Σε διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος

Aπο sport24.gr : Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, που τίθεται σε διαβούλευση και σε λιγότερο από δύο μήνες θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ψήφιση. Ποιες αλλαγές προβλέπονται.
Πηγή: sport24.gr
Σε διαβούλευση ο νέος αθλητικός νόμος

Η δημόσια συζήτηση σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο των 166 άρθρων αρχίζει και θα διαρκέσει το ανώτερο σαράντα ημέρες.

Ο νέος αθλητικός νόμος τίθεται σε διαβούλευση προτού κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του.

Τα θέματα που πραγματεύεται αφορούν τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και οδηγεί σε αρκετές αλλαγές. Για παράδειγμα, θα υπάρξει αύξηση εκλεκτόρων στις εκλογές διοικητικού συμβουλίου ομοσπονδιών και η θητεία των μελών (πλην του ταμία) περιορίζεται σε δύο περιόδους. Επιπλέον, δεν μπορεί μέλος ΔΣ ομοσπονδίας να είναι και εκτελεστικό μέλος ΓΣ Ένωσης, ενώ θα προβλέπεται αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμά τους σε μέλη διοικητικών συμβουλίων ομοσπονδιών και αθλητικών σωματείων, αλλά και σε διαιτητές, εάν παραπεμφθούν σε δίκη ή τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Άλλες διατάξεις θα απαγορεύουν τον δανεισμό αθλητών μεταξύ συλλόγων ίδιας κατηγορίας, καθώς και την υπογραφή συμβολαίων με διάρκεια μικρότερη των έξι μηνών και μεγαλύτερη των πέντε ετών.

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα υπάρξουν και άρθρα για τους συνδέσμους οπαδών και την καταπολέμηση της βίας, την κάρτα φιλάθλου, τα συστήματα ηλεκτρονικών και ονομαστικών εισιτηρίων.

Θα οριστούν οι όροι των επιχορηγήσεων της Πολιτείας προς τις ομοσπονδίες, θα περιγραφούν τα διοικητικά και πειθαρχικά μέτρα για τη βία στα γήπεδα, θα ρυθμιστούν οι χορηγήσεις ειδικών αδειών άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή και θα υπάρξουν άρθρα που αφορούν θέματα διαιτησίας, αθλητών, ΑμεΑ, γυμναστηρίων, αθλητικών κέντρων.

Τέλος, μεταξύ άλλων θα αναθεωρηθούν τα κριτήρια για την επιβράβευση αθλητών και αθλητριών που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς, Αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Διαβάστε ακόμη...