«Ο Παντελάκης πάτησε… πόδι στην χούντα για μένα»

Από arenafm.gr: Ο «Μεγαλέξανδρος» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, μίλησε στον ArenaFM 89,4 για τον Γιώργο Παντελάκη και την προτομή που τοποθετήθηκε σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των γραφείων της Tούμπας
Πηγή: arenafm.gr
«Ο Παντελάκης πάτησε… πόδι στην χούντα για μένα»

Όσα είπε ο Γιώργος Κούδας στον ArenaFM 89.4:

«Είμαι 58 χρόνια σε αυτόν το σύλλογο(τότε υπέγραψε το πρώτο του δελτίο με την ομάδα, ήταν 12 χρονών) και έχω γνωρίσει πάρα πολλούς παράγοντες με μεγάλα ονόματα. Ο Παντελάκης ήταν αυτός που έγραψε, μαζί με εκείνη την ομάδα, την ιστορία αυτού του συλλόγου.

Αυτός με έφερε στην Τούμπα όπως και πολλούς άλλους μεγάλους παίκτες που πέρασαν από τον σύλλογο. Γεννήθηκε το 1926, ίδια χρονολογία με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μια συγκυρία πολύ σημαντική. Όταν τιμωρήθηκε η ομάδα σε εκείνο το περίφημο παιχνίδι, όταν ο Λάζαρος ο Τσώμος, πήρε την ομάδα και φύγανε, τιμωρήθηκαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές και μπήκαμε πέντε παιδιά από την εφηβική και την Β΄ ομάδα. Έτσι έπαιξα και εγώ, αν δεν είχε γίνει αυτό , λογικά θα έπαιζα αργότερα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Αυτός ο άνθρωπος έχει αρχίσει και βγάζει ένα «ΠΑΟΚτσιδιλίκι»

το οποίο ανέκαθεν με συγκινούσε».

Θα μπει κάποια στιγμή προτομή του Κούδα;

«Υπήρχε προτομή αλλά την κατέστρεψαν οι ...επιστήμονες. Αυτό θα το αποφασίσουν αυτοί που κάνουν κουμάντο»

Για την ιστορία με τον Ολυμπιακό και τον Παντελάκη που πάτησε... πόδι στην χούντα: «Υπήρξε μια σύγκρουση γιγάντων με φοβερό εγωισμό(ο πατέρας μου και ο Παντελάκης). Δεν ...κώλωναν σε τίποτα και δεν έκαναν πίσω. Ο Παντελάκης πάτησε πόδι στην χούντα, σήκωσε ανάστημα... γίγαντα.

Μόνος ένας ΠΑΟΚτσής θα έκανε αυτό που έκανα εγώ ,γιατί η ιστορία δεν είναι γραμμένη σωστά. Ένα χρόνο έκανα προπόνηση, από το 1967 μέχρι το 1968 δεν έπαιξα πουθενά.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γυρίσω στον ΠΑΟΚ, ένας παράγοντας του Ολυμπιακού τότε και άνθρωπος της χούντας, μου είπε, «εγώ πονάω, κοίταξε να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ, να σε βλέπουμε να σε χαιρόμαστε». Σε όλους τις περιόδους υπήρχαν άνθρωποι που αγαπούσαν πραγματικά το ποδόσφαιρο».

 

Διαβάστε ακόμη...