του αμυντικού μέσου.

Πάμε και σε ένα μεταγραφικό στόχο από Ελλάδα, έναν από τους λίγους που υπήρξαν το περασμένο καλοκαίρι. Ο 25χρονος Βόσνιος μέσος προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και βρέθηκε στα τέλη Ιουνίου στην Τούμπα με τον πρόεδρο του Πλατανιά για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Η διαφορά στο οικονομικό (200.000 ευρώ) όμως «χάλασε» τη μεταγραφή και το χάσμα στο οικονομικό δεν γεφυρώθηκε παρά τις πολύωρες συζητήσεις στα γραφείς της Μ.Ασίας. Τελικά ο παίκτης έμεινε στον Πλατανιά και φέτος έχει αγωνιστεί σε 7 αναμετρήσεις στη Σούπερ Λιγκ.

Ένας ακόμη παίκτης που δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο της Τούμπας είναι ο Ιμπραχίμα Μπαλντέ. Ο 26χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός προτάθηκε και άρεσε στον ΠΑΟΚ, η γυναίκα του ήθελε να έρθει με τον παίκτη στην Ελλάδα αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε και κατέληξε στη Ρεμς που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στις 9 εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Μένουμε στην επιθετική γραμμή και πάμε στον Ρόμαν Ζοζούλια. Το Metrosport.gr και το Metropolis 95,5 σας είχε ενημερώσει από τις 27 Ιουνίου για την υπόθεση του Ουκρανού φορ με μια αποκλειστική συνέντευξη που είχε κάνει αίσθηση. Τελικά ο πρώην παίκτης της Ντνίπρο δεν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ και ο λόγος δεν είναι άλλος από το υψηλό πριμ υπογραφής που ζήτησε. Τελικά κατέληξε στην ισπανική Μπέτις και έχει 3 συμμετοχές μέχρι στιγμής.

Το μεγάλο θέμα του φετινού ΠΑΟΚ, η μη απόκτηση φορ έγινε σίριαλ το καλοκαίρι με τους παίκτες που προτάθηκαν και ποτέ δεν αποκτήθηκαν. Ένας από αυτούς είναι ο Ντιέγκο Σόουζα, ο επιθετικός της Μαρίτιμο που απασχόλησε στις αρχές Αυγούστου τον Δικέφαλο αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε για ένα ασυνήθιστο λόγο. Ο παίκτες είχε προκαλέσει επεισόδιο με ένα βοηθό και δεν είχε ανακοινωθεί η ποινή του παρότι έδειξε μεταμέλεια. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ έβαλε φρένο στην απόκτησή του. Βρίσκεται ακόμα στην πορτογαλική ομάδα και έχει 3 γκολ σε 6 ματς.

Επόμενος επιθετικός είναι ο Γκαστόν Ροντρίγκεζ. Ο Ουρουγουανός ήρθε στο προσκήνιο την επόμενη του Δεκαπενταύγουστου καθώς ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την προσπάθεια του για την απόκτηση φορ. Ετσι υπήρχαν διαπραγματεύσεις με την ομάδα του, την Μοντεβιδέο Γουόντερετς αλλά ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Ουρουγουάης κατέληξε στην Πενιαρόλ όπου την φετινή χρονιά έχει 2 γκολ σε 8 εμφανίσεις.

Τελευταίος και καλύτερος είναι ο Εβγέν Κονοπλιάνκα. Η βόμβα που προσπάθησε να φέρει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ αλλά τελικά δεν καρποφόρησε. Ο Δικέφαλος του προσέφερε 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη αλλά εκείνος επέλεξε την Μπουντεσλίγκα και την Σάλκε. Ο Ουκρανός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Μ» καθώς τόνισε ότι τον τιμά το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αλλά επέλεξε να μην συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα. Από την αρχή ήταν δύσκολη υπόθεση για τον Δικέφαλο με τη σύγκριση ελληνικού και γερμανικού πρωταθλήματος να μην υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά μόνο ότι έφτασε στο σημείο να προσεγγίσει ένα τέτοιο παίκτη σημαίνει ότι ανέβηκε επίπεδο. Ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ σε 13 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις στους «βασιλικούς μπλε».

Διαβάστε ακόμη...