Η «κατάρα» του δευτέρου ημιχρόνου

Από paok24.com: Σε 14 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 17 γκολ από τα οποία τα 14 είναι στο πρώτο ημίχρονο και μόνο τα 3 στο δεύτερο.
Πηγή: paok24.com
Η «κατάρα» του δευτέρου ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ και σήμερα με τη Λάρισα καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όπως έχει κάνει στην Ελλάδα με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ηρακλή και στην Ευρώπη με την Ντιναμό Τιφλίδας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει παρότι δημιούργησε και πάλι αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Καβουσάκη.

Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μέχρι στιγμής 14 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και εσχάτως κύπελλο Ελλάδας με απολογισμό τα 17 γκολ που είναι 2 στο κύπελλο Ελλάδας, 9 σε Champions League και Europa League και 6 στη Superleague, αλλά από αυτά τα 14(!) είναι στο πρώτο ημίχρονο με τα μοναδικά γκολ που έχει σημειώσει στο δεύτερο 45λεπτο να είναι αυτά με την Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία και το νικητήριο γκολ με τον Αθανασιάδη στο Λίμπερετς της Τσεχίας κόντρα στην τοπική Σλόβαν.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά....

Πρώτη περίπτωση οι αγώνες με τον Άγιαξ και την Ντιναμό Τιφλίδας μέσα στο καλοκαίρι. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει και μέσα στην Ολλανδια με τον Τζάλμα Κάμπος, αλλά και στην Τούμπα με τον Κλάους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στους αγώνες με την Ντιναμό Τιφλίδας, ο Μάτος άνοιξε το σκορ στη Γεωργία, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα γρήγορα γκολ των Ροντρίγκεζ και Τζαβέλλα δεν είχαν περαιτέρω αντίδραση με το σκορ να μένει στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Μοναδική εξαίρεση τα γκολ των Κρέσπο και Περέιρα στον πρώτο αγώνα με την ομάδα της Γεωργίας τότε που ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου σε 0-3.

Μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες ο ΠΑΟΚ πέτυχε 4 γκολ (2 με τον Παναιτωλικό και 2 με τον Αστέρα Τρίπολης) όλα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έμεινε άσφαιρος με τη Φιορεντίνα εντός έδρας και με την Ξάνθη. Το μοναδικό παιχνίδι που έσπασε το συγκεκριμένο σερί ήταν και πάλι ένα ευρωπαϊκό. Τότε ήταν στην Τσεχία και ο αγώνας με τη Σλόβαν Λίμπερετς, όταν οι Τσέχοι πήραν προβάδισμα και ο Κλάους μπορεί να ισοφάρισε στο πρώτο ημίχρονο σε 1-1, αλλά πέτυχε το νικητήριο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας το 1-2 και χαρίζοντας άλλη μία εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τέλος μέσα στον Οκτώβριο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε και πάλι την ίδια κατάσταση. Έτσι σε δείγμα 4 αγώνων με τον Ηρακλή, την Καραμπάγκ, τον Ολυμπιακό και τη Λάρισα, είχαν σαν αποτέλεσμα 4 γκολ, όλα στο πρώτο ημίχρονο και πάλι. Με τον Ηρακλή ήταν ο Ροντρίγκεζ, με τον Ολυμπιακό ο Βαρέλα και με την Λάρισα ο Μυστακίδης και ο Περέιρα που σκόραραν για το Δικέφαλο, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα αυτό μπορεί να μην στοίχησε με τον Ηρακλή ή τη Λάρισα, αλλά τον πλήγωσε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, αλλά και σε εκείνον με την Καραμπάγκ στο Μπακού.

Πάντως σε ερώτηση που έγινε στον Βλάνταν Ίβιτς, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε, ότι ξέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι άσχημο να πετυχαίνει κάθε φορά δύο γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...