Ο διάλογος Βρέντζου-Γκαγκάτση και το «ναι» στον Ιβάν

Από sport-fm.gr: Ένταση κόντεψε να δημιουργηθεί κατά τη συνεδρίαση της Λίγκας μεταξύ του Γιάννη Βρέντζου και του Μάκη Γκαγκάτση.
Πηγή: sport-fm.gr
Ο διάλογος Βρέντζου-Γκαγκάτση και το «ναι» στον Ιβάν

Όταν οι υπόλοιποι παράγοντες των ομάδων έθεσαν το θέμα της άμεσης έγκρισης της προσφοράς των 5 εκατ. της Dimera Media, o Μάκης Γκαγκάτσης ζήτησε να παρέμβει. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ θέλησε να διευκρινίσει ότι ισχύει απόλυτα ό,τι ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης στη χθεσινή επιστολή του προς τη Λίγκα (την οποία αποκάλυψε το sportfm.gr). Σε αυτή το αφεντικό του ΠΑΟΚ ξεκαθάριζε ότι δίνει τα 5 εκατ. ακόμα κι αν χρειαστεί να απαλειφθούν τελικά κάποιες από τις χορηγικές παροχές που ζητεί.

Στο συγκεκριμένο σημείο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού απευθύνθηκε προς τον Γκαγκάτση, λέγοντας: «Εσείς ως τι επιθυμείτε να παρέμβετε; Με ποια ιδιότητα; Είστε κάτι στην Dimera Media; Εμείς ξέρουμε ότι εκπροσωπείτε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Η απάντηση του Μάκη Γκαγκάτση ήταν άμεση: «Μην βιάζεστε. Έχω στα χέρια μου εξουσιοδότηση της Dimera Media την οποία και καταθέτω στο Δ.Σ. προκειμένου να την εκπροσωπήσω μόνο στη σημερινή συνεδρίαση. Εσείς είστε τριπλοθεσίτης, κ. Βρέντζο.

Μαθαίνουμε πως είστε και στη Νότιγχαμ Φόρεστ, μαθαίνουμε πως είστε και αντιπρόεδρος στην Alter Ego και είστε και διευθύνων σύμβουλος στον Ολυμπιακό. Εγώ απλώς εκπροσωπώ την Dimera Media σε αυτή τη συνεδρίαση».

Επίσης, ο Μάκης Γκαγκάτσης διευκρίνισε η πρόταση της Dimera Media θα ισχύσει κανονικά ακόμα κι αν το ΣτΕ αποφασίσει να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες: «Και αυτό να συμβεί, η Dimera έχει κι άλλες δραστηριότητες και θα τηρήσει τη συμφωνία της με τη Λίγκα».

Και κάτι άλλο: κοινή διαπίστωση των παριστάμενων στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας είναι ότι από τη στάση του Ολυμπιακού διαφάνηκε ότι είχε επιλέξει στρατηγικά τη σιωπηρή αποδοχή της πρότασης Σαββίδη ως «το λιγότερο κακό σενάριο».

Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που ήταν σαφές ότι η προσφορά της Dimera ήταν καλύτερη από εκείνη της πλευράς Μαρινάκη, η βασική προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό ήταν να μην προτιμηθεί η πρόταση του ΟΠΑΠ (όπου συμμετέχει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης).
Εξ ου και οι βολές που δέχτηκε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Στράτος, από την πλευρά του Ολυμπιακού λόγω της προτίμησης που έδειξε σε κάποια φάση του Δ.Σ. υπέρ του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα διαπίστωσε και αυτός ότι όλες οι ομάδες «ψήφιζαν» Dimera χωρίς δεύτερη συζήτηση. Έτσι ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση για το «ναι» στα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με τη χορηγία του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...