Η επιστροφή του Λίνου!

Από sdna.gr: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε σε όλους πως... έχει επιστρέψει για τα καλά!
Πηγή: sdna.gr
Η επιστροφή του Λίνου!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου (5/11) του Λαυρίου με 73-63, πετυχαίνοντας έτσι την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρωταγωνιστής της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν, για ακόμα μία φορά, ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Ο Έλληνας φόργουορντ επιβεβαίωσε εκ νέου πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και, έχοντας 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε ακόμα μία σημαντική νίκη, που έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 4-1 στη Basket League.

Και λέμε «εκ νέου», γιατί ο 24χρονος άσος βρίσκεται σε τρομερό αγωνιστικό φεγγάρι, έχοντας εξελιχθεί στον ηγέτη του «Δικεφάλου του Βορά». Είναι χαρακτηριστικό πως ο Χρυσικόπουλος φιγουράρει στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ (με 79, πίσω από τους 86 του Κεν Μπράουν), ενώ φιγουράρει στη κορυφή της λίστας του Ranking, έχοντας συνολικά 95 πόντους αξιολόγησης!

Ο Άρης, η Ιταλία και η... περιπλάνηση

Και όμως, αυτοί που περίμεναν πως ο Έλληνας άσος θα είχε τόσο σημαντική επίδραση στο παιχνίδι του φετινού ΠΑΟΚ, ήταν ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Όχι λόγω έλλειψης ταλέντου, ούτε λόγω ανεπάρκειας στον τομέα των προσδοκιών και των προοπτικών. Αλλά γιατί, τα τελευταία χρόνια, ο 24χρονος φόργουορντ έδειξε να χάνει τον... δρόμο του και να σβήνει όσα, τρομερά είχαν ειπωθεί γι΄αυτόν, έχοντας φορέσει την ταμπέλα του «αιώνιου ταλέντου».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα, όπου έδειξε άμεσα το σπουδαίο του ταλέντο στον τοπικό Φαίακα. Ο «Spider-Man» (όπως είναι το παρατσούκλι του) έδειχνε από νωρίς τις μοναδικές ικανότητές του, και ο Άρης κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του, το 2008.

Στους «Κιτρινόμαυρου» της Θεσσαλονίκης, ο Χρυσικόπουλος δε θα βρει τον χρόνο συμμετοχής που ήλπιζε να έχει, ένεκα και του νεαρού της ηλικίας του. Σε τρεις σεζόν, ο Έλληνας άσος θα αγωνιστεί λίγο και θα μετρήσει 0,6, 1,6 και 2 πόντους μ.ο αντίστοιχα.

Το καλοκαίρι του 2011, ο Κερκυραίος φόργουορντ θα αποφασίσει να αφήσει την Ελλάδα και, σε ηλικία 19 ετών, συμφωνεί να συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Μπιέλα. Στη γειτονική χώρα, ο Έλληνας φόργουορντ θα αγωνιστεί συνολικά 21 φορές (2,6 πόντοι μ.ο) και, τον Ιανουάριο του 2013 αποφασίζει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Όχι όμως για τον Άρη, αλλά για τον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο, έχοντας 2,2 πόντους ανά παιχνίδι.

Στη συνέχεια, ο 21χρονος τότε άσος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Δράμα και τον ΚΑΟΔ. Την πρώτη του χρονιά εκεί, ο Χρυσικόπουλος αγωνίστηκε μόλις εφτά φορές ( με 7 πόντους ανά παιχνίδι), ενώ, τη σεζόν 2014/2015 μέτρησε 4,9 πόντους.

Το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν αποφάσισε να αφήσει την Βόρεια Ελλάδα και να... κατηφορίσει στην Αττική και την ομάδα της Κηφισιάς. Στην ομάδα -έκπληξη της περσινής σεζόν, ο Χρυσικόπουλος κατάφερε να βρει ρόλο, όμως και πάλι οι επιδόσεις του δεν... συμβάδιζαν με αυτά που μπορούσε να δώσει (3,5 πόντοι, 1,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι). Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον είχαν... ξεχάσει, όμως ο ΠΑΟΚ του έδωσε την ευκαιρία και ο 24χρονος φόργουορντ φαίνεται πως την έχει... αρπάξει από τα μαλλιά.

Το «γιατί» και οι τραυματισμοί

Σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, ένα μεγάλο... «γιατί» ακολουθούσε τον Έλληνα άσο. Γιατί δεν έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν; Γιατί δε δικαίωσε τις τεράστιες προσδοκίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει με το ταλέντο του; Γιατί ήταν σχεδόν στη αφάνεια όλα αυτά τα χρόνια;

Συγκεκριμένη απάντηση δε μπορεί να δοθεί, όμως είναι γεγονός πως η ατυχία και οι τραυματισμοί έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο 24χρονος φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε για αρκετό διάστημα από κήλες στη μέση του, γεγονός που δε το επέτρεψε να βρίσκεται στο 100%, σε ότι έχει να κάνει με την υγεία του.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο πλέον έχει αντιμετωπιστεί πλήρως, είχε άσχημη επίδραση στην ψυχολογία και την επίδραση του Λίνου Χρυσικόπουλου, ο οποίος δεδομένα ένιωθε και το... βάρος των υψηλών προσδοκιών που υπήρχαν για το πρόσωπό του.

Όλα αυτά λοιπόν, σε συνδυασμό με το γεγονός πως προτίμησε να αφήσει νωρίς την Ελλάδα και να αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Ιταλία, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον υψηλόσωμο φόργουορντ (2,08 μ), που είδε τον ΠΑΟΚ και την πρόσκληση του καλοκαιριού ως μία τελευταία ευκαιρία για να δείξει σε όλους το ταλέντο του και να αγωνιστεί όπως πραγματικά μπορεί.

Ο ΠΑΟΚ, η εμπιστοσύνη, και ο ηγετικός ρόλος

Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε, λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως ο Λίνος Χρυσικόπουλος θα μπορούσε να αποκτήσει αμέσως σημαντικό ρόλο από τον Σούλη Μαρκόπουλο. Άλλωστε, οι χρονιές που είχαν προηγηθεί δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση πως ο 24χρονος άσος θα μπορούσε να... κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του.

Όμως ο Έλληνας άσος εξελίχτηκε αρκετά γρήγορα στον ηγέτη και στο βασικό σημείο αναφοράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως στους πέντε αγώνες της Basket League έμεινε μόλις μία φορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (στο ντέρμπι με τον Άρη, όπου είχε 9 πόντους με 2/2 δίποντα και 5/7 βολές), ενώ οι αριθμοί του στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι απλά... εντυπωσιακοί.

Απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, ο Χρυσικόπουλος μέτρησε 12 πόντους (5/6 δίποντα, 2/2 βολές), ενώ, κόντρα στο Κολοσσό, είχε 19 πόντους (5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές) σε 22 λεπτά συμμετοχής. Τόσους πόντους είχε και στην αναμέτρηση με το Λαύριο, ενώ, η κορυφαία του φετινή επίδοση ήρθε στο δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, στο οποίο είχε 20 πόντους (7/12 δίποντα, 6/7 βολές) αλλά και 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 τάπες!

Παράλληλα, πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις και στην Ευρώπη, στη διοργάνωση του Champions League. Με εξαίρεση το πρώτο ματς κόντρα στη Ρόζα Ράντομ, που συνοδεύτηκε με ήττα για τον ΠΑΟΚ, ο Έλληνας άσος έχει αφήσει το στίγμα του στις δύο νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, κόντρα σε Ουσάκ και Βαρέζε. Ειδικότερα, απέναντι στη τουρκική ομάδα είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ, στην Ιταλία ήταν ουσιαστικός, καθώς σε 14:10" συμμετοχής μέτρησε 11 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως ο Έλληνας άσος σκοράρει πολύ και προσφέρει πολλά στην ομαδική λειτουργία, τόσο σε άμυνα, όσο -κυρίως- στην επίθεση. Αγωνιζόμενος κυρίως στη θέση «4» και σε ρόλο «πόιντ-φόργουορντ», ο Λίνος Χρυσικόπουλος έχει μετατραπεί σε ένα τρομερό όπλο στα χέρια του Σούλη Μαρκόπουλου αλλά και στον ηγέτη του φετινού ΠΑΟΚ.

Πιο ώριμος από πότε και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη όλων στο στρατόπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος έχει την ευκαιρία να δικαιώσει όλα αυτά που έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για το σπουδαίο ταλέντο του και να μπει στον δρόμο των επιτυχιών. Αν γίνει αυτό, τότε και αυτός, αλλά και ο ΠΑΟΚ, έχουν να κερδίσουν πολλά.

Διαβάστε ακόμη...