«Να βάλει τις βάσεις σε αυτό που έχτιζε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr : Το σημαντικό είναι να μην αλλάξει τη γραμμή του ο ΠΑΟΚ υποστήριξε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Αλέκος Βοσνιάδης
Πηγή: metrosport.gr
«Να βάλει τις βάσεις σε αυτό που έχτιζε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο πρώην προπονητής της Βέροιας μίλησε για τον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, για τις κλασικές χαμένες ευκαιρίες του Τζάλμα Κάμπος, αλλά και για τον σημερινό αγώνα της Βέροιας με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δικαιούταν περισσότερα. Είδαμε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό. Ο Ίβιτς διάβασε σωστά το παιχνίδι, πίεσε ψηλά. Το ότι δεν το τελείωσε ευθύνεται αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ και στην αστοχία του».

Για το τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο άστοχος: «Πιστεύω ότι έχει ποδοσφαιριστές που βγαίνουν εύκολα μέχρι την περιοχή. Παίκτες που μπορούν πολύ εύκολα να βγουν στην πλάτη του αντιπάλου και να πάνε στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσουν φάσεις που μπορούν να τους φέρουν μέσα στην εστία και όταν φτάνουν εκεί δεν τελειώνουν τις φάσεις. Είναι απίστευτο. Η φάση του Τζάλμα στο πρώτο ημίχρονο που έβαλε πλάτη τον Ντα Κόστα είναι χαρακτηριστική. Εκεί λέω θα τελειώσει τη φάση. Εκεί δεν υπήρχε ούτε τελική. Έφτασε περνώντας το μισό γήπεδο μέχρι τον Καπίνο και άφησε την μπάλα στα χέρια του. Ήταν φάσεις στις οποίες θα έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι και ας είχε ισοφαριστεί. Αν μπορούσε να προηγηθεί ξανά, ο Ολυμπιακός δε θα μπορούσε να το γυρίσει πάλι».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Ο Αθανασιάδης δεν βγήκε σε φάσεις για να εκτελέσει όπως βγήκε ο Τζάλμα Κάμπος. Ειδκά στη φάση του δευτέρου ημιχρόνου που φεύγει σε ένα γήπεδο μόνος του και έχει να κάνει δέκα επιλογές για να τελειώσει τη φάση και στο τέλος κάνει το χειρότερο, είναι φάσεις οι οποίες σου δίνουνε παιχνίδια μέσα σε τέτοιες έδρες. Κι ας μη ξεχνάμε ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη είναι ομάδα που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Πιστεύω ότι λίγες ομάδες θα παίξουν μέσα εκεί όπως ο ΠΑΟΚ. Και ενώ του δόθηκαν τόσες ευκαιρίες δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Για το αν είναι εκτός στόχων ο ΠΑΟΚ: «Αυτό δείχνει σαν εικόνα, αλλά είναι σε φάση που του πάνε κάποια πράγματα ανάποδα. Έχει το υλικό, παίζει καλύτερα από πέρυσι και πιστεύω θα επανέλθει. Στο χέρι του είναι να είναι ήρεμος να μην τον πάρει από κάτω και να μην υποτιμήσει τα παιχνίδια. Όταν είναι συγκεντρωμένος θα έρθουν και τα γκολ και θα έρχονται και εύκολα οι βαθμοί. Σημαντικό είναι να μην αλλάξει τη γραμμή του. Είναι πολύ σημαντική η συνέχεια. Να βάλουν τις βάσεις σε αυτό που άρχισαν να χτίζουν από το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ».

Για το αν θα διορθωθούν τα πράγματα αν ο ΠΑΟΚ μείνει ήρεμος: «Κάπως έτσι. Παίρνοντας αποτελέσματα και αποκτώντας ηρεμία θα μπορείς να διορθώσεις και τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Και να ενισχύσουν τα ένα δύο προβλήματα που έχουν τον Ιανουάριο και να πάνε δυνατά μέχρι το καλοκαίρι και πιστεύω αυτό θα κάνουν. Η ομάδα έχει δυνατότητες».

Για τον αν ο Ολυμπιακός κερδίζει χρόνο για να βελτιώσει την εικόνα του: «Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα και τα τελευταία 20 χρόνια το παίρνει ο Ολυμπιακός, σίγουρα θεωρείται φαβορί. Δεν μπορεί σε μία χρονιά να μην τον βλέπεις ως φαβορί. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται ανάποδες καταστάσεις. Σίγουρα κερδίζει χρόνο και αποκλείεται ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ να μη ξέρουν ότι έχουν ένα φαβορί μπροστά τους. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πρόβλημα, κυρίως αμυντικό, και βγάζει και πρόβλημα στο γρήγορο κομμάτι και εννοείται πως θα ψάξει να το διορθώσει».

Για το Βέροια-Παναθηναϊκός: «Η Βέροια είναι βελτιωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα μέσα στην έδρα της είναι πολύ καλύτερη. Είναι από τις ομάδες που θα βρει ρυθμό και όταν θα αντιμετωπίσει αντιπάλους στο ίδιο επίπεδο με αυτή θα είναι όπως πρέπει. Ο Παναθηναϊκός αν δεν προσέξει το παιχνίδι θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, η Βέροια θα το διεκδικήσει γιατί έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά απέναντί της έχει έναν Παναθηναϊκό που παίζει αρκετά καλά φέτος. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και αυτός να είναι η Βέροια».

Διαβάστε ακόμη...