Η προτομή του Παντελάκη

Από inpaok.com: Θέμα χρόνου θεωρείται η τοποθέτηση εγκατάσταση της προτομής του αείμηστου Γιώργου Παντελάκη εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου Τούμπας.
Πηγή: inpaok.com
Η προτομή του Παντελάκη

Αυτό αναμένεται να γίνει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Το έργο που έχει ολοκληρωθεί με την επιμέλεια του γλύπτη Γιώργου Κικώτη θα περιλαμβάνει και ένα λιτό βιογραφικό κείμενο του τέως προέδρου και το οποίο επιμελήθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης θα γραφεί σε πλέξι γκλας και θα τοποθετηθεί εκτός συνόλου προτομής – βάσης, σύμφωνα και με τις οδηγίες του γλύπτη και που είναι το εξής:

« Ο Γιώργος Παντελάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Τούμπας), στις 30 Νοεμβρίου 1926 . Οι πρόσφυγες γονείς του, Δημήτρης και Ευαγγελία κατάγονταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας.
Σπούδασε στη Δημόσια Εμπορική Σχολή Θεσσαλονίκης και, μετά την αποφοίτησή του, ασχολήθηκε επιτυχώς με το εμπόριο (είδη υγιεινής).

Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στην οικογένεια του Α.Σ. ΠΑΟΚ και την υπηρέτησε από διάφορες διοικητικές θέσεις. Αρχικά στο τμήμα μπάσκετ, από το 1954 μέχρι το 1959, σταδιακά, ως βοηθός εφόρου, έφορος, προπονητής-κόουτς, κατακτώντας μαζί του τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο (περιόδου 1958-1959) στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Από το 1960 μέχρι το 1971 υπήρξε Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια Πρόεδρος από το 1975 μέχρι και το 1984. Στη διάρκεια και αυτής της θητείας του, επικεφαλής της ομάδας ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος (1976).

Ο Γιώργος Παντελάκης καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των φιλάθλων ως ένας χαρισματικός, αξιόπιστος και δυναμικός αθλητικός παράγων και σύμβολο αφοσίωσης στο σύλλογο που διακόνησε επί δεκαετίες, σφραγίζοντας με την αγέρωχη προσωπικότητά του ένα μεγάλο και ένδοξο κομμάτι της ιστορίας του.

Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αθλητισμό και στον ΠΑΟΚ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του σε τροχαίο ατύχημα, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, κατά την επιθυμία του, διατέθηκε το σύνολο της περιουσίας του σε κοινωφελή έργα.

Με τη ζωή του, ο Γιώργος Παντελάκης αναγνωρίστηκε ως ένας εμβληματικός αθλητικός ηγέτης. Μετά τον θάνατό του, καταγράφηκε στη συλλογική συνείδηση ως ένας πραγματικός ευπατρίδης».

Διαβάστε ακόμη...