Απογοήτευση...

Από novasports.gr: Με γκολ των Κιντάνα (56') και Αμιργκουλίεφ στο 87' η Καραμπάγκ επιβλήθηκε του Π.Α.Ο.Κ. 2-0 και τον «έπιασε» στη βαθμολογία του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, μένοντας «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση.
Πηγή: novasports.gr
Απογοήτευση...

Την ίδια στιγμή η Φιορεντίνα με τη νίκη της στην Τσεχία επί της Λίμπερετς έκανε σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση της πρώτης θέσης, ενώ κράτησε τους Τσέχους στον ένα βαθμό. Ο αγώνας αυτός σήμανε και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων του Europa League με την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς να έχει δυο αγώνες στην έδρα της, την 4η (σ.σ. Καραμπάγκ) και την 6η αγωνιστική (σ.σ. Σλόβαν Λίμπερετς), ενώ στη μοναδική της έξοδο στην 5η αγωνιστική θα (ξανα)βρεθεί στη Φλωρεντία.

Κατά συνέπεια, τίποτα δεν έχει κριθεί, ειδικά αρνητικά ωστόσο η εμφάνιση ήταν τέτοια που μόνον απογοήτευση προκάλεσε σε όλους όσοι ταξίδεψαν μέχρι το μακρινό Μπακού κι όλους όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Απέναντι σε μια ομάδα που στις πρώτες δυο αγωνιστικές της διοργάνωσης δέχτηκε επτά γκολ ο Π.Α.Ο.Κ. δε σκόραρε και σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ειδικά όσο δεν ήταν ο Μπίσεσβαρ στον αγώνα καθώς πέρασε στο 59' ως αλλαγή, δεν έδειξε ικανός να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλύτερο από αυτό που – τελικά – πήρε.

Με σήμα κατατεθέν τα ... λάθη κι ενδεικτικό της κάκιστης κυκλοφορίας τις 292 επιτυχείς πάσες σε σύνολο 368, με τα αντίστοιχα νούμερα των Αζέρων να είναι 526 σε σύνολο 592. Με την κατοχή ν' ανήκει στους γηπεδούχους 60%-40% για μια ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής έχοντας τον έλεγχο και την πρωτοβουλία, αλλά και δίχως καμία κίτρινη κάρτα επί 90'! Δεν είχε πάθος, δεν είχε αποφασιστικότητα, δεν είχε συνοχή κι έκανε πολύ εύκολα το λάθος. Ηταν μια από τις χειρότερες – αν όχι η χειρότερη – εμφανίσεις της φετινής σεζόν, σε μια σειρά αγώνων που προηγήθηκαν να δείχνει πως κάτι του λείπει, αλλά ποτέ ως τώρα, τόσα πολλά, όλα μαζί και δίχως φυσικά οι όποιες απουσίες ν' αποτελούν άλλοθι.

Η συγκέντρωση, η συνειδητοποίηση της σημασίας ενός αγώνα για μια ομάδα αποτελούν ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας κι αυτήν τη φορά ο βαθμός ήταν χαμηλός. Κακές αποστάσεις, λανθασμένες αλληλοκαλύψεις κι εν γένει ένα καμπανάκι κινδύνου εν όψει της δύσκολης συνέχειας που περιμένει την ομάδα, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ήττα και κυρίως η εμφάνιση δικαιολογημένα επηρεάζουν και την ψυχολογία, που σε κάθε ντέρμπι παίζει – κι όχι μόνον – παίζει καθοριστικό ρόλο. Κι αυτή είναι μια πλάστιγγα που ήδη γέρνει προς την άλλη πλευρά μετά τα χτεσινά αποτελέσματα.

Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει το δικαίωμα της υπεροψίας απέναντι σε καμία ομάδα. Κι αν αυτός ήταν ο λόγος ή ένας από τους βασικούς λόγους της χτεσινής βραδιάς καλό θα ήταν ν' αποβληθεί ως νοοτροπία και να μην επαναληφθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα που αναζητούν λύση. Η μεσαία γραμμή δε λειτουργεί καθόλου καλά δημιουργικά και τα δυο ανασταλτικά χαφ (σ.σ. το ένα εκ των δυο κι αυτό συνήθως είναι ο Τσίμιροτ με υποψία δημιουργικής ευθύνης) έχουν σημαντικό πρόβλημα στο να οργανώσουν παιχνίδι. Σα να υπάρχει μπέρδεμα ρόλων, πέρα από τα εύκολα λάθη. Λέοβατς και Κάμπος διάγουν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που επηρεάζει σημαντικά την ομάδα, ενώ παραγωγικά δεν έχουν δώσει γκολ οι μέσοι, μια ευθύνη που βαραίνει και τον Σάκχοφ. Οχι πως οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο έχουν αξιοποιήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που τους δίνονται, αλλά τίποτα δεν είναι απλό και μονοδιάστατο. Ολα παίζουν ρόλο. Ο αγώνας, το σχήμα, οι συνεργασίες, η ψυχολογία του καθενός, αυτά και πολλά άλλα, όλα μαζί, ως συνδυασμός.

Είναι κακό η ομάδα να δείχνει τόσο μεγάλη εξάρτηση από έναν μόνον παίκτη κι αυτός δεν είναι άλλος από την Μπίσεσβαρ, για τον οποίο ο κ. Ιβιτς ομολόγησε χτες πως δεν είναι σε θέση να βγάλει τρεις αγώνες την εβδομάδα. Μ' αυτά και μ' αυτά ο «Δικέφαλος», που σήμερα το πρωί θα μεταβεί απευθείας από το Μπακού στην Αθήνα κι εκεί θα παραμείνει, πραγματοποιώντας δυο προπονήσεις μακριά από τη Θεσσαλονίκη, καλείται ν' ανασυγκροτηθεί μέσα σε διάστημα δυο ημερών και να παρουσιάσει ότι καλύτερο μπορεί στον αγώνα της Κυριακής.

Κανείς δεν καταδικάζει κανέναν, απλά είναι τόσο κρίμα ν' αδικούν τους εαυτούς τους με τέτοιον τρόπο δημιουργώντας την εντύπωση πως αντί η ομάδα να προοδεύει κάνει βήματα προς τα πίσω. Χρόνος υπάρχει, δουλειά γίνεται, καιρός να (ξανα)φανεί και στο γήπεδο, όσο είναι νωρίς. Γιατί οι ήττες δεν είναι απαγορευτικές, αλλά εμφανίσεις σαν τη χτεσινή πρέπει να είναι. Καλή επιστροφή σε όσους ταξίδεψαν...

Διαβάστε ακόμη...