«Η χορηγία από Dimera ή Άλτερ Έγκο δεν πλήττει την αξιοπιστία της Σούπερ Λίγκας»

Από thessports.gr: Στο μεγάλο ζήτημα των ημερών, στην χορηγία της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε ο Βίκτορας Μητρόπουλος σε συνέντευξη του στο Αθλητικό Metropolis 95,5 υποστήριξε ότι δεν πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος ούτε η μια ούτε η άλλη χορηγία, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες ανήκουν σε ιδιοκτήτες ομάδων του πρωταθλήματος.
Πηγή: thessports.gr
«Η χορηγία από Dimera ή Άλτερ Έγκο δεν πλήττει την αξιοπιστία της Σούπερ Λίγκας»

Αναλυτικά:

«Πέρασα από τη θέση του προέδρου της ΕΠΑΕ, όμως, δεν μπορώ να δώσω συμβουλές. Δεν μιλώ για προτίμηση. Τα χρήματα θα καθορίσουν ποιος θα επιλεγεί. Όποιος κάνει τη μεγαλύτερα προσφορά και έχει τα πιο πολλά εχέγγυα αυτός θα πρέπει να προτιμηθεί».

Για το αν πλήττεται η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος:

«Δεν θεωρώ ότι πλήττεται η αξιοπιστία. Τη χορηγία τη μοιράζονται 16 ομάδες, επιτροπές και προσωπικό. Το Πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο από άλλα πράγματα. Η χορηγία είναι μια εμπορική συναλλαγή για να κερδίσει ο ένας διαφήμιση και ο άλλος χρήματα. Μπορεί να συμβεί ο,τιδήποτε με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν όργανα που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Θα υπάρχει μια καχυποψία βέβαια αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο κυριότερος λόγος της καχυποψίας που υπάρχει στο Πρωτάθλημα».

Για την ταύτιση ΟΠΑΠ – Μελισσανίδη:

«Κακώς υπάρχει για μένα. Ο Μελισσανίδης έχει το 3-4% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Αν έβγαινε στο χρηματιστήριο θα μπορούσα κι εγώ, αν είχα τα χρήματα, να πάρω το 3-4%. Αν ένας μέτοχος του Ολυμπιακού έπαιρνε το 3-4% μιας εταιρείας τι θα λέγαμε δηλαδή; Ότι την κυβερνά ο Ολυμπιακός;»

Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ:

«Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Είπε ο κ. Παππάς ότι σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός τα χρήματα θα γυρίσουν πίσω. Τι θα γίνουν οι εταιρείες σε αυτήν την περίπτωση; Και οι δύο πήραν τηλεοπτική άδεια, κοίταξαν την τσέπη τους και κατέθεσαν προσφορά. Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο θα επιστραφούν τα λεφτά και δεν θα υπάρχουν άδειες».

Για την πολυεπίπεδη κόντρα Μαρινάκη – Σαββίδη και τις επιπτώσεις της στο ποδόσφαιρο:

«Καμία κόντρα δεν κάνει καλό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις μια συζήτηση για να βρεις λύση. Λύση δεν βρίσκεται. Δεν πάει καλά το ποδόσφαιρο. Φεύγουν χορηγοί, υποθέσεις στημένων αγώνων, διαιτητές παραπέμπονται. Δεν κάνει καλό η κόντρα. Υπάρχει και η απουσία της Πολιτείας να λύσει τα προβλήματα. Το κράτος τα λύνει αυτά τα θέματα. Κόβει κεφάλια και βάζει νόμους. Εδώ φέραμε τη FIFA να λύσει τα προβλήματα. Είδα τη λίστα με τις χώρες στις οποίες υπήρξε επιτροπεία από τη FIFA και ντράπηκα. Μιλάμε για Γουατεμάλα κλπ. Η Ελλάδα είναι μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει επιτροπεία».

Διαβάστε ακόμη...