Ευκαιρία εφ’ όλης της ύλης...

Από novasports.gr: Europa League, πράξη τρίτη κι ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται από χτες στο Μπακού, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει την Καραμπάγκ, τη θεωρητικά πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου.
Πηγή: novasports.gr
Ευκαιρία εφ’ όλης της ύλης...

Απόψε το βράδυ στο "Τοφίγκ Μπαχράμοφ", παρουσία και φίλων του "Δικεφάλου", ο Βλάνταν Ιβιτς κι οι ποδοσφαιριστές του έχουν διττό στόχο. Από τη μια να (απο)δείξουν την ετοιμότητά τους για τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει την ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο και φυσικά να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων του ομίλου. Η Λίμπερετς έχει ήδη αφήσει δυο βαθμούς εκεί, ενώ οι δυο από τους τρεις αγώνες του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Τούμπας και μάλιστα κόντρα σ' αυτές τις δυο ομάδες. Σημειώνεται πως με τη νίκη στο Λίμπερετς, ο Π.Α.Ο.Κ. πιστοποίησε την καλή του απόδοση μακριά από τη Θεσσαλονίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου και πέρσι στην ίδια διοργάνωση είχε ηττηθεί μόνον από την Κράσνονταρ.

Μπορεί τα προβλήματα να μη λείπουν, καθώς οι Τζαβέλλας και Πέλκας δεν ταξίδεψαν καν με την 25μελή αποστολή, ενώ κι οι Λέοβατς, Μυστακίδης, Αθανασιάδης δεν είναι απολύτως έτοιμοι. Ωστόσο, η πληθώρα λύσεων που διαθέτει αυτή η ομάδα είναι καιρός ν' αρχίσει να αποδίδει. Φημολογείται πως κι οι γηπεδούχοι θα έχουν μια σημαντική απουσία καθώς φέρεται αμφίβολος ο αρχηγός της ομάδας, Ρασάντ Σαντίγκοφ, αλλά – και πάλι – σημασία έχει η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Π.Α.Ο.Κ. και πολύ μικρότερη η αντίπαλός του.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις ο σχηματισμός θα είναι το 4-2-3-1, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου στην άμυνα, παρά το γεγονός πως η χρησιμοποίηση του Κίτσιου στο αριστερό άκρο της άμυνας στο ματς με τη Βέροια και τον Ηρακλή δεν απέφερε κάτι θετικό. Αν ο Κάνιας μείνει εκτός εν όψει του Κυριακάτικου, εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, τότε ο Τσίμιροτ – που αγωνίστηκε περί τα οκτώ λεπτά την περασμένη Κυριακή – κι ο Χαρίσης – που ήταν εκτός αποστολής – αναμένεται να πλαισιώσουν τις θέσεις των δυο αμυντικών χαφ, με τον Σάκχοφ τρίτο και πλέον προωθημένο των τριών.

Για τις πτέρυγες ο Μυστακίδης είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει, ξεκουράζοντας είτε τον Κάμπος είτε τον Ροντρίγκεζ αλλά η ... ίωση που τον έπληξε ανέβαλε το συγκεκριμένο σενάριο. Κάτι που μπορεί να γίνει με τον Τιάμ, εφόσον ο Σέρβος τεχνικός αποφασίσει κάτι τέτοιο. Η μοναδική θέση που απομένει είναι στην κορυφή της επίθεσης, με Περέιρα και Κουλούρη να ερίζουν σχετικά αλλά τον Αργεντινό να παρουσιάζεται ως ο έχων το προβάδισμα. Μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, περί τις 19.00 δηλαδή, θα λυθούν οριστικά οι όποιες απορίες.

Στο μεταξύ, χτες η εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, κατέθεσε πρόταση χορηγίας στη διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, καλύτερη οικονομικά από τις άλλες δυο που προηγήθηκαν χρονικά, αλλά εκπρόθεσμα. Αύριο θα υπάρξει έκτακτη γενική συνέλευση της Superleague, όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση. Ο μεγαλομέτοχος και πλέον πρόεδρος της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. πλέον δείχνει αποφασιστικότητα και προχωρά στη διεκδίκηση σημαντικών στόχων, ως ίσος μεταξύ ίσων, σε μια πραγματικότητα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κανείς δε θα μπορούσε να διανοηθεί. Καθυστέρησε μεν, αλλά το γιατί το εξήγησε ο ίδιος στην ομιλία του προς το διοικητικό συμβούλιο, του οποίου πλέον ηγείται, ενώ πλέον στα μέλη του συμπεριλαμβάνεται κι ο ένας εκ των δυο υιών του.

Κι εκεί είπε πολλά, πάρα πολλά, που αξίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος ν' αφιερώσει λίγη ώρα να διαβάσει προκειμένου να πάρει μια ιδέα από τον τρόπο που δείχνει να σκέφτεται αναφορικά με την ομάδα του. Τα λόγια του με τις πράξεις του ως τώρα "δένουν", αλληλοστηρίζονται κοινώς. Το μέλλον, τόσο το άμεσο όσο και το μακροπρόθεσμο, θα (απο)δείξουν όλα όσα αναφέρει. Το παρελθόν, όχι του κ. Σαββίδη, έχει τις απαντήσεις για τυχόν απορία στο πού οφείλεται η επιφυλακτικότητα που μπορεί να έχει ένας φίλος της ομάδας, δίχως κανείς να μπορεί να τον ψέξει επ' αυτού.

Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά, ο ίδιος έκανε πολλές και προϊδέασε γι' ακόμη περισσότερες, ακόμη πιο ουσιαστικές. Αρκετές από τις δράσεις του και σημαντικό μέρος των δαπανών έχουν αφιερωθεί στις Ακαδημίες κι η χτεσινή πρόκριση της Κ20 του Πάμπλο Γκαρσία, των συνεργατών του και των νεαρών ποδοσφαιριστών – όλοι τους άξιοι συγχαρητηριών - στην επόμενη φάση του Youth League κάτι ... αποδεικνύει. Ολα αυτά που ειπώθηκαν σκιαγραφούν μια ηγετική φυσιογνωμία που ... "νιώθει". Και το να "νιώθει" κάποιος τη σήμερον ημέρα είναι από μόνο του ικανό να κάνει τη διαφορά. Ειδικά όταν έχει την ισχύ που διαθέτει ο συγκεκριμένος. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους.

Διαβάστε ακόμη...