"Μοναδικός στόχος η κορυφή"

Από acpaok.gr: Την Κυριακή 16/10 στις 14:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στη Μίκρα τη Νέα Ιωνία.
Πηγή: acpaok.gr
"Μοναδικός στόχος η κορυφή"

Ο έφορος της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου, Δημήτρης Χασεκίδης, μιλάει στο acpaok.gr λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Τι σημαίνει το ντέρμπι της Κυριακής με τη Νέα Ιωνία για σας;

"Οι δύο ομάδες είναι οι μόνιμες διεκδικήτριες των εγχώριων τίτλων. Σίγουρα για την ομάδα μας που έχει σαν στόχο το νταμπλ αυτό είναι το σημαντικότερο παιχνίδι. Είναι έτσι κι αλλιώς το ντέρμπι κορυφής. Είναι επιβεβλημένο η απόδοση να αγγίξει το 100%".

Για την απουσία του κόσμου από το ντέρμπι.

"Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Όταν ο κόσμος είναι εκεί, προσδίδει ώθηση στην ομάδα. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Τα πρώτα χρόνια θεωρώ ότι δημιουργούσε πολύ μεγάλο άγχος. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο χαμένος τελικός στο Παλατάκι, παρουσία 2.500 θεατών. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι πρεμιέρα με αυτό το ντέρμπι είναι κάτι σπάνιο. Οι δύο ομάδες ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους. Η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η έλλειψη του κόσμου πιστεύω πως δε θα λειτουργήσει αρνητικά. Ίσως να λειτουργήσει και ευεργετικά με την έννοια ότι δεν έχουν οι παίκτριες την έξτρα πίεση".

Θεωρείται πως οι δύο ομάδες ξεκινούν από το ίδιο σημείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Αν δούμε τα ρόστερ αναλυτικά, θα καταλήξουμε ότι σε κάποιες θέσεις ο ΠΑΟΚ υπερτερεί ελαφρώς και σε κάποιες άλλες η Νέα Ιωνία. Το θέμα είναι πως θα μπορέσουν τα σύνολα αυτά να αποδώσουν στον αγωνιστικό χώρο ως ομάδες. Αυτό είναι έργο των προπονητών. Συγκυριακά θέματα, σε μικρό ποσοστό και ο παράγοντας τύχη. Όλα αυτά μαζί θα επηρεάσουν και θέλουμε να δούμε που θα καταλήξει η σεζόν.

Ο τίτλος θα κριθεί στους τελικούς των πλέι οφ. Όποια ομάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα έχει ψυχολογία νικητή θα πάρει και το τρόπαιο. Το χάντμπολ είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα και η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο".

Ποιο είναι το μήνυμά σας στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη φετινή προσπάθεια;

"Να γνωρίζει ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, το 100% έτσι ώστε η ομάδα να είναι όπως πρέπει τηρουμένων των αναλογιών. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στις 23 Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχει γίνει ό,τι καλύτερο από όλα τα μέλη της ομάδας. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Περιμένουμε και μεις να δούμε τα αποτελέσματα. Θέλω να παροτρύνω τον κόσμο να αγκαλιάσει το γυναικείο χάντμπολ. Είναι ένα τμήμα που προσπαθεί πολύ. Μοναδικός του στόχος είναι να βρίσκεται στην κορυφή. Το μόνο που ζητάει είναι η θετική ενέργεια και η υποστήριξη από τον κόσμο. Την έχουμε ενίοτε και θέλουμε να συνεχιστεί. Τους ευχαριστούμε προκαταβολικά γι' αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι δίπλα μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε για άλλη μία σεζόν να ανταποδώσουμε με τίτλους και να τους κάνουμε χαρούμενους".

Πείτε μας δύο λόγια για την τις ακαδημίες και την οργάνωσή τους.

"Η φιλοσοφία μας πάντοτε και η προσωπική δική μου είναι ότι όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίζονται στις ακαδημίες τους. Πρέπει να είναι παραγωγικές, πλούσιες σε αριθμό και εύρωστες οικονομικά. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Το σημαντικότερο θέμα είναι το γηπεδικό. Δυστυχώς για το δικό μας άθλημα που το γήπεδο έχει συγκεκριμένες διαστάσεις τα διαθέσιμα γήπεδα είναι ελάχιστα. Γεωγραφικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να αναπτύσσεται σε επίπεδο ακαδημιών σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές, σε όλο το Νομό για να μην το προεκτείνω σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις ακαδημίες της ΠΑΕ σταδιακά. Για να συμβεί αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε περισσότερα γήπεδα και άρα περισσότερα παιδιά και καλύτερες προϋποθέσεις. Να είναι σίγουροι όλοι ότι προσπαθούμε γι αυτό όλα αυτά τα χρόνια".

Για τον ΑΣ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ, το διοικητικό συμβούλιο προεξάρχοντος του προέδρου, κ.Κατσαρή για τη στήριξη σε όλα τα τμήματα αλλά και στο δικό μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον ηγέτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για την βοήθειά του. Είναι γνωστό ότι είναι φίλαθλος του γυναικείου χάντμπολ, είναι το αγαπημένο του άθλημα και είναι κοντά μας και φέτος και μας υποστηρίζει. Ελπίζω και αυτούς να τους κάνουμε χαρούμενους

Διαβάστε ακόμη...