«Η Θεσσαλονίκη ζει στον μικρόκοσμό της»

Από metrosport.gr: Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Μπόγρης και μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
«Η Θεσσαλονίκη ζει στον μικρόκοσμό της»

Ο πρώην παίκτης Αρη και ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο επίπεδο του πρωταθλήματος στην Ισπανία, στο ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ αλλά και ξεχωριστά στις δύο ομάδες για την προσπάθεια που κάνουν τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Ισπανία: «Δεν μου λείπει το πρωτάθλημα, η Ελλάδα όμως μου λείπει. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Ειδικά σε θέμα μάρκετινγκ και εγκαταστάσεων. Η Τουρκία έχει καλό πρωτάθλημα σε επίπεδο ποιότητας αλλά πλέον όλοι οι παίκτες θέλουν να έρθουν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εχει το επίπεδο οργάνωσης της Γερμανίας αλλά το γερμανικό δεν είναι τόσο ποιοτικό πρωτάθλημα. Σίγουρα το ισπανικό πρωτάθλημα έχει το δικό του αγωνιστικό στυλ και το βλέπω όταν παίζουμε στην Ευρώπη που είμαστε δυο και τρεις ταχύτητες επάνω από την κάθε ομάδα. Ειδικά στα Βαλκάνια που παίζουν ακόμη άλλο είδους μπάσκετ πιο στατικό ενώ εδώ παίζουν μπάσκετ στα πρότυπα της Αμερικής, μετράει πολύ η φυσική κατάσταση. Οι άνθρωποι είχαν ένα πλάνο όταν η Ελλάδα είχε το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και τώρα δεν τους βλέπουμε ούτε με τα κυάλια. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό για να το πουλήσουν στον κόσμο και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του».

Για το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ: «Για τους οπαδούς των δύο ομάδων πάντα έχει την ίδια αίγλη, όχι φυσικά όπως στο παρελθόν. Ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη ζει στον μικρόκοσμό του και εκεί υπάρχει και ο ΠΑΟΚ και αγαπώ την πόλη για αυτό. Δεν υπάρχει Σπανούλης και Διαμαντίδης, υπάρχει ο Μούρτος, ο Τσαϊρέλης, ο Τσόχλας, ο Μπόγρης. Είναι πολύ ξεχωριστό αυτό και πάντα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Για τον Μαρκόπουλο: «Εχει δείξει τόσα χρόνια το δείγμα γραφής του και εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να κρατήσει τους παίκτες στο Παλατάκι. Εγώ θα έμενα αν υπήρχαν χρήματα εκείνη τη σεζόν».

Για το πώς γίνεται ο ΠΑΟΚ με τη δυναμική του και με τον Σαββίδη στο ποδόσφαιρο να μην μπορεί να κάνει κάτι και στο μπάσκετ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι φύση ποδοσφαιρικός και δύσκολα κάποιος θα πάει να πάρει την ομάδα του μπάσκετ εκτός αν έχει τρέλα. Το ίδιο ίσχυε και για τον Αρη παλιότερα, και σε χειρότερη κατάσταση. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναλάβει όταν και ο ποδοσφαιρικός Αρης είναι σε μικρότερες κατηγορίες. Η τρέλα του Αρειανού είναι το μπάσκετ, αν θέλει κάποιος να δώσει χρήματα στον Αρη θα σκεφτεί πρώτα το μπάσκετ. Στον ΠΑΟΚ ισχύει το αντίθετο, θα προτιμήσει να είναι κάποιος μικρός χορηγός στο ποδόσφαιρο παρά στο μπάσκετ. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει αυτό γιατί η διοίκηση έχει βάλει σε σωστή ρότα την ομάδα καθώς σβήνει τα χρέη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει την ομάδα και σε αυτό θα παίξει ρόλο και ο Αρης που είναι ανταγωνιστικός. Αν γίνει αυτό θα είναι εξαιρετικό για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα είναι εύκολο αν συμβεί γιατί έχει μεγάλη δυναμική. Αυτό που πληρώνει ότι αλλάζει ομάδα κάθε χρόνο ενώ ο Αρης κράτησε τον κορμό του. Ο ΠΑΟΚ παλιότερα είχε το παραμύθι με το Eurocup, σου έλεγε έλα να παίξεις στην Ευρώπη και να φύγεις. Τώρα όμως αυτό το έχει και ο Αρης και η ΑΕΚ οπότε δεν μπορεί να το κάνει, γιατί οι άλλες ομάδες δίνουν και περισσότερα χρήματα. Το έχει κάνει και ο Πανιώνιος στο παρελθόν. Μακάρι να έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική 8αδα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...