Στην μετά-Ουζουνίδη εποχή

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr, λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, σας παρουσιάζει όλα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό αντίπαλο του Δικεφάλου.
Πηγή: paokfc.gr
Στην μετά-Ουζουνίδη εποχή

Η περσινή σεζόν έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο, θετικά αποτελέσματα και συμμετοχή στα Play Offs της Super League, για μία ομάδα που μπήκε στο πρωτάθλημα με απαγόρευση μεταγραφών και πολλά οικονομικά προβλήματα. Το οικοδόμημα που έχτισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην Πλατεία, στηριζόμενος σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές δούλεψε εξαιρετικά αλλά το καλοκαίρι έδειξε να αρχίζει η αποδόμηση του.

Πρώτα πλήγμα η αποτυχία να εξασφαλίσει η ομάδα δικαίωμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξαργυρωθεί η αγωνιστική επιτυχία, η οποία θα είχε και πολλά οικονομικά οφέλη για τον Σύλλογο. Δεύτερο πλήγμα το σίριαλ Ουζουνίδη. Ο τεχνικός της ομάδας είχε επαφές με τον Ολυμπιακό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Ερυθρόλευκων με συνέπεια να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η διοίκηση άκουσε τους οργανωμένους και απομάκρυνε τον κόουτς, ο οποίος δεν βρήκε επαγγελματική στέγη και στον Πειραιά, μένοντας άνεργος.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να συνεχίσει και να εξελίξει το έργο του Ουζουνίδη, ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας παίζοντας σε ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ακράτητο, όταν κρέμασε τα παπούτσια του ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε Τμήματα Υποδομης και στην συνέχεια ανέλαβε την Κουκαρίκι στην Σερβία, με την οποία ολοκλήρωσε ένα μικρό θαύμα, κατακτώντας το Κύπελλο Σερβίας. Πέρασε για ένα χρόνο από την Ομόνοια και πλέον έγινε κάτοικος Πλατείας. Τον χαρακτηρίζει η εργατικότητα και η προσήλωση στους στόχους του και μοιάζει ιδανική επιλογή της διοίκησης του ιστορικού.

Το καλοκαίρι όμως πέρα από τον προπονητή του, ο Πανιώνιος έχασε και μερικές πολύ σημαντικές μονάδες του. Ο Μπακασέτας πουλήθηκε στην ΑΕΚ και οι δανεισμοί των Διούδη, Καραμάνου και Βιγιάλμπα ολοκληρώθηκαν. Τα κενά που προέκυψαν ήταν μεγάλα αλλά ο Πανιώνιος με την άνεση της αδειοδότησης και της ελευθερίας κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά και κατάφερε να καλύψει τις τρύπες στο ρόστερ του. Έκανε δικό του τον Ταξιάρχη Φούντα, πήρε από τον Ολυμπιακό τον Ολαϊτάν και δανεικό τον Μπεν, από τον ΠΑΟΚ τον Κυριάκο Σαββίδη, τον Μάριο Αντωνιάδη από τον ΑΠΟΕΛ και κινήθηκε δυνατά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Πρώτη κίνηση ο Μασούντ. Ο Ιρανός επιτελικός μέσος με μεγάλη καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα ήρθε να προσδώσει εμπειρία και ποιότητα στο νεανικό σύνολο των Κυανέρυθρων, με τα πρώτα δείγματά του να είναι εξαιρετικά. Και για φινάλε, Νταβίντ Ν'Γκόγκ. Η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του καλοκαιριού στην πλατεία. Ένας παίκτης με βαρύ βιογραφικό, έχοντας περάσει από σπουδαίες ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λίβερπουλ, ήρθε στον Πανιώνιο με στόχο να βρει τις κατάλληλες συνθήκες, να βοηθήσει αφενός την ομάδα και να προσπαθήσει να αναστήσει την καριέρα του, η οποία δεν ήταν αντάξια των αρχικών προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε στο ξεκίνημα του.

Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Πανιώνιος έχει παρουσιάσει δύο πρόσωπα. Ξεκίνησε δυνατά με εύκολες και εντυπωσιακές νίκες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, γνώρισε μία απροσδόκητη εντός έδρας ήττα από την Βέροια στην Νέα Σμύρνη, νίκησε εκτός την ΑΕΠ Ηρακλή, πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά η διαιτησία δεν του επέτρεψε να πάρει κάτι από το παιχνίδι και τέλος κράτησε σχετικά εύκολα την ΑΕΚ στο μηδέν στο ΟΑΚΑ.

Κόντρα στον Δικέφαλο θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο σερί αποτυχίες.

Ο Μιλόγεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στους τραυματίες Γκοϊάτα και Ολαϊτάν καθώς και στον τιμωρημένο Φούντα, με την αποστολή να αποτελείται αναλυτικά από τους: Τασουλή, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Κόρμπο, Κρητικό, Ανσαριφάρντ, Θεοδωρόπουλο, Αντωνιάδη, Μασούρα, Αργυρόπουλο, Σιώπη, Γιαννιώτη, Βουκελάτο, Ενγκόγκ, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνη, Καθάριο, Σοτζέι, Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη...