Τα αισιόδοξα μαντάτα μιας επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης

Από sdna.gr: Για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα τσουβάλι κλασσικές ευκαιρίες. Δεν το πλήρωσε, διότι ο Κύζας δεν μάσησε στην βουτιά του Κυριακίδη (και το άτσαλο μαρκάρισμα του Κίτσιου) και δεν έδωσε πέναλτι, αλλά θα μπορούσε να το πληρώσει όπως συνέβη με την Ξάνθη, την Βέροια (όπου πάντως δεν έχασε και τόσες πολλές) και κυρίως τον Άγιαξ.
Πηγή: sdna.gr
Τα αισιόδοξα μαντάτα μιας επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης

Το φαινόμενο είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό, όσοι έχουν την διάθεση να γκρινιάξουν το αποδίδουν στο γεγονός ότι δεν αγοράστηκε ποιοτικός φορ το καλοκαίρι, ο Κλάους παραμένει εύκολος στόχος και γενικώς, παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μακράν της δεύτερης η πιο δημιουργική ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, με ήττα στο «Καραϊσκάκης» την επόμενη αγωνιστική θα μείνει 7 βαθμούς πίσω από τους «Ερυθρολεύκους»!

Υπάρχει άραγε και αισιόδοξη πλευρά στην αυτή την ιστορία; Σαφώς και υπάρχει. Κατ΄ αρχήν η ευκολία με την οποία φτάνουν οι παίκτες του Ίβιτς κοντά στο γκολ, πιστώνεται πρωτίστως στον ίδιο και την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί ευκαιρίες, κατά κανόνα με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και είναι μια ομάδα που συνήθως ξέρει τι να κάνει όταν έχει τη μπάλα στα πόδια της. Όλα αυτά δείχνουν ότι διαθέτει προπονητή με ικανότητες και πλάνο. Αισιόδοξο στοιχείο νούμερο 1 λοιπόν.

Αισιόδοξο στοιχείο νούμερο 2: Ο Κλάους θα τα βάλει και πάλι τα γκολ του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για διάφορους λόγους ξεκινάει πάντα χαλαρά , ωστόσο τελειώνει τη σεζόν με 15-20 τεμάχια. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος, εφόσον μείνει υγιής και άρα ένα κομμάτι των γκολ που χάνονται τώρα, στην πορεία θα βρεθεί.

Το πιο αισιόδοξο στοιχείο του φετινού ΠΑΟΚ είναι ότι οι παίκτες του... χάνουν γκολ σε κενή εστία! Εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν παρασυρθεί ψυχολογικά προς τα κάτω, είναι θέμα χρόνου να ξεμπλοκάρει και να αρχίσει να καθαρίζει εύκολα παιχνίδια όπως αυτό με τον Ηρακλή.

Και όσο για τα υπόλοιπα; Ποιος θα τον πλαισιώσει στο σκοράρισμα; Ποιος εξτρέμ και ποιος χαφ μπορεί να γίνει ο φετινός Μακ; Ουδείς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Πλην όμως, ίσως και να μην χρειαστεί. Εννοώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απαραίτητο να πάρει είκοσι γκολ από κάποιον άλλο εκτός του Κλάους για να τα πάει καλά στη σεζόν. Αρκεί να πάρει 4-5 γκολ από τρεις – τέσσερις παίκτες. Και πώς να τα πάρει θα μου πεις, που προς το παρόν τα χάνουν σε κενή εστία;

Αυτό είναι το τρίτο και πιο αισιόδοξο στοιχείο του φετινού ΠΑΟΚ: Ότι τα χάνουν σε κενή εστία! Το είδος των ευκαιριών που φτιάχνει και σπαταλάει ο «Δικέφαλος» δεν είναι από εκείνες που απαιτούν ιδιαίτερη ποιότητα για να καταλήξουν στα δίχτυα. Αν ήταν, θα συμφωνούσα ότι πρέπει να πληρώσει τον Ιανουάριο για να λυθεί το θέμα (ίσως και να πρέπει έτσι κι αλλιώς). Είναι το είδος των ευκαιριών που θα τις τελείωναν επιτυχημένα ακόμα και υπέρβαροι 40άρηδες τραπεζικοί υπάλληλοι σε παιχνίδι 5Χ5. Είναι εύκολες φάσεις. Απλές. Καλή ψυχολογία χρειάζεται μόνο. Όσο κι αν τα τελειώματα του Γκάρι Ροντρίγκεζ είναι άτσαλα, όσο κι αν ο Τζάλμα Κάμπος ψάχνει τον καλό του εαυτό, όσο και αν ο Μπίσεσβαρ είναι κυρίως δημιουργός και όχι εκτελεστής, αυτές τις ευκαιρίες που χάνουν σωρηδόν μέχρι σήμερα, δεν γίνεται να συνεχίσουν να τις χάνουν! Εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν παρασυρθεί ψυχολογικά προς τα κάτω, όπως του συμβαίνει συχνά, είναι θέμα χρόνου να ξεμπλοκάρει και να αρχίσει να καθαρίζει παιχνίδια όπως αυτό με τον Ηρακλή, εύκολα.

Στην προκειμένη περίπτωση και έτσι όπως το βλέπω εγώ, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, μπορεί απλώς να είναι και σύμπτωση.

Αλλά βέβαια, σε όλα ετούτα υπάρχει το απαισιόδοξο αντίβαρο. Εντάξει, ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα ξεμπλοκάρει. Κι αν μέχρι τότε είναι ήδη αργά, όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

Διαβάστε ακόμη...