Οι κόκκινες που χαρίστηκαν

Από inpaok.com: Φέτος άλλαξαν ορισμένοι βασικοί κανόνες στο ποδόσφαιρο από την IFAB (International Football Association Board).
Πηγή: inpaok.com
Οι κόκκινες που χαρίστηκαν

Αυτό δε σημαίνει ότι έπρεπε να χαριστούν οι ΚΑΘΑΡΕΣ κόκκινες κάρτες σε Μιλιβόγεβιτς και Μποτία στο Καραϊσκάκη.

Ο Αρετόπουλος έδειξε ότι εκτός από επικίνδυνος για τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο είναι και... αδιάβαστος. Ή αν το θέλετε διαφορετικά απλά έπαιξε φορώντας τα ερυθρόλευκα γυαλιά του...

Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τους κανονισμούς, αλλά προφανώς συνεχίζουν να τα αγνοούν κάποιοι διαιτητές.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Καταργήθηκε η κόκκινη κάρτα στη λεγόμενη «τριπλή τιμωρία». Με λίγα λόγια, αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο. Αν είναι ακούσιο, αν ο παίκτης έκανε φάουλ στην προσπάθειά του να αμυνθεί, τότε θα βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα. Δηλαδή σε περίπτωση πέναλτι από τον τελευταίο παίκτη, ο παίκτης δεν θα δέχεται κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, αν το μαρκάρισμα δεν είναι σκληρό.

Το παραπάνω δεν ισχύει αν η παράβαση είναι κράτημα, τράβηγμα ή σπρώξιμο ή ο παραβάτης παίκτης δεν προσπαθεί να παίξει την μπάλα,όπως έγινε στην περίπτωση του Μιλοβόγεβιτς με το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Αθανασιάδη.

Επίσης κόκκινη δίνεται αν δεν υπάρχει πιθανότητα για τον παίκτη που κάνει το μαρκάρισμα, να παίξει την μπάλα ή η παράβαση είναι μια από αυτές που τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα οπουδήποτε αυτή συμβεί στον αγωνιστικό χώρο (π.χ. σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι, βίαιη διαγωγή κλπ).

Άρα η περίπτωση του Μιλιβόγεβιτς ήταν κόκκινη κάρτα από όποια σκοπιά και αν το δούμε...

Ακόμη ένα σκληρό φάουλ τιμωρείται ακόμα και με κόκκινη κάρτα όταν το μαρκάρισμα γίνεται είτε με το ένα πόδι είτε με τα δυο, ανεξαρτήτως αν ήταν από πίσω ή όχι. Εν ολίγοις, δεν παίζει ρόλο στη βιαιότητα του μαρκαρίσματος και στον πειθαρχικό έλεγχο, αν έγινε από μπροστά, από πλάγια ή από πίσω ή αν έγινε με τα δύο πόδια.

Ίσως η περίπτωση της κόκκινης που χαρίστηκε στον Μποτία όταν «σήκωσε» τον Ροντρίγκες στον αέρα να είναι η σχεδόν φωτογραφική σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Αλλά και με τους παλιούς πάλι κόκκινη ήταν. Και αυτή και τον Μιλοβόγεβιτς...

Πλέον όμως βίαιο μαρκάρισμα θεωρείται όταν ένας παίκτης χρησιμοποιεί ή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη δύναμη του επιτρεπτού για να μαρκάρει και δεν μετρά αν υπήρξε ή όχι επαφή.

Με απλά λόγια, όπως πήγε βάναυσα ο Μποτία πάνω στον Ροντρίγκες, ακόμη και να μην τον έβρισκε πάλι κόκκινη θα έπρεπε θα δεχθεί...

Διαβάστε ακόμη...