Βλέπει το τέρμα σαν... σπιρτόκουτο ο αήττητος ΠΑΟΚ!

Από sport-fm.gr: Απίστευτη η αστοχία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ μετά και από το ματς με τον Ηρακλή, καθώς μετρούν μόλις 5 γκολ σε 79 προσπάθειες.
Πηγή: sport-fm.gr
Βλέπει το τέρμα σαν... σπιρτόκουτο ο αήττητος ΠΑΟΚ!

Το sport-fm.gr αναλύει.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής το «τριφύλλι» στις τελικές, αλλά η δυστοκία και η «γκαντεμιά» του δεν λέει να εξαντληθεί. Μετά και το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής (ουσιαστικά 5ης) μετράει 5 γκολ σε 79 συνολικά προσπάθειες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με τρεις περισσότερες έχει 11 γκολ σε 82 προσπάθειες.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Δίχως το -3 ο ΠΑΟΚ θα ήταν αυτή τη στιγμή δεύτερος στην κατάταξη, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα της Λάρισας με την ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό όποτε γίνει. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα που γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο από την Ξάνθη με 2-1.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μετράει 1 γκολ κάθε 15.8 τελικές. Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για τις ευκαιρίες που χάνονται με μόλις τρεις σκόρερ, τους Κουλούρη, Ροντρίγκες και Μπίσεσβαρ, αλλά με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά σε ευστοχία. Ο Κλάους δεν έχει σκοράρει ακόμα με 0/7 τελικές, ενώ ένας άλλος ποδοσφαιριστής από τον οποίο θα περίμενε βοήθεια στο σκοράρισμα ο Ίβιτς, έχει 0/10 και πρόκειται για τον Τζαλμά Κάμπος. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει 1/11, ο Ροντρίγκες 2/14 τελικές, ενώ ο Κουλούρης έχει 2/5 τελικές.

Για να συγκρίνει κανείς όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τους άλλους δύο μεγάλους και τον Πανιώνιο την αποτελεσματικότητα του, αρκεί να καταγράψουμε πως ο Ολυμπιακός μετρά 13 γκολ σε 59 προσπάθειες, δηλαδή 1 γκολ ανά 4,53 προσπάθειες, η ΑΕΚ 6 γκολ σε 41 προσπάθειες, δηλαδή 1 γκολ ανά 6.83, ενώ ο Πανιώνιος, 8 γκολ σε 46, άρα 1 γκολ ανά 5,75 τελικές.

Ο ΠΑΟΚ όπως προαναφέραμε έχει μείνει 14ος σε αποτελεσματικότητα, αφού η Ξάνθη με τα δύο γκολ απέναντι στους «πράσινους», έφτασε τα 3 σε 33 τελικές, μετράει πλέον 1 στις 11 και μένει μόνο ο Ατρόμητος που έχει 2 στα 41, δηλαδή 1 γκολ, κάθε 21 τελικές, ενώ προτελευταία είναι η Κέρκυρα με 3 στα 59, δηλαδή περίπου 1 γκολ κάθε 20 τελικές.

Ο ΠΑΟΚ μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, είναι και οι ομάδες με τις περισσότερες προσπάθειες που προσέκρουσαν στα δοκάρια, αφού μετρούν από 4, με την Ένωση να έχει ένα ματς λιγότερο.

Διαβάστε ακόμη...