Η UEFA για το Καραμπάχ-ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Focus στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καραμπάκ, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, κάνει η ιστοσελίδα της UEFA.
Πηγή: inpaok.com
Η UEFA για το Καραμπάχ-ΠΑΟΚ

To site της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δύο μονομάχους, που θα τεθούν αντιμέτωποι στο Μπακού, την Πέμπτη (20/10 στις 20:00).

Αναλυτικά τα στοιχεία που παραθέτει η UEFA στο site της:

Προηγούμενες αναμετρήσεις

• Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Καραμπάκ, στα ευρωπαϊκά Κύπελλα που θα αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα.

• Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς την περσινή σεζόν και πάλι για την φάση των ομίλων του Europa League, αναμετρήθηκε με την Καμπάλα, με τις δύο αναμετρήσεις του Δικεφάλου με τους Αζέρους, να λήγουν ισόπαλες με 0-0.

Η φόρμα των δύο αντιπάλων

• Η Καραμπάχ μαζί με την Άστρα Γκούργκιου από την Ρουμανία, έχουν την χειρότερη άμυνα στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί επτά γκολ.

• Η Καραμπάχ συμμετέχει για τρίτη φορά στην ιστορία της σε φάση ομίλων του Europa League, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στους καλύτερους «32».

• Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στις τέσσερις τελευταίες του εκτός έδρας αναμετρήσεις, τρέχοντας ρεκόρ τριών νικών και μιας ισοπαλίας. Ο Δικέφαλος θεωρείτε ο... ειδικός της ισοπαλίας, καθώς σε τέσσερις από τις τελευταίες του οκτώ εμφανίσεις έχουν λήξει ισόπαλες χωρίς γκολ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των... ισοπαλιών, μαζί με την Λάτσιο έχοντας 16, αλλά και των... λευκών ισοπαλιών μαζί με την Λίβερπουλ (7).

• Οι «ασπρόμαυροι», έχουν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση για την φάση των «32» σε τρεις από τις έξι τελευταίες τους εμφανίσεις στους ομίλους του Europa League.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

• Το ταξίδι από την Θεσσαλονίκη στο Μπακού έχει απόσταση περίπου 2,300 χιλιομέτρων.

• Ο Στέφανος Αθανασιάδης, εφόσον αγωνιστεί θα καταγράψει την 50η του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

• Ο τερματοφύλακας της Καραμπάχ, Μπόγιαν Σαράνοφ (στον Εργοτέλη το 2015) και ο μέσος Μίτσελ (στην ΑΕΚ το 2011), είναι οι παίκτες των Αζέρων που έχουν εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Ο Φακούντο Περέιρα, πέρασε το πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν, φορώντας την φανέλα της Καμπάλα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Υπήρξαν συμπαίκτες

Ο Ευθύμης Κουλούρης και ο Ντίνο Ντλόβου, υπήρξαν συμπαίκτες στην Ανόρθωση την περσινή σεζόν, όμως πλέον θα τεθούν αντιμέτωποι

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...