«Στο μεγάλο ματς, δείξαμε «μέταλλο»

Από paok24.com: H χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ με 62-66 στην έδρα του Αρη, έστειλε το μήνυμα προς όλους, ότι η ομάδα αυτή, είναι εδώ.
Πηγή: paok24.com
«Στο μεγάλο ματς, δείξαμε «μέταλλο»

Ο Τσόχλας έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι αυτή τη σεζόν και μίλησε για όλα. Για τη νίκη, την καινούργια ομάδα, τη συνέχεια, τον ίδιο και φυσικά, για το... μούσι του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Για το παιχνίδι με τον Άρη και τη νίκη του ΠΑΟΚ:
«Αυτά τα ματς έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, το ξέρουν όλοι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε και στα καινούργια παιδιά στην ομάδα να κατανοήσουν τη σημασία του αγώνα, το πως έπρεπε να παίξουμε απέναντι στον Άρη. Ήθελε τρομερή συγκέντρωση και φοβερή ενέργεια για να κερδίσουμε τον Άρη. Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας, παίξαμε καλά, θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα. Την ενέργεια που φανερώσαμε δεν την έχουν όλοι μετά από τρεις παρατάσεις και το δύσκολο ταξίδι επιστροφής που είχαμε εμείς στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Πρέπει να «χτίσουμε» στη νίκη επί του Άρη, να είναι αυτή αφετηρία για την ψυχολογική μας τόνωση και οδηγός μας για την απαιτητική συνέχεια των υποχρεώσεών μας».

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια:
«Η αλήθεια είναι πως ακόμη και εμείς, ψαχνόμαστε! Θέλαμε, όμως, το μεγάλο ματς, για να δείξουμε αυτό ακριβώς που φανερώσαμε απέναντι στον Άρη. Οτι έχουμε... «μέταλλο» σαν ομάδα και πως όλα τα παιδιά μαζί μπορούμε να δείξουμε πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα, από ό,τι έχουμε παρουσιάσει μέχρι τώρα».

Για τη δική του εικόνα και τον τέταρτο του χρόνο στον ΠΑΟΚ:
«Δε σκεφτόμουν μακροπρόθεσμα, πως θα έφτανα να είμαι στην ομάδα ο ένας από τους δύο παλαιότερους στο ρόστερ. Ήμουν όταν ήρθα και εξακολουθώ να είμαι, πολύ ικανοποιημένος για το ότι ανήκω στον ΠΑΟΚ. Περνάω όμορφα και στην ομάδα, αλλά και μένοντας στη Θεσσαλονίκη. Οι αγωνιστικές παραστάσεις που έχω, στο πέρασμα των ετών, με τον ΠΑΟΚ, η συναναστροφή και συνεργασία με προπονητές και συμπαίκτες επιπέδου, το ότι ανήκω σε ομάδα ανταγωνιστική, έχουν αντίκτυπο πάνω μου, προς το καλύτερο νομίζω, τόσο σαν αθλητή, όσο και σαν άνθρωπο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ την τελευταία ομάδα στη μπασκετική του καριέρα:
«Δε θέλω να σκέφτομαι μακριά. Το μυαλό μου είναι δοσμένο στο σήμερα. Το μόνο που με απασχολεί, αυτήν τη στιγμή, είναι το να είμαστε υγιείς και το πως θα βελτιωθούμε σαν ομάδα. Θέλω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση σε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε στο γήπεδο και να βρούμε τη «χημεία» μας, στοιχείο που αποτελεί το βασικό συστατικό επιτυχίας. Εφόσον τα κάνουμε όλα αυτά, τα υπόλοιπα, τα θετικά αποτελέσματα και το όμορφο θέαμα, θα έρθουν μόνα τους. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ακόμη, πως και στόχοι του καθενός μας μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την ομάδα».

Για την απουσία του Μαργαρίτη και πόσο κοστίζει στην ομάδα:
«Ο Βαγγέλης είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τον ΠΑΟΚ. Αντιπροσωπεύει για μας, εκτός από το ήθος και την προσωπικότητά του και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να περάσουμε στα νέα παιδιά. Επειδή ακριβώς είμαστε και καινούργια ομάδα, μας λείπει πολύ παραπάνω, από όσο θα μας έλειπε υπό διαφορετικές συνθήκες. Εμένα μου λείπει λίγο περισσότερο, γιατί είναι... αδερφός! Περιμένουμε με ανυπομονησία να επιστρέψει υγιής στο γήπεδο. Με τους τραυματισμούς, η αλήθεια είναι, πως σε πιάνει λίγο το... παράπονο. Όταν τραυματίστηκε ο Βαγγέλης δεν άφησα τον εαυτό μου να σκεφτεί το χειρότερο και του έχω εμπιστοσύνη, σε ό,τι έχει να κάνει με τη γρήγορη επιστροφή του κοντά μας».

Για τη συνεργασία με τον... προπονητή Χαραλαμπίδη:
«Είναι πολύ εύκολο να ακούς οδηγίες από τον Κώστα. Τις ακούγαμε και όταν ήταν παίκτης, είχε από τότε την ικανότητα να «διαβάζει» το παιχνίδι και να ξέρει μπάσκετ. Πιστεύω ότι ακολούθησε τη σωστή διαδρομή, από τη στιγμή που αναγκάστηκε να «κρεμάσει» τη φανέλα του. Θα τα πάει περίφημα στο ρόλο του προπονητή και θα είμαστε και εμείς εξαιρετικά μαζί του».

Για τη ζωή του έξω από το γήπεδο και των δυο χρονών γιο του, Ορφέα:
«Προκαλεί χαμό στο σπίτι για το μπάσκετ! Έχει εικόνα, επειδή τον φέρνει η μαμά του στο γήπεδο και βλέπει παιχνίδια, αλλά και από τα δώρα που παίρνει, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά με το άθλημα. Για να ηρεμήσω πηγαίνω πάντα και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται, στο παιδί μου».

Για το μούσι του, που έχει αποκτήσει πλέον τη δική του... προσωπικότητα στα ελληνικά παρκέ τα τελευταία χρόνια:
«Δε σκέφτομαι να το ξυρίσω... Αν νιώσω ότι γερνάω και θέλω να αισθανθώ νεότερος, θα ξυριστώ για να τους μπερδέψω όλους (γέλια)...».

Διαβάστε ακόμη...