«Τολμηρός και γενναίος επενδυτής ο Σαββίδης» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Σουρωτή», Γιάννης Ιωαννίδης.
Πηγή: metrosport.gr
«Τολμηρός και γενναίος επενδυτής ο Σαββίδης» (audio)

Ο διευθύνων σύμβουλος μίλησε για τη «μάχη» του Ιβάν Σαββίδη με την Coca-Cola η οποία δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει και τόνισε ότι οι μέτοχοι θα αποφασίσουν με χαρακτηριστικά ελληνικότητας και μοναδικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την Coca-Cola: «Αρχικά μας τιμάει η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που έχουν δείξει αυτοί οι δύο μεγάλοι όμιλοι στην εταιρία και στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτήν την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι είναι τιμητικό που υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον από αυτούς τους δύο τεράστιους κολοσσούς. Ο ένας είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές στον κόσμο και ο κύριος Σαββίδης που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί πολύ τολμηρά και γενναία βήματα επενδυτικά σε αυτή τη χώρα που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οπότε είναι μία απόδειξη της πετυχημένης δουλειάς που έχουμε κάνει».

Για το ποιος προηγείται: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι αυτό είναι μία διαδρομή των επόμενων ημερών, εβδομάδων και δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει. Υπάρχει μία διάθεση από μετόχους να πουλήσουν τις μετοχές τους και λόγω αυτής της οικονομικής συγκυρίας στη χώρα, οπότε οι πολίτες έχουν μία ανάγκη και αυτό είναι στη βούληση κάθε μετόχου το πότε, αν και που θα πουλήσει».

Για το ποσό των μετοχών: «Ναι αυτές είναι οι ανακοινώσεις και των δύο ομίλων. Νομίζω ότι οι μέτοχοι καλούνται να επιλέξουνε με χαρακτηριστικά που ο καθένας θα τοποθετήσει. Τα χαρακτηριστικά που διατηρούσαμε χρόνια στη Σουρωτή είναι η ελληνικότητα, η αυθεντικότητα και ο σεβασμός στην παράδοση και στους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω ότι αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία κάποιος θα σταθεί και θα αξιολογήσει και θα κάνει τις επιλογές του».

Για το αν θα χαθούν θέσεις εργασίας: «Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να φύγει από τη Σουρωτή. Η «Σουρωτή» είναι ένα νερό ιαματικό, είναι συνδεδεμένη με το τοπωνύμιο, άρα η παραγωγή του θα γίνεται εκεί πέρα. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να σχολιάσω τις επιλογές που κάνει ο κάθε όμιλος νομίζω όμως ότι ο κύριος Σαββίδης έκανε μία δήλωση που είναι πιο κοντά στους εργαζόμενους που πιθανόν να έχουν κάποιες ανησυχίες. Αλλά και η Coca-Cola, όπως με πληροφόρησαν χθες, και αυτή είπε ότι θα σεβαστεί τους ανθρώπους και την ιστορία και την ανάπτυξη στην περιοχή».

Για τα πλεονεκτήματα και των δύο ομίλων: «Δε θέλω να μπω σε αυτήν την αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Νομίζω και οι δύο είναι όμιλοι που έχουν μία τεράστια παρουσία και μία ανάπτυξη. Εκτιμώ ότι το πιο βασικό είναι να υπάρχει ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη στην εταιρία και, κυρίως, να δοθεί μία έμφαση στις εξαγωγές της εταιρίας στον κόσμο. Αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε τόσα χρόνια για να διατηρήσουμε ζωντανή και την εταιρία και την ελληνικότητα και να διευρύνουμε και τη φήμη του προϊόντος και στο εξωτερικό».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...