Ο ΠΑΟΚ, η Ουσάκ και το… παγκόσμιο ρεκόρ

Από gazzetta.gr: Οι κανόνες της λογικής υπάρχουν για να καταπατούνται. Αύριο (25/10) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ουσάκ, η οποία είχε «διαλυθεί» σε φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων στο PAOK SPORTS ARENA αλλά κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του τουρκικού Πρωταθλήματος.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο ΠΑΟΚ, η Ουσάκ και το… παγκόσμιο ρεκόρ

Αν κανείς επιχειρήσει να εξηγήσει τα αποτελέσματα με βάση τη λογική, το πιθανότερο είναι να χρειαστεί... ζουρλομανδύα. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπάσκετ και λογική, απλά δεν συνδέονται. Στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στο «Παλατάκι» την Ουσάκ. Η τουρκική ομάδα είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για το τουρνουά «Μαυροσκούφεια» και είναι αλήθεια ότι βίωσε μια οδυνηρή εμπειρία. Στον φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ διαλύθηκε στο παρκέ του PAOK SPORTS ARENA. Βλέπετε, ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει εκείνο το παιχνίδι με 29-0 σερί(!), γεγονός που μπορεί να στοιχειοθετεί και παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ ανδρικών επαγγελματικών ομάδων. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, οι Τούρκοι άφησαν τις χειρότερες δυνατές εντυπώσεις παρότι διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ.

Μόνο που στην πρεμιέρα του τουρκικού Πρωταθλήματος το... ασχημόπαπο μεταμορφώθηκε σε πρίγκηπα. Η Ουσάκ επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 71-70 «σοκάροντας» την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο δε ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στη Λευκάδα από τη Δόξα. Η νίκη της Ουσάκ επί της περσινής Πρωταθλήτριας Τουρκίας προκάλεσε έκπληξη, φανέρωσε όμως και την πραγματική δυναμική της. Είναι ομάδα που επένδυσε το καλοκαίρι και απέκτησε το «δίδυμο» των παικτών που χάρισαν στη Μακάμπι Ρισόν τον Πρωτάθλημα στο Ισραήλ. Ο λόγος για τον Ντάριλ Μονρό ο οποίος ήταν ο καλύτερος... ημίψηλος του περσινού ισραηλινού Πρωταθλήματος και σε επίπεδο χαρακτηριστικών θυμίζει τον Κάιλ Χάινς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για τον Μαρκ Λάιονς. Ο τελευταίος διατηρεί την ίδια αποτελεσματικότητα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του τουρκικού Πρωταθλήματος με 17,7 πόντους κατά μέσο όρο. Ο παίκτης που μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιολογήσει τον... μισθό του είναι ο Αμερικανός Σακίλ ΜακΚίσιτς. Κάθε άλλο παρά απαρατήρητοι περνούν επίσης οι έμπειροι Τούρκοι Χακάν Ντεμιρέλ, Μπερκάι Τσαντάν οι οποίοι έχουν «θητεύσει» στις μεγάλες ομάδες καθώς επίσης και ο διεθνής Λετονός, Ρόλαντς Φριμάνις.

Διαβάστε ακόμη...