Χωρίς τον Μπίσεσβαρ, δεν υπάρχει… ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: Δεν χάνει ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να απογοητεύει και να βάζει σε σκέψεις όσους παρακολουθούν την πορεία του.
Πηγή: metrosport.gr
Χωρίς τον Μπίσεσβαρ, δεν υπάρχει… ΠΑΟΚ

Δεν χάνει ευκαιρία η ομάδα του Ιβιτς να αναγκάζει τον καθένα να αναρωτιέται για τις δυνατότητές της, κάθε φορά που αγωνίζεται με κάποιους από τους πιο σημαντικούς της παίκτες να μην είναι στην διάθεση του Σέρβου τεχνικού, είτε γιατί είναι τραυματίες είτε γιατί ο κόουτς επιλέγει να μην τους χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο διαχείρισης του υλικού.

Η ελληνική ομάδα ήταν απογοητευτική χθες βράδι στο Αζερμπαϊτζάν. Κατώτερη των περιστάσεων, σε ένα ματς που γνώριζε ότι αν έπαιρνε αποτέλεσμα, ακόμη και ισοπαλία, θα αύξανε σε μεγάλο βαθμό τiς πιθανότητές της για πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ωστόσο, με την παντελή απουσία ιδεών και δημιουργίας στο παιχνίδι του, αφενός, με σοβαρά προβλήματα στην μεσοαμυντική του λειτουργία, δε, πελαγοδρομούσε για παραπάνω από μία ώρα στο ματς.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ασχέτως που οι Αζέροι δεν του έκαναν πολλές ευκαιρίες, ήταν πολύ άσχημη η εικόνα του ΠΑΟΚ να είναι τόσο πολύ μαζεμένος, σχεδόν φοβισμένος, απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει κακή, αλλά δεν ήταν και το φόβητρο.

Η απουσία, όμως, του Μπίσεσβαρ, που όταν μπήκε ως αλλαγή στο ματς άλλαξε εντελώς την εικόνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τον Σουριναμέζο στην ενδεκάδα άρχισε να μοιάζει, επιτέλους, με... ομάδα, αλλά και η αδυναμία των Σάκχοφ, Τσίμιροτ να κλείσουν τους διαδρόμους, όπως και των Βαρέλα-Κρέσπο να συνεννοηθούν, έδινε το δικαίωμα στην Γκαραμπάγκ να βρίσκει τρόπους για να πλησιάζει στην περιοχή της ελληνικής ομάδας.

Αλλωστε, ο ΠΑΟΚ δεν της έβαζε καμία δυσκολία της αντιπάλου του, αφού η παρουσία του Τιαμ στην επίθεση ούτε πίεση ασκούσε στην προσπάθεια των Αζέρων να κατεβάσουν τη μπάλα, ούτε τους απασχολούσε η πιθανότητα να υποδεχθεί ο επιθετικός της ελληνικής ομάδας τη μπάλα και να την σπάσει δεξιά ή αριστερά, αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του.

Με παιχνίδια σαν το χθεσινό, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν, ούτε να δώσει το δικαίωμα στους οπαδούς του να πιστεύουν ότι είναι πιο έτοιμος φέτος για μεγάλα πράγματα.

Λέγαμε για το εκτεταμένο ροτέισον στο παιχνίδι με τη Βέροια και τις συνέπειες που υπήρξαν, αλλά και με πολύ μικρότερης κλίμακας αλλαγές στον βασικό κορμό διαπιστώνουμε ότι ο ΠΑΟΚ χάνει εντελώς τον ρυθμό του.

Κι όλα αυτά τρεις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου οι δυσκολίες για τον ΠΑΟΚ θα είναι περισσότερες και μεγαλύτερες από αυτές που χρειάστηκε να ξεπεράσει στο Μπακού...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...