Ένας ΠΑΟΚ που δεν θα πατάει φρένο…

Δεν μπορεί κανείς να σχολιάσει και πολλά για ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό ΠΑΟΚ – Λάρισα 2-0, που από τη μία υπήρχε μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος παρά το μαζικό ροτέισον του Βλάνταν Ίβιτς και από την άλλη μία ομάδα με ελάχιστη ποιότητα από τη στιγμή που ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε πως είναι σημαντικότερο γι΄ αυτόν και τη Λάρισα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ακολουθεί.
Πηγή: arenafm.gr
Ένας ΠΑΟΚ που δεν θα πατάει φρένο…

Πράγματι, ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ικανοποιητικός στο πρώτο ημίχρονο, ανεξάρτητα από το αν ούτε αυτή τη φορά αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματικός όσο οι ευκαιρίες που δημιούργησε. Βάσει... πρότερου βίου βέβαια, δεν μπορεί κανείς να γκρινιάζει για το ότι ο Δικέφαλος πέτυχε μόνο δύο γκολ στο πρώτο μέρος, γιατί αυτά τα δύο γκολ σαφώς και συνιστούν μία μικρή πρόοδο.

Για μία ακόμα φορά όμως, ο ΠΑΟΚ πάτησε... φρένο στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας απέναντί του μία ομάδα που ήταν τουλάχιστον δύο κλάσεις μικρότερη από αυτόν. Πιθανές αιτίες; Το ότι ποδοσφαιριστές του που γνωρίζουν πως θα είναι την Κυριακή στη βασική ενδεκάδα (βλέπε Μπίσεσβαρ) χαμήλωσαν ταχύτητα, το ότι ποδοσφαιριστές του με ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια τους δεν ήταν δυνατόν να βγάλουν ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο χωρίς «κοιλιά», το ότι υποσυνείδητα οι «ασπρόμαυροι» άφησαν το πόδι από το γκάζι από τη στιγμή που διαπίστωσαν πως η Λάρισα δεν μπορεί να τους απειλήσει.

Και όμως, για να αρχίσει και πάλι ο ΠΑΟΚ να κερδίζει τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, θα πρέπει σιγά – σιγά να «διαλύει» στο πέρασμά του όποια ομάδα δεν μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια, ειδικά στο γήπεδο της Τούμπας. Τότε και μόνο τότε (δυστυχώς) η Τούμπα θα γεμίζει ξανά σε μόνιμη βάση, τότε και μόνο τότε οι «μικροί» θα έρχονται στην Τούμπα με στόχο να μην διασυρθούν και όχι να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, τα πάντα ξεκινούν από την ψυχολογία. Από εκεί λοιπόν ξεκινάει το... κακό για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Το ότι κανείς αντίπαλός του δεν τον φοβάται, ακόμα και αυτοί που υπολείπονται σε ποιότητα και ικανότητα.

Το ευχάριστο βέβαια παραμένει πως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Η λογική αναφέρει πως κάποια στιγμή θα... ξεμπουκώσει. Αρκεί βέβαια οι ποδοσφαιριστές του να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι όταν βρίσκονται απέναντι στην αντίπαλη εστία και πιο ομαδικοί όταν έχουν τη δυνατότητα να σιγουρέψουν ένα γκολ μέσω μίας ασίστ και όχι λειτουργώντας εγωιστικά ακόμα και αν οι συνθήκες για να σκοράρουν δεν είναι οι ιδανικές.

Διαβάστε ακόμη...