Ο Λίνος βρήκε τη θέση του

Από gazzetta.gr: Μετά από πέντε χρόνια αγωνιστικής περιπλάνησης, ο Λίνος Χρυσικόπουλος εξ' ανάγκης «βαφτίστηκε» πάουερ φόργουορντ για να λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και πλέον δείχνει ότι βρήκε τον ρόλο που του ταιριάζει.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Λίνος βρήκε τη θέση του

Σε καταστάσεις ανάγκης οι βασικοί ρόλοι παραμερίζονται και εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μαργαρίτη σε συνδυασμό με τη δυσκολία προσαρμογής του Μπράντον Τέιλορ, δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στη θέση «4».

Αυτό ήρθε να λύσει ο Λίνος Χρυσικόπουλος ο οποίος από τα έπειτα από πέντε χρόνια περιπλάνησης σε Μπιέλα, ΠΑΟΚ, ΚΑΟΔ, Κηφισιά, δείχνει να βρίσκει την αγωνιστική ταυτότητα που του ταιριάζει κι αυτή που θα τον καταξιώσει στη συνείδηση του κόσμου. Διότι, το μέγεθος του ταλέντου του, ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Ανέκαθεν όμως αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης η αποτελεσματικότητά του.

Είναι αλήθεια πάντως ότι ο Χρυσικόπουλος είναι σημαντικό κεφάλαιο για τον τωρινό ΠΑΟΚ. Τούτο δεν σχετίζεται μόνο με το τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, όσο με τον αριθμό των υποστηρικτών που έχει στον οργανισμό του Δικεφάλου. Δεν είναι τυχαίο επίσης το ότι αποφασίστηκε η απόκτησή του με πολυετές συμβόλαιο, παρότι στην πρώτη παρουσία του στην ομάδα (σ. σ. είχε αποκτηθεί στα μέσα της σεζόν 2012-13) είχε απογοητευτική παρουσία. Είναι ενδεικτικές ωστόσο οι δηλώσεις που έγιναν κατά καιρούς τόσο από τον Νίκο Σταυρόπουλο όσο και από τον Τέλη Ζουρνατσίδη. Ο τελευταίος είχε «φωνάξει» ότι «ο Χρυσικόπουλος αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ για μας». Το είπε για πρώτη φορά το 2013, το επανέλαβε και φέτος το καλοκαίρι.

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, ο 24χρονος αποκτήθηκε για να έχει βοηθητικό ρόλο στη θέση «3». Αυτό περιλάμβανε το πλάνο του Σούλη Μαρκόπουλου. Το έλλειμμα στη θέση «4», ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να αλλάξει τον ρόλο του Χρυσικόπουλου και ο Κερκυραίος δείχνει να βρίσκει την αγωνιστική του... Ιθάκη.

Στα χαρακτηριστικά στοιχεία συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι σε τρεις επίσημους αγώνες σημείωσε συνολικά 44 πόντους, δηλαδή 17 περισσότερους σε σχέση με τους 27 που είχε πετύχει σε 14 αγώνες τη σεζόν 2012-13! Συνεχίζοντας επί των αριθμών, είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά ευστοχίας του, ξεχωρίζοντας το 73% στα σουτ δύο πόντων με 14/19 προσπάθειες. Συνολικά, έχει 14,9 πόντους κατά μέσο όρο, στους τρεις επίσημους αγώνες της ομάδας του συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Η χρησιμοποίηση του Λίνου Χρυσικόπουλου στη θέση «4» μπορεί να έγινε εξ' ανάγκης, σαφέστατα όμως θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται και στο αρχικό πλάνο. Δεδομένου του ότι έχει τα σωματικά προσόντα για να ανταποκριθεί. Με ύψος 2.08 μέτρων και με άνοιγμα χεριών που είχε εντυπωσιάσει τα τεχνικά κλιμάκια της ΦΙΜΠΑ όταν το 2010 του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό «Spiderman».

Επίσης, διαθέτει το περιφερειακό σουτ που απαιτείται να έχουν όλοι οι σύγχρονοι πάουερ φόργουορντ, έχει ταχύτητα και έκρηξη. Εν τέλει, για τους περισσότερους, το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Χρυσικόπουλου ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη. Το ίδιο δεν ισχύει για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό το ταλέντο, κάποια στιγμή θα αναδειχθεί. Ίσως ήρθε η ώρα...

 

Διαβάστε ακόμη...